Onderzoek

Onderzoek / Research

Viisi is:

  • de eerste financiële organisatie in de wereld die Holacracy heeft ingevoerd;
  • één van de weinige organisaties die haar gehele organisatiestructuur (Glassfrog) open heeft staan voor iedereen die daarin geïnteresseerd is.;
  • een organisatie die een, voor het bedrijfsleven uitzonderlijk, salarismodel heeft ingevoerd waarin salarissen en performance ontkoppeld zijn.

Op basis van bovenstaande innovaties krijgen wij (en daar zijn wij best trots op) steeds meer aanvragen van:

  • organisaties die ook met zelfsturende teams (willen) werken;
  • bedrijven die ook hun salarismodel willen veranderen.

Wij hebben een cultuur van Radical transparency en delen zo veel mogelijk van onze ervaringen met iedereen, dus we streven ernaar dat iedereen op onze website voldoende informatie kan vinden. En voor wie Viisi wil bezoeken en Holacracy in de praktijk wil zien, hebben wij een zogenaamde Holacracy Safari, wat betekent, dat iedereen een dagelijks werkoverleg (de zogenaamde Daily Tactical) kan bijwonen.

Ondanks dat wij bijna alles delen is er vanuit de wetenschap, maar ook vanuit het bedrijfsleven een aanvullende behoefte met ons en onze collega’s over onze ervaringen te spreken, ons te interviewen et cetera. Deze diepgaande belangstelling is motiverend, maar kost ons inmiddels zo veel tijd dat we er fulltime mee bezig zouden kunnen zijn.

Wetenschappelijk, non-profit en commercieel

Hieronder leggen we uit, dat we onderscheid maken tussen wetenschappelijk, non-profit en commercieel onderzoek. Heel simpel gezegd willen wij aan alle aanvragen tegemoetkomen en subsidiëren met de commerciële aanvragen, de non-profitaanvragen en het wetenschappelijk onderzoek. Het idee is, dat het wetenschappelijke onderzoek iedereen ten goede komt en de non-profitsector in veel gevallen door belastinggelden gefinancierd wordt.

Wij hebben voor de diverse aanvragen speciale aanvraagformulieren ontwikkeld, zodat we de aanvragen efficiënter kunnen verwerken. Het eerste telefonische gesprek wordt overigens nooit in rekening gebracht.

Zie hier in het overzicht de verschillende vormen en hoe wij die behandelen.

Soort onderzoekWie?VormPrijsToegankelijk
WetenschappelijkUniversiteiten en hogescholenScripties, PhD’s, scientific papersGratisPubliekelijk
CommercieelAccountancy kantoren, consultancy etc.Research voor (advies)productontwikkeling voor klantenUur- en dagtarieven (vergelijkbaar met die van aanvrager)Beslist opdrachtgever
Niet commercieelStichtingen etc.Research voor verbetering eigen bedrijfTarief afhankelijk van aanvrager (zie uitleg)Afhankelijk van opdrachtgever

 

Wetenschappelijk onderzoek

Wij werken graag mee aan wetenschappelijk onderzoek en proberen aan alle aanvragen tegemoet te komen. Waarom? Omdat wij zelf ook allemaal ooit gestudeerd hebben en zelf ook scripties geschreven hebben en onderzoek hebben moeten doen. Tegelijkertijd voelen wij ons vanuit onze purpose verplicht als onderneming ook een maatschappelijke bijdrage te leveren waar we dat kunnen. Wij noemen dat principe van goed burgerschap, do not forget society. Studenten, onderzoekers en docenten zijn dus altijd van harte welkom en wij doen dit dus pro bono.

Doe je aan de universiteit onderzoek? Of schrijf je misschien een paper? En wil je input van Viisi? Vul dan het daarvoor bestemde formulier in via de onderstaande knop. Dan nemen we spoedig contact met je op.

Vraag wetenschappelijk onderzoek bij Viisi aan

Scripties

Wil je bij Viisi jouw afstudeeronderzoek doen bij Viisi? Dan kun je een verzoek sturen naar research@viisi.nl.

Stages

Omdat we al onze collega’s intern opleiden, hebben we helaas geen capaciteit om stages te begeleiden. Mocht dat in de toekomst veranderen, dan zullen we dat op onze website mededelen.

College

Op dit moment zijn we colleges aan het ontwikkelen, maar kunnen deze nu nog niet aanbieden. Zodra hier verandering in komt, communiceren we dat op onze website. Ben je docent en wil je ons nu al uitnodigen? Dan kun je jouw verzoek mailen naar research@viisi.nl en komen we er spoedig bij je op terug.

Commercieel onderzoek

Wij worden steeds vaker benaderd door bedrijven (Big four, consultancy-bedrijven etc.) die onder andere op het gebied van Holacracy/zelfsturing en salarismodellen onderzoek doen, omdat zij door hun cliënten op deze thema’s aangesproken worden. Wij helpen hier eveneens, maar rekenen voor dit advies uurtarieven, afhankelijk van de specialistische kennis en ervaring van onze eigen Viisionairs. Simpel gezegd hanteren we hier dezelfde uurtarieven die consultants en accountants hanteren. Voor deze aanvragen hebben wij een aanvraagformulier gemaakt die te benaderen is via de onderstaande knop. Het eerste telefonische gesprek wordt overigens niet in rekening gebracht.

Vraag commercieel onderzoek bij Viisi aan

Niet-commercieel onderzoek (non-profit)

Non-profitinstellingen hebben vaak dezelfde vragen als commerciële instellingen. Afhankelijk van het soort instelling hanteren wij verschillende adviestarieven, omdat de grenzen tussen profit- en non-profitorganisaties niet altijd helder zijn. Het hangt dus van het soort instelling af of wij een commercieel tarief, een gereduceerd tarief of puur pro bono helpen. Vul het formulier via de onderstaande knop in en dan nemen we spoedig contact met je op.

Vraag non-profit onderzoek bij Viisi aan

Sponsoring

We sponsoren enkel onze eigen Viisionairs. Op sponsorverzoeken van buitenaf gaan we om die reden niet in.