Ben je van plan een boven- of een benedenwoning te kopen? Een huis in een portiek? Of een huis met een gemeenschappelijke opgang en een trappenhuis? Dan heb je grote kans dat je nieuwe woning onderdeel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaars (VvE).

VvE checlists

Om alles goed op een rijtje te krijgen voor je de koopakte ondertekent heeft Viisi een handige checklist opgesteld. Zo voorkom je verrassingen achteraf, zoals de kosten van achterstallig onderhoud. Als lid van een VvE betaal je daar namelijk aan mee, ook als je nog maar net eigenaar bent. De checklist is daarom fijn om achter de hand te hebben, je weet hiermee precies waar je naar moet vragen.

Waar vind je alle informatie over de VvE?

Mocht je niet alle informatie hebben ontvangen om de checklist goed in te vullen, dan kun je hem ook doornemen met de verkopend makelaar van de woning. Als het goed is heeft die alle informatie die je nodig hebt.

Waar moet je verder op letten bij het kopen van een appartement?

Bij de aanschaf van een appartement is het ook verstandig om te letten op de splitsingsakte en het splitsingsreglement. Hierin staat beschreven van welk deel van het gebouw je eigenaar wordt, welke delen gezamenlijk eigendom zijn en wat je rechten en plichten als eigenaar worden. Hier lees je meer over het kopen van een appartement.

De VvE-checklist

En als eigenaar van zo’n woning ben je automatisch en bijna altijd verplicht lid van de VvE. Daarbij horen allerlei rechten en plichten. Maar waar moet je precies op letten? We hebben alles voor je op een rij gezet. Vul hieronder je naam en e-mailadres. Dan sturen we je de VvE-checklist per e-mail naar je toe.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer weten over ons hypotheekadvies?

Neem dan een kijkje op onze hypotheekadviespagina. Wil je de mogelijkheden voor jouw situatie graag met een expert bespreken? Plan dan een vrijblijvend eerste gesprek. We helpen je graag verder!