Wat is jouw maximale hypotheek?

Heb je je droomhuis gevonden en wil je weten of je deze kunt betalen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar het maximale bedrag dat je kunt lenen? Met onze rekentool bereken je gemakkelijk je maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten.

?
Vul hier je bruto jaarsalaris in (inclusief vakantiegeld en eventuele dertiende maand).
?
Vul hier eventueel het bruto jaarsalaris van je partner in (inclusief vakantiegeld en eventuele dertiende maand).
?
Vul je geschatte rentepercentage in. Hier vind je een overzicht van de meest actuele rentes.
%
?
Vul hier de prijs van de woning in die je wilt/gaat kopen. Hiermee berekenen we de hoogte van je hypotheek en de hoogte van je maandlasten.
Toon geavanceerde opties
?
Vul het totale oorspronkelijke bedrag van uw studieleningen in.
?
Voer de totale schuld in (behalve studieleningen) die op uw BKR-rapport staat.
?
Met een annuïtaire hypotheek zet je je maandelijkse kosten vast voor een bepaalde tijd en dalen de netto kosten (na aftrek van alle kosten) gedurende de jaren. Bij een lineaire hypotheek gaan zowel de bruto als de netto kosten geleidelijk omlaag.
Verberg geavanceerde opties
Hypotheek berekening
?
Dit is het maximale bedrag dat je kunt lenen gebaseerd op je inkomen en dat van je partner en de kosten die je maakt door partneralimentatie en openstaande leningen.
0
?
Dit is het maandelijkse bedrag dat je kwijt bent aan de hypotheekverstrekker gebaseerd op je inkomen, de aankoopprijs en de rente.
0
0
0
0
0
?
Dit is het bedrag dat je moet inleggen bovenop het bovengenoemde hypotheekbedrag voor het kopen van de woning (op basis van de door jou ingevulde aankoopprijs). Dit omvat belastingen, advieskosten, taxatiekosten, notariskosten en een makelaarskosten van 1,5%.
0
0
0
0
0
0
0

Deze factoren spelen een rol in jouw maximale hypotheek

Ben je benieuwd welke factoren precies een rol spelen in de berekening van die maximale hypotheek? Wij hebben de vijf belangrijkste factoren voor je op een rij gezet.

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe we tot een maximale hypotheekberekening komen.

Vrijblijvend persoonlijk advies

Bij het afsluiten van je hypotheek kan de rente anders zijn dan je hierboven in je berekening terugziet. Dit is van invloed op het maximaal te lenen bedrag. Wil je hier meer informatie over? Plan een vrijblijvende belafspraak met één van onze hypotheekadviseurs. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie.

Plan je belafspraak