Bekijk hieronder de actuele rentestanden per geldverstrekker. Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je hypotheek, daarom is het belangrijk om de huidige rentetarieven te vergelijken. We werken het overzicht elke dag bij. Zo zie je altijd de meest actuele hypotheekrentes.

Rentes afhankelijk van jouw situatie

Goed om te weten: de rentes zijn in veel gevallen afhankelijk van jouw situatie. De laagste hypotheekrente in onderstaande tabel is dus niet automatisch de laagste rente voor jou. Neem voor advies dat perfect is afgestemd op je persoonlijke situatie contact met ons op. Dan berekenen we graag wat het beste rentetarief voor jou is.

Plan een afspraak

Huidige hypotheekrente geldverstrekkers



Wat ook van invloed is op het rentetarief

Als je een woning zonder NHG koopt dan is je loan-to-value (LTV) bepalend voor je rente. LTV is het percentage dat je leent ten opzichte van de marktwaarde van de woning. Heeft je woning een marktwaarde van €500.000 en is je hypotheek €400.000? Dan is je LTV 80%. Hoe minder je naar verhouding leent, hoe beter het rentepercentage. Een geldverstrekker loopt bij een lagere LTV immers minder risico en bepaalt zelf bij welke LTV je een betere rente krijgt. Onze hypotheekadviseurs kunnen je hierbij helpen door verschillende geldverstrekkers te vergelijken.

Daarnaast speelt het beleid van de geldverstrekker ook een rol bij het rentepercentage, waarbij onder andere de inkoopprijs van de geldverstrekker zelf en de verschillende risico’s van invloed zijn. Voor de variabele rente zijn andere factoren van invloed. Deze rente hangt af van de 1-maands Euribor en de opslag variabele rente.

Bekijk onze laatste video over de ontwikkelingen rondom de rentepercentages.

Kortingen en opslagen in de hypotheekrente

De rentetarieven bestaan naast de standaardrente soms ook uit kortingen en opslagen. Kies je bijvoorbeeld voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan geldt er meestal een korting op het rentetarief. Je kan hier dus alleen gebruik van maken als je een woning onder de NHG-grens koopt. Lees meer over de hypotheekrente.

Rentetarieven kunnen stijgen of dalen

Goed om te weten: rentetarieven zijn momentopnames. Ze kunnen stijgen of dalen, houd daar rekening mee in je aanvraag. Het moment van aanvraag is bepalend voor het rentetarief. Wacht dus niet te lang als je een goed gevoel hebt bij de geldverstrekker en hypotheek van jouw keuze.

Plan een afspraak

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is? Neem contact op voor een vrijblijvende telefonische afspraak. Daarin bespreken we onder andere je financiële situatie en maken we een eerste inschatting van de maximale hypotheek die je kunt krijgen. En natuurlijk is er ruimte voor de vragen die je hebt.

Plan een afspraak