Hoe doe je een winnend bod op jouw droomwoning? Vraag het een verkoopmakelaar en je hoort al snel dat je dan moet bieden zonder financieringsvoorbehoud. Je loopt daarbij wel het risico dat je 10% van de koopsom als boete betaalt als de hypotheekaanvraag niet lukt. Laat je die woning dan toch maar schieten? Of neem je dat risico en ga je mee in de gekte, ook al voelt het misschien niet lekker?

Gelukkig is dat duivelse dilemma vanaf nu verleden tijd. Met Bieden met Zekerheid kun je bieden zonder voorbehoud van financiering, zónder dat je zelf financieel risico loopt. Read about Offer with Certainty in English here.

Veelgestelde vragen over Bieden met Zekerheid

Hoe werkt Bieden met Zekerheid?

1. Eerste hypotheekgesprek

Na je oriëntatiefase neem je met jouw Viisi-adviseur de mogelijkheden voor de hypotheek door. Lever de benodigde documenten aan, en wij berekenen exact hoeveel hypotheek je (maximaal) zou kunnen krijgen. Hierin nemen we alle onderdelen van je inkomen en financiële verplichtingen mee.

2. Doe een bod op jouw droomwoning

Is alles doorgenomen en zijn je aangeleverde documenten akkoord? Dan kunnen we je garanderen dat je tot een bepaald bedrag een hypotheek kunt krijgen. Tot die koopsom kun jij dus zonder financieringsvoorbehoud een bod doen op een woning.

3. Taxatie en aanvraag Bieden met Zekerheid

Voor het aanvragen van het Bieden met Zekerheid Certificaat moet de waarde van die woning vooraf worden ingeschat. Dat kan met een desktoptaxatie of een verklaring van een makelaar.

4. Na jouw bod

Op basis van je maximale hypotheekbedrag en de taxatie vragen wij het Bieden met Zekerheid Certificaat voor je aan. Voor de afgifte van het Bieden met Zekerheid Certificaat betaal je € 850 + € 335 voor de automatisch inbegrepen bankgarantie.

Bij een onsuccesvol bod

Is jouw bod niet succesvol? Dan hoef je die € 850 niet te betalen.

Bij een geaccepteerd bod

Is het bod wel succesvol? Dan zorgen wij dat binnen 42 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst ook de bankgarantie gesteld wordt. De extra kosten voor de bankgarantie bedragen € 335.

Van wie is Bieden met Zekerheid?

De garantie van Bieden met Zekerheid wordt aangeboden door Viisi in samenwerking met verzekeraars BNP Paribas en Hera Life.

 • BNP Paribas is een Franse bank die onder toezicht staat van de ACPR (Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution) in Frankrijk en de AFM in Nederland.
 • Hera Life is een Nederlandse verzekeraar en staat onder toezicht van de AFM.

BNP Paribas en Hera Life bieden zelf geen hypotheken aan in Nederland.

Samen met je Viisi-adviseur bespreek je jouw situatie en hypotheekmogelijkheden. Het Viisi-team controleert vervolgens de door jou aangeleverde documenten. Na goedkeuring stuurt het Viisi-team je het certificaat voor Bieden met Zekerheid toe.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Het belangrijkste is dat jij zo eerlijk en volledig mogelijk inzicht geeft in de financiële situatie van jou en je eventuele partner. Je dient alle voor de hypotheekaanvraag relevante zaken door te geven en correct aan te leveren. Dit kan via je Mijn Viisi account.

Wat zijn de kosten?

Het certificaat Bieden met Zekerheid kost € 850. Hierin is inbegrepen:

 • het eerste adviesgesprek met een hypotheekadviseur
 • de beoordeling van je documenten door onze hypotheekacceptanten
 • het Bieden met Zekerheid Certificaat

Bij een succesvol bod en dus bij de aankoop van een woning komt hier € 335 bij, voor het stellen van de bankgarantie.

Hiernaast moet je rekening houden met de reguliere bijkomende kosten bij het kopen van een woning, zoals kosten voor Viisi’s hypotheekadvies, de taxatie, de notaris en eventuele andere kosten koper.

Het bedrag voor Bieden met Zekerheid en voor het stellen van de bankgarantie worden op de passeerdatum bij de notaris betaald en verrekend.

Wat zijn de voorwaarden?

Bieden met Zekerheid is helaas nog niet voor iedereen beschikbaar. De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • Je hebt inkomen uit loondienst of je bent ondernemer en hebt een inkomensverklaring van ViiZ of een NHG-rekenexpert.
 • Je geeft ons een compleet en correct beeld van jouw inkomen, vermogen, betrokkenheid bij ondernemingen, schulden (kredieten, lease-auto’s, studieschulden), erfpacht bij het onderpand en eventuele alimentatieverplichtingen. Je onderbouwt dit met de door ons opgevraagde documentatie.
 • De maximale koopsom is € 750.000.
 • Is de woning een appartement? Dan is een voorwaarde dat de VvE actief is en financieel gezond.
 • Als je samen met een partner het certificaat aanvraagt, vervalt de geldigheid direct zodra de relatie met jouw partner verbroken wordt.
 • Je geeft wijzigingen in je inkomen, schulden en financiële verplichtingen zo snel mogelijk aan ons door. Wij zullen het certificaat aanpassen aan de nieuwe situatie. Het oude certificaat verliest dan zijn geldigheid.

Let op! Dit zijn de belangrijkste voorwaarden, de lijst is niet uitputtend. Er kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn waardoor het niet mogelijk is om Bieden met Zekerheid aan te vragen. In het adviesgesprek met jouw adviseur wordt verder beoordeeld of Bieden met Zekerheid voor jou beschikbaar is. Viisi behoudt zich het recht voor om het certificaat niet te verstrekken als volgens onze beoordeling de aanvraag daarvoor niet geschikt is.

Andere vragen over Bieden met Zekerheid?

Neem dan gerust contact op met je Viisi-adviseur. Heb je nog geen Viisi-adviseur gesproken? Plan dan geheel vrijblijvend een afspraak in. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Plan direct een afspraak