Hypotheek aanvragen

Onze gespecialiseerde adviseurs vergelijken alle hypotheken en vragen de beste hypotheek voor jou aan

Plan direct een gratis belafspraak

Ben je aan het bieden of heb je al een geaccepteerd bod?

Dan is het tijd om te handelen! Onze adviseurs controleren dan of jouw bod haalbaar is en plannen een hypotheekgesprek met je in. Zo weet je precies wat je te wachten staat tijdens het financieringstraject. Plan hieronder eerst jouw belafspraak met één van onze adviseurs.

Plan direct een vrijblijvende belafspraak

Afgesloten hypotheken 12.363 hypotheken afgesloten
Klantwaardering 9,8 gemiddelde klantwaardering
€ 4,8 miljard aan hypotheken gefinancierd

Zelf een hypotheek afsluiten of met advies?

Er komen steeds meer partijen op de Nederlandse markt waarbij je zelf een hypotheek kunt afsluiten, zonder dat je daarbij advies krijgt. Dit zijn de zogeheten execution only aanbieders.

De meeste mensen die voor execution only kiezen, doen dit om op advieskosten te besparen. Sommigen zien door hun relatieve onbekendheid met de wereld van hypotheken geen meerwaarde in goed advies. Anderen hebben juist wel voldoende kennis van hypotheken, door bijvoorbeeld hun werk in de financiële wereld.

Voor hypotheekadvies geldt echter hetzelfde als advies van accountants, advocaten of dokters: aan een slechte adviseur heb je weinig, maar een goede adviseur verdient zijn tarief meestal dubbel en dwars terug.

Is execution only echt goedkoper?

Aanbieders van execution only roepen graag dat je enorme bedragen kunt besparen door zelf een hypotheek via hen af te sluiten. Bespaar je echt zoveel kosten als ze in hun tv-reclames verkondigen? Het korte antwoord: nee!

In de vergelijkingen die je op tv en internet ziet, worden meestal relatief dure adviseurs genoemd. Zij richten zich op een breed publiek en zijn dus niet gespecialiseerd. De kosten voor een relatief eenvoudig advies kunnen bij hen al flink oplopen. Maar niet alle adviseurs rekenen zulke hoge tarieven.

Hypotheekadvies bij Viisi Hypotheken

Bij Viisi kun je al vanaf € 2.395 hypotheekadvies inwinnen. Met een volledig advies krijg je wél toegang tot vrijwel alle hypotheekverstrekkers. Bij Viisi heb je de keuze uit 35 hypotheekverstrekkers, tegenover circa 8 bij execution only.

✓ Academisch opgeleide adviseur tijdens jouw hypotheektraject

Een belangrijke reden om voor een adviseur te kiezen is dat hij of zij goed opgeleid is. Een adviseur moet namelijk kunnen adviseren en dat is iets anders dan verkopen. Bij een goed hypotheekadvies wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met fiscaliteit, werkloosheids-, arbeidsongeschiktheids- en overlijdensrisico. Alle Viisi adviseurs zijn universitair opgeleid.

✓ Inclusief overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit als je tijdens de afgesproken looptijd komt te overlijden. Deze polis sluit je vaak af in combinatie met een hypotheek. Bij Viisi is het afsluiten van deze verzekering inbegrepen en betaal je niets extra’s.

✓ Inclusief woonlastenverzekering: dekking bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid

Met de arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidsdekking verzeker je het bedrag dat je per maand nodig hebt voor de aflossing van je hypotheek in het geval je arbeidsongeschikt raakt. Het afsluiten van de woonlastenverzekering is inbegrepen bij een Viisi hypotheek.

✓ Vast tarief voor advies & bemiddeling

Veel hypotheekadviseurs werken met een richtbedrag voor advies en bemiddeling, waardoor je bij het intakegesprek pas hoort wat de precieze kosten worden. Bij Viisi zijn we duidelijk en weet je vooraf wat je gaat betalen, zonder aanvullende maandelijkse kosten.

✓ Inclusief schadeverzekeringen

Je bent verplicht om vanaf de ingangsdatum van de hypotheek een opstalverzekering te hebben. Het is dan ook een goed moment om na te gaan welke schadeverzekeringen verstandig zijn in je situatie. Het afsluiten en vergelijken van schadeverzekeringen is zonder extra kosten inbegrepen bij Viisi.

✓ Betaal met iDeal

Geen gedoe met pinlimieten ophogen of betalingskenmerken handmatig invullen, gewoon betalen met iDeal. Je krijgt een link toegestuurd waarmee je binnen een minuut je betaling hebt afgerond.

Wil je jouw mogelijkheden eens vrijblijvend met een adviseur bespreken? Plan dat een belafspraak wanneer het je uitkomt.

Plan direct een belafspraak

Webinars

Meld je aan

Hypotheek aanvragen, hoe werkt dat?

Bij Viisi vragen we niet zomaar een hypotheek voor je aan. Elke situatie vraagt om een eigen aanpak. Onze adviseurs hebben allemaal hun eigen specialiteiten en kunnen je helpen met advies op maat. Of je nu voor je eerste huis gaat of wilt oversluiten, ondernemer of expat bent: wij weten er alles van.

