Wat je moet weten over de woningmarkt in Amsterdam

Ben je de woningmarkt van Amsterdam aan het verkennen of wil je een bod uitbrengen? Snel schakelen op de Amsterdamse huizenmarkt lukt alleen als je in die fase al goed je huiswerk hebt gedaan. Financieel advies is daarbij cruciaal.

Maak nu een afspraak

Bij ons ben je aan het juiste adres voor jouw nieuwe woonadres in Amsterdam. Onze universitair opgeleide adviseurs geven persoonlijk, efficiënt én onafhankelijk advies. Ontdek het vandaag nog en regel binnen 10 minuten je afspraak.

Plan je afspraak

Overbieden op de woningmarkt in Amsterdam

Veel huiseigenaren in Amsterdam verkopen hun woning op inschrijving. Bezichtigingen zijn altijd erg druk. Huizen en appartementen zijn zo in trek, dat overbieden vaker regel is dan uitzondering op de Amsterdamse huizenmarkt. Is de uiteindelijke koopsom hoger dan de vraagprijs? Dan spreken we van overbieden. Wij denken met je mee over de verschillende mogelijkheden van financiering van jouw nieuwe koopwoning. Denk aan een bijdrage uit eigen spaargeld of een schenking of lening bij familie.

Start je hypotheekaanvraag

Ga voor financieringsvoorbehoud

Wil je een bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering? We zien het vaak in de Amsterdamse woningsector, doordat de vraag groter is dan het aanbod. Als je voldoende geld achter de hand hebt of support krijgt van familie is dit niet zo’n groot risico. Is dat niet het geval? Ga dan voor financieringsvoorbehoud. Mocht je uiteindelijk de hypotheek niet rondkrijgen, voorkom je dat je een boete moet betalen die kan oplopen tot 10% van het aankoopbedrag.

Wil je jouw bod iets aantrekkelijker maken en het voorbehoud beperken? Neem dan contact met ons op, wij kunnen je adviseren.

Tips voor woningzoekers in Amsterdam

We vroegen aan onze consultant Deni en makelaar Bob Cordfunke tips speciaal voor woningzoekenden in Amsterdam.

Bob: Laat je vooraf heel goed informeren over de Amsterdamse markt, het kopen van een woning en het regelen van de financiering. Viisi geeft gratis webinars waarin alle stappen aan bod komen. Daar kun je veel handige kennis opdoen, zowel voor starters als doorstromers op de huidige woningmarkt.

Deni: In een krappe woningmarkt, zoals die van Amsterdam, is het essentieel om goed voorbereid te zijn. Laat je goed over je mogelijkheden adviseren door een onafhankelijke adviseur, en neem eventueel contact op met een aankoopmakelaar. Die kan je helpen met een biedingsstrategie.

Over ons Eigen Woning Webinar

Droomhuis gezien? Ga er snel op af, maar laat je niet gek maken door een makelaar. In ons Webinar ‘Woning Kopen’ vertellen we alles wat je moet weten voordat je gaat bieden. Met onze kennis over prognoses, verwachtingen en vierkante meterprijs van de Amsterdamse woningsector, sta je sterker in je schoenen als je gaat bieden.

Webinars

Schrijf je in

Hypotheekadvies bij contract voor bepaalde tijd

Ben je stagiair bij een advocatenkantoor of promoveer je bijvoorbeeld aan de UvA? Of wil je een hypotheek tijdens je PhD? Wij kunnen je helpen in situaties waarbij het lastig is om een hypotheek te krijgen. Vanuit een van onze kantoren in Amsterdam helpen we je graag.

Plan nu een afspraak

Onze Amsterdamse klanten aan het woord

We hebben {{ total }} reviews gekregen met een gemiddeld cijfer van:

9,9

Hoe komen we tot dit cijfer?

{{ review.date }}

{{ review.review }}

{{ review.name }}

Review via: {{ review.source }}

{{ review.advisor }}