Viisi Talks | Jelle van Baardewijk | De studie bedrijfskunde in een morele crisis (9 mei 2019)

In deze Viisi Talks spreekt Jelle van Baardewijk over de studie bedrijfskunde in een morele crisis. Wat er mis mee is en hoe het beter kan. Jelle is lector bedrijfsethiek aan de Hogeschool Rotterdam. Hij is als filosoof verbonden aan de Vrije Universiteit, waar hij als docent werkt bij de afdeling bestuurskunde, en als onderzoeker bij Centrum Èthos. De soundbites: ​- Wat leer je tijdens een studie bedrijfskunde (en wat niet)? - Wat is de taak van een universiteit en hogeschool? - In welke zin kunnen economische studies iets leren van rechten en geneeskunde?

Viisi Talks | Mark Schalekamp | Boek: 'Dit is Europa' (2 mei 2019)

De Europese Unie is één van onze meest ambitieuze projecten ooit. Maar wat vinden de Europeanen er zelf van? Wat vinden ze van elkaar? Hoe zien ze zichzelf? En wat zijn de grootste verschillen, overeenkomsten en eigenaardigheden? Om deze vragen te beantwoorden reisde Mark Schalekamp naar alle 28 landen van de EU en interviewde in elke hoofdstad 8 inwoners: een dokter, een politieagent, een kapper, een ondernemer, een kunstenaar, een immigrant, een sekswerker en een lokale beroemdheid. Het boek 'Dit is Europa' is het kleurrijke en humorvolle verslag van Project Youropeans, Schalekamps sociaal-journalistieke zoektocht naar de aard van het Europese beest. Niet vanuit politiek standpunt, maar met de open blik van een nieuwsgierige Europeaan. De soundbites van deze Viisi Talk: - De EU is impopulair omdat de Europese nationale politici dat liever zo hebben - We hebben al bijna 75 jaar vrede in Europa te danken aan de EU - dat vergeten we te makkelijk - Brussel is bepaald niet perfect, maar de broodjes aap worden wel heel gemakkelijk gekocht

Viisi Talks | Hans Stegeman, Triodos Bank | Limiet aan groei, niet aan vooruitgang (21 maart 2019)

Is er iets mis met economische groei? Het antwoord geeft Hans Stegeman van Triodos Bank in deze Viisi Talks. De soundbites: - bbp, economische groei, is een uitvinding die ons veel heeft gebracht. We lopen nu echter wel tegen grenzen aan - er zijn alternatieven genoeg, van een heleboel indicatoren tot het meten van geluk - het denken in termen van economische groei als dé maatstaf zit echter diep verankerd in onze instituties. Verbreden van het groeibegrip is een lange weg.

Viisi Talks - Kilian Wawoe - Beoordelen en Belonen (14 december 2018)

In deze Viisi Talk legt Kilian Wawoe uit hoe de toekomst van beoordelen en belonen er uit ziet. De soundbites: - Prestatie en resultaat zijn twee verschillende dingen - Belonen en resultaat moeten dus van elkaar gescheiden worden - Het probleem van een bonus is dat het moeilijk direct te herleiden is naar een individuele prestatie - Employee engagement? De kern zou moeten zijn hoe je iemand beter kan maken

Viisi Talks - Kilian Wawoe - War on Jobs (14 december 2018)

Kilian Wawoe, Assistant Professor Human Resources Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam, deelde bij Viisi zijn verhaal over de 'War on Jobs', én hoe we die kunnen winnen. De Soundbites: - Wat zijn de banen van de toekomst? - Hoe vind en bind je talent in de toekomst? - Hoe ga je dit talent helpen bij het vinden van een woning?

Viisi Talks - Jeroen Pels (Triodos Bank) - Energietransitie (6 december 2018)

In de serie Viisi Talks vertelde een bevlogen Jeroen Pels van Triodos Bank over de energietransitie in Nederland. De soundbites: - De energietransitie is geen korte sprint maar een marathon. Het is de juiste cadans vinden en dan volhouden. - Het niet-verduurzamen van een huis vormt pas écht een financieel risico. - Woningverduurzaming kost niet alleen geld. Het levert vooral comfort, gezondheid en een lagere energierekening op. - Kies voor de ‘stap-voor-stap’ aanpak volgens de Trias-Energetica. Dan maak je de grootste stappen, tegen de laagste kosten.

Viisi Talks - Herman Tange (ING) - De agile journey van ING (29 november 2018)

In de serie ‘Viisi Talks’ deelde Herman Tange, managing director marketing & customer experience bij ING, zijn verhaal over de transitie naar agile werken bij ING. De soundbites: - In staat zijn om snel in te kunnen inspelen op verandering is de beslissende succesfactor voor elk bedrijf. - Alleen als je het beste uit mensen weet te halen, krijg je de beste resultaten. - Daarvoor is nodig: autonomie, purpose en je kunnen ontwikkelen in je vak (craftmanship). Nogmaals bedankt, Herman!

