ViisiTalk #20 | Thijs Launspach | Werken met millenials (4 oktober 2019)

Wat kenmerkt de generatie millenials? En wat zijn hun kwetsbaarheden waar je als werkgever rekening mee kunt houden? In deze Viisi Talk legt Thijs Launspach uit welke kenmerken verschillende generaties hebben, en hoe millenials hun eigen kenmerken hebben. Hij gaat daarbij in op hun sterke punten en hun kwetsbaarheden, zoals een hogere gevoeligheid voor stressvolle situaties. Hij reikt praktische tips aan hoe je als werkgever of leidinggevende hier rekening mee kunt houden in de begeleiding van deze doelgroep. De soundbites: * In de millenial-doelgroep komen meer burn-out gevallen voor dan in andere leeftijdsgroepen. Wees je als werkgever hier bewust van. * Millenials hebben een grote behoefte aan duidelijke rolmodellen op de werkvloer. Dit zijn niet de mensen met de meest fantastische praatjes, maar zij die jou kunnen leren hoe werken precies werkt. Thijs Launspach is psycholoog, schrijver en spreker. Hij publiceerde onder andere over millennials, keuzestress en drukte.

ViisiTalk #19 | Laura van Geest | CPB beyond GDP (26 september 2019)

Hoe kijken we met een bredere blik naar economische voorspoed en vooruitgang? Welke indicatoren zijn er naast het Bruto Binnenlands Product nog meer om politieke keuzes op te baseren? In deze Viisi Talk 'CPB beyond GDP' vertelt CPB-directeur Laura van Geest dat het Centraal Planbureau naar meer welvaarts-indicatoren kijkt dan sec het BBP. De soundbites: * We kijken separaat naar de verschillende indicatoren voor brede welvaart. Als je het zou willen uitdrukken in één cijfer, zoals sommigen voorstellen, is weging van de indicatoren nodig. Die weging is niet aan ons, maar bevat politieke keuzen. * In de landelijke politiek is veel aandacht voor de koopkrachtplaatjes en bijvoorbeeld minder voor het BBP. Dat is opvallend. * Wij kijken breder dan alleen het BBP. Wij kijken ook naar inkomensongelijkheid, werkgelegenheid en houdbare overheidsfinanciën. Laura van Geest is een Nederlands econoom en bestuurskundige. Sinds 1 augustus 2013 is zij directeur van het CPB

ViisiTalk #18 | AnoukBrack | Leiderschap in verandering (19 september 2019)

Leiderschap in verandering. Hoe krijg je minder gedoe en kun je meer doen wat ertoe doet? En hoe kunnen we inzichten uit Leadership Embodiment gebruiken in stressvolle werkomgevingen? In deze Viisi Talk geeft Anouk Brack je een uniek overzicht van recente waardevolle inzichten in leiderschapsontwikkeling en samenwerking. Ze benoemt herkenbare problemen en de remedies die ze beschrijft in haar nieuwe boek 'Leiderschap in verandering'. De soundbites: * In werk-privébalans komen werk en verplichtingen vaak eerst, en op de laatste plaats essentiële zaken als slaap, voeding, beweging en geliefden. Deze balans zou precies andersom moeten zijn. * Veel organisaties die op zelforganisatie overgaan schieten door in een focus op de purpose, en vergeten daarbij dat regels en structuur cruciaal zijn om succesvol te kunnen werken. * Leiderschap kent 3 dimensies: Stage (opgroeien & wijsheid), State (ontwaken & veerkracht), Skill (opbouwen & vakbekwaamheid). Anouk geeft training en coaching in leiderschapsontwikkeling in binnen- en buitenland. Ze is als eerste in Nederland volledig gecertificeerd in Leadership Embodiment. Ze werkte meer dan 15 jaar aan de Wageningen Universiteit, richtte een stichting op voor integraal leiderschap voor duurzaamheid, en is mede-oprichter van The Centre for Embodied Wisdom.

Viisi Talk #17 | Arjen Banach | De 6 principes van toekomstgericht werken (9 september 2019)

Hoe wordt jouw organisatie toekomstgericht? Hoe laat je veranderingen slagen, loop je voorop met innovatie? Hoe kun je medewerkers echt boeien en binden en word je een aantrekkelijke werkgever? In deze Viisi Talk, opgenomen tijdens het seminar 'Organisatie van de Toekomst', geeft Arjen Banach 6 principes van toekomstgerichte organisaties. De soundbites: * "Als je doet wat je altijd deed, krijg je niet meer altijd hetzelfde": De veranderingen in de samenleving en technologie vragen om anders georganiseerd werken. * De motivatie van werk verandert, medewerkers willen meer impact maken in de maatschappij. * 75% van de innovatie in organisaties ontstaat (nog altijd) door sociale innovatie. De focus op de medewerker is dus essentieel.