We vergelijken alle geschikte geldverstrekkers op voorwaarden en huidige rentes. Dat is onderdeel van ons advies.  Als we alles met je hebben doorgenomen, kunnen we een hypotheek voor je afsluiten. Ook dat is onderdeel van onze bemiddeling. Meer informatie vind je in ons stappenplan.

Woning kopen? Viisi Assist: van 0 tot thuis in 5 stappen

Goed voorbereid op huizenjacht

Optimaal voorbereid met ons webinar

In 1 avond nemen we je mee in alles wat erbij komt kijken als je een woning gaat kopen. Of het nu je eerste of een volgende woning wordt, onze adviseurs helpen je graag op weg.

Meld je kosteloos aan

Bereken je maximale hypotheek

Voor je op zoek gaat wil je natuurlijk weten hoeveel je maximaal kunt lenen. Met onze rekentool kun je zelf een eerste inschatting maken.

Oriënterend gesprek met een adviseur

Een oriënterend gesprek is bij ons altijd vrijblijvend. In dit eerste hypotheekgesprek staan we stil bij:

 • Wie jij bent en wat je woonwensen zijn
 • Wie wij zijn en hoe wij werken
 • Jouw financiële situatie, een eerste inschatting van je maximale hypotheek en wat je maximaal aan maandlasten kwijt wilt zijn
 • Waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld met verzekeringen
 • Tips voor de zoektocht naar een woning
 • Al een bod gedaan of huis gekocht? Dan kunnen we meteen het hypotheekadvies voorbereiden en een vervolgafspraak maken
 • Een checklist ter voorbereiding op de hypotheekaanvraag

Plan direct een belafspraak

Verder lezen?

Onze Kennisbank staat propvol handige informatie over hypotheken en huizenjagen.

Oriënteer je op de woningmarkt

Check actuele prijs- en biedingsinformatie met Walter Living

Maak via Viisi gebruik van een gratis proefabonnement van maar liefst 6 maanden bij Walter Living. Hiermee kun je van alle woningen actuele prijs- en biedingsinformatie opvragen. Is een woning scherp in de markt gezet of is de vraagprijs juist veel te hoog? Is hij al eerder verkocht en later opnieuw aangeboden? Je spot het allemaal!

Vragen? Jouw adviseur staat stand-by.

Je adviseur is tijdens je zoektocht altijd bereikbaar voor vragen. Wel zo fijn!

Bieden en onderhandelen

Bied met zekerheid

Hoe doe je winnend bod op jouw droomwoning? Je hoort vaak dat je dan moet bieden zonder voorbehoud van financiering. Maar dat is niet zonder risico’s. Daarvoor heeft Viisi nu een oplossing: Bieden met Zekerheid. Na een grondige inventarisatie krijg je van ons een certificaat met daarop het maximale bedrag waarmee je zonder financieringsvoorbehoud een bod kunt doen op een woning.

Maak gebruik van juridische hulp

Tijdens én na de aankoop van je nieuwe woning maak je kosteloos gebruik van de juridische hulplijn van DAS. Handig voor alle juridische vragen rondom de aankoop, financiering, oplevering en verbouwing van je nieuwe woning.

Hypotheekadvies op maat

Hypotheekaanbod op maat

Is je bod geaccepteerd? Dan gaan we aan de slag met het hypotheekadvies! Tijdens het adviesgesprek bespreken we onder andere:

 • Je financiële situatie nu en in de toekomst
 • Welke hypotheekvorm het beste bij je situatie past
 • Welke risico’s je bereid bent om te nemen, bijvoorbeeld qua rentevaste periode
 • De rentes en voorwaarden van verschillende geldverstrekkers
 • De exacte berekening van je maandlasten bij de geldverstrekker van jouw keuze
 • Tegen welke risico’s je je eventueel moet verzekeren
 • Fiscale regelingen en tips

Verzekeringen inbegrepen

Ons advies is altijd een volledig advies. We bespreken daarom ook risico’s zoals arbeidsongeschiktheid, overlijden en de hypotheek na je pensioen. Zijn er verzekeringen nodig? Dan helpen we je kosteloos met het afsluiten hiervan.

Taxateur of bankgarantie nodig?

Zoek niet verder, want ook dat kan Viisi voor je regelen. We werken samen met een aantal snelle en kundige partners, met scherpe tarieven.

Je hypotheekaanvraag 40% sneller rond

Ons team van razendsnelle hypotheekacceptanten bereidt je aanvraag tot in de puntjes voor en vraagt de hypotheekofferte van jouw keuze aan. Je ontvangt zo snel mogelijk een passend voorstel. Vragen? Je adviseur neemt die graag met je door.

Je huis gefinancierd!

Definitieve offerte

Ben je akkoord met het voorstel van de geldverstrekker en zijn al je documenten positief beoordeeld? Dan ontvang je het definitieve hypotheekaanbod. Nu alleen nog tekenen, en je hypotheek is rond!

Proost!

Gefeliciteerd! ? Je mag naar de notaris voor de sleutels van je huis. Daar proosten we op!

Plan direct een belafspraak

Wat zeggen klanten over Viisi's adviseurs?

Uitstekend

Gebaseerd op 1098 reviews

Lees al onze reviews

{{ review.date }}

{{ review.title }}

{{ review.review }}

{{ review.name }}

Ontdek in welke steden de koffie of thee voor je klaarstaat

Viisi heeft 31 locaties in Nederland

bekijk alle locaties