Doorlooptijd hypotheek

We snappen dat duidelijkheid over de doorlooptijd van je hypotheekaanvraag heel belangrijk is. Vooral bij de aankoop van een nieuwe woning met een financieringsvoorbehoud wil je graag weten hoelang het duurt voordat je de bindende offerte krijgt. Een hypotheek kan in enkele dagen geaccepteerd zijn, maar ook een aantal weken duren. Hieronder lees je waarom.

Check meteen de doorlooptijden van geldverstrekkers zoals ING, Rabobank en ABN AMRO.

Ben je ondernemer? Let op: vaak duurt het net wat langer voordat je hypotheek rond is. Als je je inkomen vooraf hebt laten vaststellen, gaat de aanvraag net zo snel.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag?

Natuurlijk doen onze adviseurs hun uiterste best om jouw hypotheek zo snel mogelijk geaccepteerd te krijgen. En dat gaat goed: je hypotheekaanvraag is bij Viisi ongeveer 40% sneller rond dan het landelijke gemiddelde volgens HDN (Hypotheken Data Netwerk). Heb je ons webinar gevolgd en een oriënterend hypotheekgesprek gehad? Dan weet je daarna wat je maximaal kunt lenen.

In 3 stappen naar het akkoord van je hypotheek

Is je bod geaccepteerd? Ontdek aan de hand van 3 stappen hoelang het duurt om je hypotheek rond te krijgen. Houd bij elke stap in je achterhoofd: je hebt zelf misschien wel de meeste invloed op het snel rondkrijgen van je hypotheek.

 • Stap 1: tijd tussen geaccepteerd bod en hypotheekaanvraag

  Circa 1 week
  Als je bod is geaccepteerd dan is het slim om je adviseur zo snel mogelijk telefonisch in te lichten. We kunnen dan meteen een aantal belangrijke zaken in gang zetten. Denk aan het voorbereiden en inplannen van het adviesgesprek, de aanvraag van het taxatierapport en het aanleveren van documenten.

  Het helpt ons als je alle documenten zo compleet mogelijk aanlevert in je eigen MijnViisi-omgeving. Dan kunnen wij de afspraak optimaal voorbereiden. Nadat we in het adviesgesprek al je wensen hebben besproken en we de beste hypotheek hebben uitgekozen, vragen we de hypotheek aan. Meestal gebeurt dit binnen 1 week na het geaccepteerde bod.

 • Stap 3: tijd tussen beoordeling geldverstrekker en het akkoord

  2 dagen tot 2 weken
  In onderstaande tabel houden we wekelijks bij hoelang de gemiddelde beoordeling duurt bij de geldverstrekkers die we het meest adviseren aan onze klanten. Je ontvangt een definitief aanbod als de hypotheek door de geldverstrekker is geaccepteerd.

  Heb je weinig tijd? Dan is het belangrijk rekening te houden met de doorlooptijd bij de keuze voor een geldverstrekker.

Doorlooptijden hypotheekaanvragen

Laatste update: Week 23 (14-06-2024)

Geldverstrekker Doorlooptijden
ABN Amro 1 werkdag
Florius 1 werkdag
ING 1 werkdag
NIBC 1 werkdag
ASN Bank 2 werkdagen
Allianz 2 werkdagen
BLG Wonen 2 werkdagen
Dynamic Credit 2 werkdagen
Neo Hypotheken 2 werkdagen
Obvion 2 werkdagen
Venn Hypotheken 2 werkdagen
bijBouwe 2 werkdagen
AEGON 3 werkdagen
ASR 3 werkdagen
Argenta 3 werkdagen
Lloyds Bank 3 werkdagen
Lot Hypotheken 3 werkdagen
Merius 3 werkdagen
Vista Hypotheken 3 werkdagen
Bunq 4 werkdagen
Tulp Hypotheken 4 werkdagen
Woonnu Hypotheken 4 werkdagen
Triodos 5 werkdagen
Attens 6 werkdagen
Centraal Beheer 6 werkdagen
MUNT 6 werkdagen
Syntrus Achmea 6 werkdagen
Woonfonds 6 werkdagen
Nationale Nederlanden 7 werkdagen
Clarian Wonen 8 werkdagen
HollandWoont 8 werkdagen
Hypotrust 8 werkdagen
Robuust 8 werkdagen
Rabobank 21 werkdagen

Nieuwsgierig naar de rente van de verschillende geldverstrekkers? Bekijk hier ons overzicht van actuele hypotheekrentes.

Goed om te weten: nadat je zelf het hypotheekaanbod hebt geaccepteerd, duurt het meestal nog 1 tot 3 werkdagen voordat de geldverstrekker het heeft verwerkt en geld naar de notaris kan overmaken.

Regel je hypotheekaanvraag met Viisi

Zo. Nu weet je hoelang het duurt voordat een hypotheek rond is en wat erbij komt kijken als je bod is geaccepteerd.

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Wij kunnen je helpen. Plan een vrijblijvende telefonische afspraak in, dan vertellen we in 30 minuten alles wat je moet weten over jouw hypotheekaanvraag en nemen we de tijd voor je vragen.

Plan een afspraak