Viisi Talk #16 | Kevin Weijers | De wereld rond in 80 experimenten (9 september 2019)

Wanneer je dingen wilt veranderen in je organisatie, hoe begin je dan? Op de klassieke manier door het schrijven van een plan dat eerst moet worden goedgekeurd? In deze Viisi Talk, opgenomen tijdens het seminar 'Organisatie van de Toekomst', vertelt Kevin Weijers hoe je met experimenteren, beginnen in kleine stapjes zonder duidelijk einddoel, succesvoller kunt veranderen. Dit doet hij aan de hand van zijn ervaringen in zijn project 'De wereld rond in 80 experimenten'. De soundbites: * Vaak vertellen we bij experimenten wat er goed ging, terwijl je zoveel kunt leren van de mislukkingen. * Een goede vraag wanneer iemand kritisch is over anderen of andere afdelingen in organisaties: "Wanneer ben je daar zelf voor het laatst geweest?" * Experimenteren gaat in kleine stapjes. Als je heel groot kunt falen, ben je niet klein genoeg begonnen.

Viisi Talks #15 | Koen Veltman, OrganizationBuilders | De nieuwe wereld van organiseren (22-8-2019)

Er gebeurt heel veel in organisaties. De afgelopen jaren lees je in de media over allerlei nieuwe methoden en technieken. Zelfsturende teams, volledige zelforganisatie, holacracy, sociocratie, semco stijl, buurtzorg model, spotify model, salarissen die je zelf mag bepalen, volledige transparantie, dynamische strategie, verdwijnen van beoordeling en ga zo maar door. In deze Viisi Talk geeft Koen Veltman van OrganizationBuilders een pragmatisch framework hoe je uit al deze methoden en technieken nuttige en werkbare stappen kan nemen. De soundbites: * De traditionele managementhiërarchie heeft ons de afgelopen 100 jaar veel gebracht. Veranderingen in de samenleving en ons werk vragen echter om nieuwe modellen, maar ook om te behouden van wat tot nu toe ook goed werkte. * Voor goed functionerende zelfsturende teams wil je veel autonomie creëren en tegelijkertijd hele duidelijke kaders stellen. Want dan kan je de vrijheid ook echt nemen. * Kijk voor het nemen van eigen verantwoordelijkheid in zelfsturing naar de Ferrari-regel: "Gebruik de vrijheid alsof je ondernemer bent. Creëer maximale snelheid, maar doe dat wel ten dienste van het grotere geheel binnen de afgesproken kaders." Koen Veltman heeft ervaring als consultant bij McKinsey & Company, Aberkyn en SparkOptimus. Koen is oprichter van OrganizationBuilders, een consultancy voor de implementatie van zelfsturing, en gecertificeerd Holacracy Coach.

Viisi Talks #14 | Ruben Timmerman, Springest | Holacracy, maar hoe dan? (18 juli 2019)

Springest werkt bijna 7 jaar volgens Holacracy. Daarmee waren ze een van de eersten in Europa. Oprichter Ruben Timmerman vertelt tijdens deze Viisi Talk over zijn ervaring. Niet alleen over Holacracy, maar juist ook over alles eromheen: de systemen, de waarden, de onboarding, het doorleren en de mensen. Met als centrale vraag: "Holacracy, maar hoe dan?" Dit zijn de soundbites: * Kijken naar hoe andere organisaties Holacracy hebben ingevoerd is waardevol, maar doe het niet te veel. Vind je eigen weg die past bij jouw organisatie. * Holacracy is geen oplossing op zichzelf, maar een gemeenschappelijke taal om erachter te komen wat voor een organisatievraagstuk de beste oplossing is. * Binnen Springest hebben we een strak kader met tools, regels en processen. Dit biedt medewerkers duidelijkheid en veiligheid, waardoor ruimte voor creativiteit ontstaat. Ruben Timmerman is oprichter van Springest, leerplatform en vergelijkingssite voor trainingen en opleidingen. Hij implementeerde in 2012 als eerste Nederlandse bedrijf zelfsturing volgens Holacracy.

