Martijn is geboren in Brabant, opgegroeid in Rotterdam, en verhuisde voor zijn studie Geschiedenis naar Groningen. En daar houdt zijn reislust niet mee op.

Na zijn master Journalistiek verkaste hij naar Den Haag. Hij werkte hier als journalist voor verschillende kranten, als hoofdredacteur bij een aantal (online) tijdschriften, bij radio én bij tv. Een paar titels van zijn cv: Den Haag Vandaag (tegenwoordig onderdeel van Nieuwsuur), Kamerbreed en de Staatscourant.

Ondertussen bracht hij ook anderhalf jaar in Libanon en Turkije door. Daar werkte hij aan 2 eigen boeken, een roman en een reisbundel. Benieuwd? Zoek zijn werk even op!

Na zijn buitenlandse avonturen keerde hij terug naar Den Haag, en sinds september woont hij in Amsterdam, mét uitzicht op op het IJ.

Via zijn laatste baan, bij PW., leerde hij Viisi kennen. Collega’s Marc-Peter en Tom hadden al regelmatig contact met hem over columns en HR-thema’s. Toen Tom hem vroeg of hij mensen kon aanbevelen voor een rol in onze mediacirkel, beval Martijn zichzelf aan. 🙂

Als mediaspecialist wil hij Viisi bij een groot publiek op de kaart krijgen, en zo bijdragen aan een duurzame financiële wereld. Met zijn allen ‘Let’s Change Finance’ waarmaken, daar heeft hij zin in.

Zijn grootste hobby, hoe kan het ook anders: bijzondere reizen. Brazilië, Egypte, Uruguay, Laos en Oekraïne, hij is er allemaal geweest. Hij leert daar graag de lokale mensen kennen: zo kwam hij in Laos bij een monnik thuis en werd hij in Libanon meegesleept in een bruidsstoet. Zo kom je nog eens ergens!

Martijn van der Kooij - Viisi Hypotheken

Martijn’s rollen

Viisi is de eerste financiële organisatie in de wereld die Holacracy heeft ingevoerd en één van de weinige organisaties die haar gehele organisatiestructuur open heeft staan voor iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Hieronder een aantal van Martijn’s rollen:

  • Externe 'bulk' communicatie
  • Pressofficer / Persaanvragen
  • Taalchecker
  • Viisi hypotheekpodcast
  • Viisi ondersteunt (sport)verenigingen van Viisionairs en klanten

Bekijk alle rollen

Martijn van der Kooij - Viisi Hypotheken

Martijn van der Kooij

E-mail: martijn.vanderkooij@viisi.nl

Wat klanten vertellen over Martijn