Michael werd geboren in de Dominicaanse Republiek en groeide op in Amsterdam. Daar woont hij nu nog steeds, samen met zijn vrouw en kind.

Na de havo heeft hij 1 jaar informatica gestudeerd, maar al snel zag hij in dat de hele dag programmeren niet zijn ding was. Hij was liever creatief bezig met Photoshop en video’s.

Via een stichting kreeg hij de kans om zelf een tv-programma te maken, en daar is het balletje gaan rollen. Hij leerde editen en ging iets heel anders studeren: Media en Cultuur aan de UvA.

Zelfs die studie vond hij een tikkie te theoretisch, dus begon hij er een eigen onderneming naast om zelf aan de slag te blijven met video. Hij maakte zo onder andere muziekvideo’s, liveregistraties, promo’s voor bedrijven en veel eigen werk. Bijvoorbeeld voor zijn (Spaanstalige) vlogkanaal: Otra Ruta.

Fun fact: dankzij zijn eerdere baan bij de GVB weet hij ook hoe hij een metro moet besturen. Hij kwam bij Viisi terecht omdat hij werk zocht waarbij hij zich met alle aspecten van video kon bezighouden, dus niet alleen editen of camerawerk. Bij ons gaat hij dus met het hele pakket aan de slag!

Zijn eigen lievelingsfilm is Gone Girl van David Fincher. Maar ook fantasyfilms zoals de Lord of the Rings en Avatarfilms vindt hij top. Hij drumt, sport en reist graag, en hij is nogal een adrenalinefreak. Skydiven en bungeejumpen, hij draait er zijn hand niet voor om!

Michael Payano - Viisi Hypotheken

Michael’s rollen

Viisi is de eerste financiële organisatie in de wereld die Holacracy heeft ingevoerd en één van de weinige organisaties die haar gehele organisatiestructuur open heeft staan voor iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Hieronder een aantal van Michael’s rollen:

  • Art Direction
  • Eindredacteur YouTube
  • Movie/podcast/fotomaker
  • Ondertitelaar
  • Viisi hypotheek podcast

Bekijk alle rollen

Michael Payano - Viisi Hypotheken

Michael Payano

E-mail: michael.payano@viisi.nl