Ben je benieuwd naar je maandlasten tijdens de looptijd van je hypotheek? Deze tool geeft je een gedetailleerd overzicht. Benieuwd naar wat er mogelijk is in jouw situatie? Onder de tool geven we je meer informatie. Er kunnen redenen zijn waardoor de berekening afwijkt van wat je in de praktijk kunt lenen.

Bij het afsluiten van je hypotheek kan de rente anders zijn dan je hierboven in je berekening terugziet. Bijvoorbeeld omdat je een bepaalde hypotheekvorm of -voorwaarden wilt hebben. Dit is van invloed op het maximaal te lenen bedrag en de bijbehorende maandlasten.

Hier lees je hoe de bovenstaande berekening precies tot stand komt.

Wil je meer weten? Plan een vrijblijvende telefonische kennismaking met één van onze hypotheekadviseurs. We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Plan je belafspraak

Hypotheek afgestemd op je eigen wensen: wat neem je als uitgangspunt?

Je maandlasten zijn afhankelijk van de hoogte van de hypotheeksom. Wil je maximaal lenen en ben je benieuwd wat hierbij de maandlasten worden? Of wil je liever een comfortabele maandlast die je zelf bepaalt en ben je benieuwd wat voor hypotheeksom daarbij past? En heb je voldoende eigen geld om de koopsom en alle kosten koper te kunnen betalen? Het is belangrijk om hier goed over na te denken voordat je een woning koopt.

Toetsinkomen: waar bestaat het uit?

Je leencapaciteit wordt vastgesteld aan de hand van je toetsinkomen. Je toetsinkomen bestaat doorgaans uit alle vaste inkomensonderdelen:

  • Bruto salaris
  • Vakantiegeld
  • 13e maand
  • Eindejaarsuitkering

Eventuele toeslagen of bonussen worden meestal niet meegenomen voor je toetsinkomen. Afhankelijk van het soort toeslag of bonus zijn er soms toch mogelijkheden, die verschillend zijn per geldverstrekker. Als je hier meer over wilt weten, dan helpen we je graag verder in een telefonische kennismaking.

Zaken die je maximale leencapaciteit kunnen verminderen

Het is ook belangrijk om rekening te houden met bepaalde zaken die je leencapaciteit kunnen verminderen. Denk aan (studie)schulden, erfpachtcanon, partneralimentatie, en rood kunnen staan, creditcards en andere kredieten.

Heb je tenminste één jaar inkomen als ondernemer?

Dan kun je dit (gedeeltelijk) meenemen in je toetsinkomen. Als je ondernemer bent, gelden er andere regels bij het berekenen van je maximale leencapaciteit. Onze gespecialiseerde adviseurs kunnen je hier meer over vertellen. Maak hier alvast een berekening op basis van jouw wensen.

Alles wat je moet weten als starter

Koop je je eerste woning en weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan op de pagina Eerste woning kopen. Download hier het “Whitepaper voor starters” én lees meer over het krijgen van je eerste hypotheek. Verder ben je altijd welkom op een van onze seminars.