Viisi Talks - Peter de Boer - Becoming an irresistible brand (12 oktober 2018)

In deze Viisi Talk geeft Peter de Boer een Masterclass Branding. De soundbites: - Out of the box innovatie kan alleen als je tradities van conventies scheidt - Elke ‘winning' propositie voldoet aan 5 simpele basisvragen - De (merk) magic komt alleen voort uit de creative strategie (wat geen!! advertising campagne is)

Viisi Talks - Frits Verhoef - Auteur 'Lef en Moed' (12 oktober 2018)

In de serie ‘Viisi Talks’ deelde Frits Verhoef, duurzaamheidskoploper en auteur van het boek 'Lef en Moed' zijn zorg over de razendsnelle opwarming van de aarde. De soundbites: - Hoe gaan we met z'n allen sneller van kolen, gas en olie naar wind, zon en water? - Nu zijn we 'te druk met het bewaken van ons eigen geluk', één van de vele songteksten van De Dijk in zijn boek 'Lef en Moed' - Later is nu! Het komt ook aan op jouw rol, jouw lef en moed om de wereld duurzaam te maken en leefbaar te houden!

Viisi Talks - Diederick Janse - Holacracy Voorbij (4 oktober 2018)

In de serie ‘Viisi Talks’ deelde Diederick Janse, in onze ogen de eerste Nederlandse Holacracy pionier, zijn persoonlijke verhaal. De soundbites: - Over organiseren: ben ik nou gek, of moet én kan het echt anders? - Zelforganisatie gaat veel verder dan Holacracy: je moet het zelf organiseren - Het zelforganisatiemodel staat, nu de persoonlijke zingeving daarbinnen nog Nogmaals dank Diederick!

Viisi Talks - Han Mesters (ABN Amro) - Purpose eats culture for breakfast (31 mei 2018)

In de serie Viisi Talks deze keer aan het woord Han Mesters van ABN AMRO over de wereld van werk en disruptie. De soundbites: - Purpose eats culture for breakfast - Feminine culture beats Masculine culture - Disrupt yourself​!​ Bekijk hier de presentatie in Slideshare: https://www.slideshare.net/Viisi/viisi-talks-han-mesters-purpose-eats-culture-for-breakfast

한국어ㅣ동물 구출 대작전 5, 어린이 동물 만화, 동물이름 맞추기ㅣ꼬꼬스토이

★CoCosToy Korean 한국어★ http://goo.gl/ALYtwp ★CoCosToy English 영어★ http://goo.gl/igiwyC 오늘 살펴볼 동물은 백호, 대왕판다, 수달, 쌍봉낙타, 사슴, 북극곰, 알락꼬리여우원숭이 입니다. 꼬꼬스토이와 함께 공룡, 수장룡, 익룡, 멸종동물, 동물, 곤충을 공부해보아요! 또 숫자놀이, 색깔놀이, 한글 공부, 영어공부도 같이 해보아요! (어린이 교육채널) ★전설의 공룡마을 만들기 https://goo.gl/ok1wJ6 ★공룡과 동물 이야기 [season5] https://goo.gl/zujpZ5 ★공룡, 동물, 곤충 놀이 https://goo.gl/QKU6ov ★꼬꼬스토이 장난감 놀이 https://goo.gl/dNhcde ★쥬라기월드 공룡싸움 시즌2 https://goo.gl/wugFHq ★장난감 공룡싸움 시즌1 https://goo.gl/1hjN2R ★웹드라마 꼬꼬의 대모험 https://goo.gl/v1ptQk 동영상이 맘에 드시면 구독과 좋아요를 눌러주세요! 제발~~ ❤︎[꼬꼬스토이 홈페이지] 유튜브주소: http://cocostoy.com 구독하기: http://goo.gl/ALYtwp 네이버TV: http://tv.naver.com/cocostoy 페이스북 : 페이스북에서 꼬꼬스토이 검색 제휴 및 문의: cocostoycom@gmail.com 꼬꼬스토이는 공룡, 어룡, 수장룡, 익룡, 동물, 멸종동물, 곤충을 애니메이션으로 공부하는 어린이 교육 채널입니다. 다양한 공룡과 동물의 이름과 특징을 재미있는 애니메이션으로 익혀보아요. 재밌게 시청해주세요! 감사합니다! Thank you. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Let's learn about Dinosaurs,animals and bugs with cocostoy. [Korean version] ★Korean cocostoy Subscribe★ http://goo.gl/ALYtwp ★English cocostoy Subscribe★ http://goo.gl/igiwyC ★Dinosaurs and animals story https://goo.gl/zujpZ5 ★Learn dinosaurs. animals, bugs https://goo.gl/QKU6ov ★Happy 1 hour Package https://goo.gl/gBW2z5 ★Jurassic World fighting dinosaurs https://goo.gl/wugFHq ★Dinosaur toys battle https://goo.gl/1hjN2R ★ Coco's adventure https://goo.gl/v1ptQk If you like our channel, subscribe and like please! Thank you! ❤︎[cocostoy homepage] youtube: http://cocostoy.com subscribe: http://goo.gl/ALYtwp naverTV cocostoy: http://tv.naver.com/cocostoy 페이스북 : 페이스북에서 꼬꼬스토이 검색 partnership cooperation : cocostoycom@gmail.com