Wat worden jouw maandlasten?

Ben je benieuwd naar je maandlasten tijdens de looptijd van je hypotheek? Deze tool geeft je een handig overzicht.

Let op: Er kunnen redenen zijn waardoor deze berekening afwijkt van wat je in de praktijk kunt lenen. Je maandlasten zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Neem voor een advies dat is afgestemd op je persoonlijke situatie contact met ons op.

?
Vul hier je bruto jaarsalaris in (inclusief vakantiegeld en eventuele dertiende maand).
?
Vul hier eventueel het bruto jaarsalaris van je partner in (inclusief vakantiegeld en eventuele dertiende maand).
?
Vul je geschatte rentepercentage in. Hier vind je een overzicht van de meest actuele rentes.
%
?
Vul hier het bedrag wat nodig is voor de hypotheek.
Toon geavanceerde opties
?
?
Voer de totale schuld in (behalve studieleningen) die op uw BKR-rapport staat.
?
Met een annuïtaire hypotheek zet je je maandelijkse kosten vast voor een bepaalde tijd en dalen de netto kosten (na aftrek van alle kosten) gedurende de jaren. Bij een lineaire hypotheek gaan zowel de bruto als de netto kosten geleidelijk omlaag.
Verberg geavanceerde opties
Hypotheek berekening
?
Dit is het maximale bedrag dat je kunt lenen gebaseerd op je inkomen en dat van je partner en de kosten die je maakt door partneralimentatie en openstaande leningen.
0
?
Dit is wat de bruto maandelijkse betaling zou zijn als u het maximale hypotheekbedrag leent tegen de rentevoet die u hebt opgegeven. Dit veronderstelt een annuïteitenhypotheek.
0
0
0
0
0

Hoe komt deze berekening tot stand?

In dit artikel leggen we je uit wat we allemaal meenemen in de berekening van je maandlasten.

Bereid je goed voor

Je maandlasten zijn afhankelijk van de hoogte van de hypotheeksom. Wil je maximaal lenen en ben je benieuwd wat hierbij de lasten worden? Of wil je liever comfortabele maandlasten die je zelf bepaalt, en ben je benieuwd wat voor hypotheeksom daarbij past? En heb je voldoende eigen geld om de koopsom en alle kosten koper te kunnen betalen?

Het is belangrijk om hier goed over na te denken voordat je een woning koopt. Met de artikelen in onze kennisbank kun jij je zo goed mogelijk voorbereiden.

Vrijblijvend persoonlijk advies

Bij het afsluiten van je hypotheek kan de rente anders zijn dan je hierboven in je berekening terugziet. Bijvoorbeeld omdat je een bepaalde hypotheekvorm of -voorwaarden wilt hebben. Dit is van invloed op het maximaal te lenen bedrag en de bijbehorende lasten.

Wil je meer weten? Plan dan een vrijblijvende telefonische kennismaking met één van onze hypotheekadviseurs. We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Plan direct een afspraak