Onderzoek, scripties, stage en sponsoring

Onderzoek/Research

Viisi is de eerste financiële organisatie in de wereld die Holacracy heeft ingevoerd. We zijn een van de weinige organisaties die haar gehele organisatiestructuur open toegankelijk in Glassfrog heeft staan voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. En ook ons salarismodel is uitzonderlijk voor het bedrijfsleven: bij ons zijn salarissen ontkoppeld van performance.

Op basis van bovenstaande innovaties krijgen wij steeds meer aanvragen van organisaties die ook met zelfsturende teams (willen) werken, of bedrijven die ook hun salarismodel willen veranderen. En daar zijn we best trots op.

Wij hebben een cultuur van Radical transparency en delen zo veel mogelijk van onze ervaringen met iedereen, dus we streven ernaar dat iedereen op onze website voldoende informatie kan vinden. Voor wie Viisi wil bezoeken en Holacracy in de praktijk wil zien, hebben wij een zogenaamde Holacracy Safari. Iedereen kan hierbij een dagelijks werkoverleg (de zogenaamde Daily Tactical) komen bijwonen.

Ondanks dat wij bijna alles delen, is er vanuit de wetenschap, maar ook vanuit het bedrijfsleven een aanvullende behoefte om met ons en onze collega’s over onze ervaringen te spreken. Deze diepgaande belangstelling is motiverend, maar kost ons inmiddels ook zo veel tijd dat we er fulltime mee bezig zouden kunnen zijn.

Wetenschappelijk, non-profit en commercieel

Om onze openheid ook werkbaar te houden, maken we onderscheid tussen wetenschappelijk, non-profit en commercieel onderzoek. Simpel gezegd willen wij aan alle aanvragen tegemoetkomen en subsidiëren met de commerciële aanvragen, non-profit aanvragen en wetenschappelijke onderzoeken. Het idee hierbij is dat het wetenschappelijke onderzoek iedereen ten goede komt, en de non-profitsector in veel gevallen door belastinggelden gefinancierd wordt.

Wij hebben voor de diverse aanvragen speciale aanvraagformulieren ontwikkeld, zodat we de aanvragen efficiënter kunnen verwerken. Het eerste telefonische gesprek wordt overigens nooit in rekening gebracht.

In dit overzicht vind je de verschillende vormen en de manier waarop wij die behandelen.

Soort onderzoek Wie? Vorm Prijs Toegankelijk
Wetenschappelijk Universiteiten en hogescholen Scripties, PhD’s, scientific papers Gratis Publiekelijk
Commercieel Accountancy kantoren, consultancy etc. Research voor (advies)productontwikkeling voor klanten Uur- en dagtarieven (vergelijkbaar met die van aanvrager) Beslist opdrachtgever
Niet commercieel Stichtingen etc. Research voor verbetering eigen bedrijf Tarief afhankelijk van aanvrager (zie uitleg) Afhankelijk van opdrachtgever

 

Wetenschappelijk onderzoek

We werken graag mee aan wetenschappelijk onderzoek en proberen aan alle aanvragen tegemoet te komen. Omdat wij zelf ook allemaal ooit gestudeerd hebben en zelf ook scripties geschreven hebben en onderzoek hebben moeten doen. Tegelijkertijd voelen wij ons vanuit onze purpose verplicht als onderneming ook een maatschappelijke bijdrage te leveren waar we dat kunnen. Wij noemen dat principe van goed burgerschap, do not forget society. Studenten, onderzoekers en docenten zijn dus altijd van harte welkom en wij doen dit dus pro bono.

Doe je onderzoek aan de universiteit? Of schrijf je een paper? En heb je input van Viisi nodig? Vul dan het daarvoor bestemde formulier in via de onderstaande knop. Dan nemen we spoedig contact met je op.

Vraag wetenschappelijk onderzoek bij Viisi aan

Scripties

Wil je jouw afstudeeronderzoek doen bij Viisi? Dan kun je een verzoek sturen naar research@viisi.nl.

Stages

Omdat we al onze collega’s intern opleiden, hebben we helaas geen capaciteit om stages te begeleiden. Mocht dat in de toekomst veranderen, dan zullen we dat op onze website melden.

College

Op dit moment zijn we colleges aan het ontwikkelen, maar we kunnen deze nu nog niet aanbieden. Zodra hier verandering in komt, communiceren we dat op onze website. Ben je docent en wil je ons nu al uitnodigen? Dan kun je jouw verzoek mailen naar research@viisi.nl en komen we er spoedig bij je op terug.

Commercieel onderzoek

We worden steeds vaker benaderd door bedrijven (Big four, consultancy-bedrijven etc.) die onder andere  onderzoek doen op het gebied van holacracy/zelfsturing en salarismodellen. Wij helpen hier ook graag, maar rekenen voor dit advies uurtarieven, afhankelijk van de specialistische kennis en ervaring van onze eigen Viisionairs. Simpel gezegd hanteren we hier dezelfde uurtarieven die consultants en accountants hanteren. Voor deze aanvragen hebben wij een aanvraagformulier gemaakt. Het eerste telefonische gesprek wordt overigens niet in rekening gebracht.

Vraag commercieel onderzoek bij Viisi aan

Niet-commercieel onderzoek (non-profit)

Non-profitinstellingen hebben vaak dezelfde vragen als commerciële instellingen. Afhankelijk van het soort instelling hanteren wij verschillende adviestarieven, omdat de grenzen tussen profit- en non-profitorganisaties niet altijd helder zijn. Het hangt dus van het soort instelling af of wij een commercieel tarief, een gereduceerd tarief of puur pro bono helpen. Vul het formulier via de onderstaande knop in, dan nemen we spoedig contact met je op.

Vraag non-profit onderzoek bij Viisi aan

Sponsoring

We sponsoren enkel onze eigen Viisionairs. Op sponsorverzoeken van buitenaf gaan we om die reden niet in.