Op zoek naar een startershypotheek? Voor starters op de huizenmarkt lijkt het steeds moeilijker om een huis én een passende hypotheek te vinden. Maar met de juiste voorbereiding kom je er wel! Hier vind je daarom alles wat je moet én wilt weten over starten op de huizenmarkt.

In de video hieronder leggen we uit hoe je als starter aan een woning komt.

Wat moet ik weten als ik mijn eerste woning wil kopen?

Heb je geen idee waar je moet beginnen met je startershypotheek? Hier download je de whitepaper ‘Wat moet ik weten als ik mijn eerste woning wil kopen?’ en lees je onze antwoorden op de vijf meest gestelde vragen van starters.

Eerste woning kopen: de 5 meestgestelde vragen

Gratis webinar ‘Woning kopen’

In ons gratis webinar nemen we je in één avond stapsgewijs mee in alles wat erbij komt kijken als je een eigen woning gaat kopen. Alle fases komen aan bod: oriënteren, zoeken, kopen en financieren van je toekomstige woning. Je kunt in een informele setting direct al je vragen per chat stellen aan een Viisi-adviseur. Schrijf je in voor een online webinar.

Aanmelden webinar

Een eigen huis in 10 stappen

Bij Viisi weten we dat een hypotheek afsluiten vaak al lastig genoeg is. Daarom loodsen wij je in vijf simpele stappen door het hele hypotheektraject heen. Maar wat gebeurt daar allemaal omheen? Hoe moet je bieden en wat laat je in een koopcontract opnemen? Voor de pietjes precies hebben we daarom ook de uitgebreide versie: een eigen huis in 10 stappen!

Hypotheek afsluiten: een eigen huis in 10 stappen

Startershypotheek: 3 tips

Het is momenteel niet alleen lastig om een geschikt huis te vinden met zoveel concurrentie, maar ook om je startershypotheek rond te krijgen. Want wat kun je nog doen als je niet genoeg eigen geld hebt om een hypotheek voor je eerste huis te krijgen? Geef de hoop niet meteen op, misschien lukt het je wel met de tips uit deze blogpost. Een starterslening kan je bijvoorbeeld nét dat beetje extra bieden om je eerste huis te kunnen kopen!

Je eerste hypotheek: 3 tips voor starters

Hypotheek zonder vast contract

Een hypotheek zonder vast contract krijgen, kan dat wel als je starter bent? Met een aanvullende verklaring van je werkgever of uitzendbureau is het zeker mogelijk.

Hypotheek zonder vast contract: het kan wel!

Hypotheek voor PhD’ers

Onder promovendi speelt vaak het idee dat het niet mogelijk is om een hypotheek te krijgen tijdens het promotieonderzoek. Toch zijn er mogelijkheden voor de aanschaf van een woning in deze periode. Dankzij de (vaak) goede toekomstperspectieven hebben verschillende aanbieders een speciaal beleid voor PhD’ers.

Zo krijgt de promovendus wél een hypotheek

Hypotheek met studieschuld

Kun je eigenlijk wel voldoende geld lenen om je droomhuis te bemachtigen? Je zit immers met een studieschuld die nog niet is afbetaald. Wij leggen je de spelregels uit.

Studieschuld en hypotheek: wat zijn de spelregels?

Andere vragen? Maak een belafspraak

Heb je na dit leesvoer nog vragen? Of wil je graag jouw situatie bespreken met een hypotheekadviseur van Viisi? Maak gerust een vrijblijvende afspraak.

Plan een belafspraak