Viisi Talk #24 - 30 jan 2020 - Robert Metzke, Philips

Leaving no one behind

Op het World Economic Forum van 2020 zagen we voor het eerst dat duurzame ontwikkeling het hoofdthema was. Maar hoe vertalen (grote) organisaties dat nu naar een duidelijke strategie en concrete innovaties? In zijn Viisi Talk 'Leaving no one behind' vertelt Robert Metzke, Global Head Group Sustainability bij Philips, hoe Philips met concrete projecten en meetbare doelstellingen bijdraagt aan haar duurzame toekomstvisie. Voorbeelden daarvan zijn de ambitie om eind 2020 CO2-neutraal te opereren en een echo-apparaat met online second opinion voor zwangere vrouwen in gebieden zonder ziekenhuizen. #viisi talks #philips #sustainability

Viisi Talk #23 - 28 november 2019 - Lennard Toma

Doe maar normaal

00:10 In 2014 begon Lennard Toma bij marketing- en IT-bedrijf Keytoe. Het groeiende bedrijf beschouwde hij als zijn eigen speeltuin, waar hij experiment na experiment uitvoerde en daarmee de organisatie wist om te toveren tot een bijzonder progressieve organisatie. Een plek waar geen management meer is en de 45 Kollega’s alles voor het zeggen hebben. Van aannemen van nieuwe collega’s, tot salaris bepalen, tot elkaar ontslaan (een zelfsturende ontslagronde die in 2018 flink het landelijk nieuws haalde), tot de strategie, de dienstverlening, de aandelen en nog veel meer. Volgens Lennard zorgt dit ervoor dat de collega’s een gevoel van autonomie en eigenaarschap hebben, wat bijdraagt aan hun werkgeluk. Op de reis daar naartoe ging van alles mis. Verkeerde besluitvormingsprobeersels, spontaan opsplitsen in zelfsturende cellen zonder voorbereiding, een oprichter die de boel soms zonder opzet terugdraaide. In deze Viisi Talk vertelt Lennard er open en bloot over. Lennard schreef een boek over de transitie en alle obstakels die ze bij Keytoe tegenkwamen, genaamd '99 Problems But The Boss Ain’t One'. Hij is samen met 'de boel verstierende oprichter' Cedrick Muchall, KeytoeY begonnen, de spinoff die nog wat stapjes verder experimenteert en probeert de norm in Nederland op dit gebied te veranderen. Daarnaast is zijn podcast 'Hoe dan?!' overal te beluisteren en schrijft hij voor verschillende sites als Sprout en Corporate Rebels.

Viisi Talk #22 - 24 okt 2019 - Niels Berndsen, Kantar

De kloof tussen merkbelofte en klantbeleving

Veel organisaties hebben duidelijk gedefinieerde merkbeloften. Maar in hoeverre komt die belofte terug in de beleving die klanten hebben wanneer ze contact met je hebben? In deze Viisi Talk legt Niels Berndsen van Kantar uit hoe je de kloof tussen merkbelofte en klantbeleving kunt dichten. Daarbij kijkt hij specifiek naar de Nederlandse bankensector, aan de hand van ervaringen van klanten (en prospects) met banken. Tot slot geeft hij ook inzage in hoe Viisi's klanten onze eigen merkbeloften beleven. De sound bites: * Om de kloof tussen merkbelofte en klantbeleving te dichten, werken merk-, communicatie- en customer experience (CX)-specialisten steeds meer samen aan geïntegreerde programma’s (branded customer journeys). * Bijna alle organisaties hebben een purpose of een visie. Maar succesvolle bedrijven maken een directe vertaling hiervan naar het gewenste gedrag van alle medewerkers zodat klanten de purpose ook als zodanig ervaren. Niels Berndsen is Regional Director Customer Experience bij Kantar. Kantar (voorheen TNS NIPO) is een toonaangevend bedrijf op het gebied van data, insights en advies. Via een breed scala aan onderzoeks- en consultancydisciplines biedt Kantar inzichten en strategie-advies aan organisaties.

Viisi Talk #21 - 17 oktober 2019 - Cees van Lotringen

Tot hier en nu verder

Een stip op de wereldkaart, meer is het niet. En toch is Nederland al 400 jaar één van de meest succesvolle landen ter wereld. Wat is het geheim? En hoe wordt voorkomen dat deze succesformule uitgewerkt raakt? In deze Viisi Talk over zijn boek 'Tot hier en nu verder' duikt Cees van Lotringen zowel in de nationale- als in zijn eigen (familie)geschiedenis om hierop een antwoord te geven. De soundbites: * Ons tijdperk kenmerkt zich door een transitie naar een nieuw tijdvak. Alleen door te veranderen, kunnen we het oude behouden. * Er zijn in deze transitie voor Nederland en Europa 3 belangrijke uitdagingen: klimaat, migratie & integratie, kunstmatige intelligentie. * Europa is meer dan een politieke en economische unie: het is een waardegemeenschap van mensen met eenzelfde soort geschiedenis. Cees van Lotringen is journalist, ondernemer en schrijver. Hij was onder meer adjunct-hoofdredacteur bij Het Financieele Dagblad. Daarna richtte hij in 2008 Fondsnieuws op, het grootste platform voor beleggingsprofessionals in Nederland.