Viisi Talks #13 | Harm Jans, bol.com | Spark - igniting teams (11 juli 2019)

Om Holacracy succesvol in te voeren wordt organisaties meestal geadviseerd om dat top-down te beslissen en vervolgens in één keer het roer om te gooien. Harm Jans van bol.com legt in zijn Viisi Talk uit waarom bol.com met Spark (eigen variant op Holacracy) niet in één keer het roer omgooide en waarom dat het juiste besluit was. Dit zijn de soundbites: * Wij vragen onze mensen veel verantwoordelijkheid te nemen. Daar krijgen ze veel autonomie en flexibiliteit voor terug. * Hoe groter je vakmanschap, hoe meer verantwoordelijkheid je kunt nemen en hoe sterker het vertrouwen. * De implementatie van zelforganisatie bij bol.com werkt via actieve promoters die bottom-up in de organisatie een beweging op gang brengen. Harm Jans is Director People & Organizational Development binnen bol.com. Hij is sinds 2015 verantwoordelijk voor de invoering van zelforganisatie bij de webwinkel. Linkedin: https://www.linkedin.com/in/harmjans/

Viisi Talks #12 | Jurriaan Kamer, The Ready | Formule X (4 juli 2019)

Hoe zorg je voor extreme versnelling in je organisatie? En wat kunnen organisaties daarin leren van hoe Formule 1 teams werken? Dit zijn de soundbites van de Viisi Talk met Jurriaan Kamer: - Bedrijven en professionals bevinden zich vaak in een spagaat tussen kwaliteit en snelheid. De wereld van de Formule 1 bewijst dat snelheid niet gelijk hoeft te staan aan slecht werk - Formule 1 teams werken purpose-driven: met een helder gedefinieerd doel en helder gedefinieerd succes - Geweldig werk raakt vaak verloren in silo's, terwijl echte waarde wordt gecreëerd dwars door organisaties heen. Over Jurriaan Kamer Jurriaan is Organisational and Transformation Consultant bij The Ready. Samen met Rini Solingen, van schreef hij het boek Formule X, een managementboek over snelheid, leiderschap en veranderen van organisaties. Linkedin: https://www.linkedin.com/in/jurriaankamer/ Website: https://www.jurriaankamer.com/

Viisi Talks #11 | Jelle van Baardewijk | De studie bedrijfskunde in een morele crisis (9 mei 2019)

In deze Viisi Talks spreekt Jelle van Baardewijk over de studie bedrijfskunde in een morele crisis. Wat er mis mee is en hoe het beter kan. Jelle is lector bedrijfsethiek aan de Hogeschool Rotterdam. Hij is als filosoof verbonden aan de Vrije Universiteit, waar hij als docent werkt bij de afdeling bestuurskunde, en als onderzoeker bij Centrum Èthos. De soundbites: ​- Wat leer je tijdens een studie bedrijfskunde (en wat niet)? - Wat is de taak van een universiteit en hogeschool? - In welke zin kunnen economische studies iets leren van rechten en geneeskunde?

Viisi Talks #10 | Mark Schalekamp | Boek: 'Dit is Europa' (2 mei 2019)

De Europese Unie is één van onze meest ambitieuze projecten ooit. Maar wat vinden de Europeanen er zelf van? Wat vinden ze van elkaar? Hoe zien ze zichzelf? En wat zijn de grootste verschillen, overeenkomsten en eigenaardigheden? Om deze vragen te beantwoorden reisde Mark Schalekamp naar alle 28 landen van de EU en interviewde in elke hoofdstad 8 inwoners: een dokter, een politieagent, een kapper, een ondernemer, een kunstenaar, een immigrant, een sekswerker en een lokale beroemdheid. Het boek 'Dit is Europa' is het kleurrijke en humorvolle verslag van Project Youropeans, Schalekamps sociaal-journalistieke zoektocht naar de aard van het Europese beest. Niet vanuit politiek standpunt, maar met de open blik van een nieuwsgierige Europeaan. De soundbites van deze Viisi Talk: - De EU is impopulair omdat de Europese nationale politici dat liever zo hebben - We hebben al bijna 75 jaar vrede in Europa te danken aan de EU - dat vergeten we te makkelijk - Brussel is bepaald niet perfect, maar de broodjes aap worden wel heel gemakkelijk gekocht

Viisi Talks #9 | Hans Stegeman, Triodos Bank | Limiet aan groei, niet aan vooruitgang (21-3-2019)

Is er iets mis met economische groei? Het antwoord geeft Hans Stegeman van Triodos Bank in deze Viisi Talks. De soundbites: - bbp, economische groei, is een uitvinding die ons veel heeft gebracht. We lopen nu echter wel tegen grenzen aan - er zijn alternatieven genoeg, van een heleboel indicatoren tot het meten van geluk - het denken in termen van economische groei als dé maatstaf zit echter diep verankerd in onze instituties. Verbreden van het groeibegrip is een lange weg.

Viisi Talks #8 | Kilian Wawoe | Beoordelen en Belonen (14 december 2018)

In deze Viisi Talk legt Kilian Wawoe uit hoe de toekomst van beoordelen en belonen er uit ziet. De soundbites: - Prestatie en resultaat zijn twee verschillende dingen - Belonen en resultaat moeten dus van elkaar gescheiden worden - Het probleem van een bonus is dat het moeilijk direct te herleiden is naar een individuele prestatie - Employee engagement? De kern zou moeten zijn hoe je iemand beter kan maken

Viisi Talks #7 | Kilian Wawoe | War on Jobs (14 december 2018)

Kilian Wawoe, Assistant Professor Human Resources Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam, deelde bij Viisi zijn verhaal over de 'War on Jobs', én hoe we die kunnen winnen. De Soundbites: - Wat zijn de banen van de toekomst? - Hoe vind en bind je talent in de toekomst? - Hoe ga je dit talent helpen bij het vinden van een woning?

Viisi Talks #6 | Jeroen Pels, Triodos Bank |- Energietransitie (6 december 2018)

In de serie Viisi Talks vertelde een bevlogen Jeroen Pels van Triodos Bank over de energietransitie in Nederland. De soundbites: - De energietransitie is geen korte sprint maar een marathon. Het is de juiste cadans vinden en dan volhouden. - Het niet-verduurzamen van een huis vormt pas écht een financieel risico. - Woningverduurzaming kost niet alleen geld. Het levert vooral comfort, gezondheid en een lagere energierekening op. - Kies voor de ‘stap-voor-stap’ aanpak volgens de Trias-Energetica. Dan maak je de grootste stappen, tegen de laagste kosten.

Viisi Talks #5 | Herman Tange (ING) | De agile journey van ING (29 november 2018)

In de serie ‘Viisi Talks’ deelde Herman Tange, managing director marketing & customer experience bij ING, zijn verhaal over de transitie naar agile werken bij ING. De soundbites: - In staat zijn om snel in te kunnen inspelen op verandering is de beslissende succesfactor voor elk bedrijf. - Alleen als je het beste uit mensen weet te halen, krijg je de beste resultaten. - Daarvoor is nodig: autonomie, purpose en je kunnen ontwikkelen in je vak (craftmanship). Nogmaals bedankt, Herman!

Viisi Talks #4 | Peter de Boer | Becoming an irresistible brand (12 oktober 2018)

In deze Viisi Talk geeft Peter de Boer een Masterclass Branding. De soundbites: - Out of the box innovatie kan alleen als je tradities van conventies scheidt - Elke ‘winning' propositie voldoet aan 5 simpele basisvragen - De (merk) magic komt alleen voort uit de creative strategie (wat geen!! advertising campagne is)

Viisi Talks #3 | Frits Verhoef | Auteur 'Lef en Moed' (12 oktober 2018)

In de serie ‘Viisi Talks’ deelde Frits Verhoef, duurzaamheidskoploper en auteur van het boek 'Lef en Moed' zijn zorg over de razendsnelle opwarming van de aarde. De soundbites: - Hoe gaan we met z'n allen sneller van kolen, gas en olie naar wind, zon en water? - Nu zijn we 'te druk met het bewaken van ons eigen geluk', één van de vele songteksten van De Dijk in zijn boek 'Lef en Moed' - Later is nu! Het komt ook aan op jouw rol, jouw lef en moed om de wereld duurzaam te maken en leefbaar te houden!

Viisi Talks #2 | Diederick Janse | Holacracy Voorbij (4 oktober 2018)

In de serie ‘Viisi Talks’ deelde Diederick Janse, in onze ogen de eerste Nederlandse Holacracy pionier, zijn persoonlijke verhaal. De soundbites: - Over organiseren: ben ik nou gek, of moet én kan het echt anders? - Zelforganisatie gaat veel verder dan Holacracy: je moet het zelf organiseren - Het zelforganisatiemodel staat, nu de persoonlijke zingeving daarbinnen nog Nogmaals dank Diederick!

Viisi Talks #1 | Han Mesters, ABN Amro | Purpose eats culture for breakfast (31 mei 2018)

In de serie Viisi Talks deze keer aan het woord Han Mesters van ABN AMRO over de wereld van werk en disruptie. De soundbites: - Purpose eats culture for breakfast - Feminine culture beats Masculine culture - Disrupt yourself​!​ Bekijk hier de presentatie in Slideshare: https://www.slideshare.net/Viisi/viisi-talks-han-mesters-purpose-eats-culture-for-breakfast