Bij aankoop van mijn woning

Direct de doorlooptijden bekijken? Scroll naar beneden of klik hier.

‘Hypotheek binnen 1 week’, of nog beter: ‘hypotheek binnen 1 dag’. In campagnes van geldverstrekkers wordt snel een lening beloofd. Deze prachtige beloftes werken in de praktijk toch anders, is onze ervaring. Vaak duurt het eerder 3 tot 6 weken voordat je hypotheek rond is. Vooral bij de aankoop van een nieuwe woning met een financieringsvoorbehoud wil je graag inzicht hebben hoe lang het duurt.

Uiteraard doen wij altijd ons uiterste best om jouw hypotheek zo snel mogelijk geaccepteerd te krijgen. We begrijpen ook dat het verstrekken van duidelijkheid heel belangrijk is. Hieronder leggen we het voor je uit!

Hypotheekaanvraag stappenplan

Tijd tussen geaccepteerd bod & aanvraag

2 dagen tot 2 weken

Nadat je een geaccepteerd bod hebt voor de aankoop van een woning is het nuttig om direct je adviseur in te lichten. Deze neemt (telefonisch) alvast de vervolgstappen met je door om zo snel mogelijk te kunnen schakelen (inplannen adviesgesprek, aanvragen taxatierapport, verzamelen documenten, tips voor opstellen koopovereenkomst enzovoort). Nadat al je wensen besproken zijn en de beste hypotheek is uitgekozen, wordt de hypotheek aangevraagd.
Dit is gemiddeld ongeveer één week na het geaccepteerde bod.

Tijd tussen aanvraag & alle documenten compleet

1 dag tot 3 weken

Voordat een geldverstrekker je aanvraag inhoudelijk beoordeelt, lever je eerst alle gevraagde documenten aan via je eigen MijnViisi omgeving. Ons ervaren interne acceptatieteam controleert regelmatig nieuw documenten. Als je snel alle gevraagde informatie aanlevert, kun je hiermee veel tijd besparen.
We hebben een aantal handige tips en instructies om hypotheekdocumenten in één keer goed aan te leveren voor je verzameld.

Tijd tussen beoordeling geldverstrekker & akkoord

1 tot 10 werkdagen (2 weken)

Hieronder houden we bij hoelang de actuele gemiddelde beoordeling duurt bij de 21 geldverstrekkers die het meest worden geadviseerd aan onze klanten. Wanneer de hypotheek is geaccepteerd door de geldverstrekker ontvang je een definitief hypotheekaanbod. Als je weinig tijd hebt, dan is het uiteraard relevant hiermee rekening te houden bij de keuze voor een geldverstrekker.

Download gratis het trendverslag van het vierde kwartaal van 2017.


Update week 39 (laatste update 25 september 16:15 uur)

GeldverstrekkerDoorlooptijd
ABN Amro3 werkdagen
AEGON2 werkdagen
ASR2 werkdagen
Allianz5 werkdagen
Argenta7 werkdagen
Attens2 werkdagen
BLG3 werkdagen
Centraal Beheer4 werkdagen
Florius1 werkdag
Hypotrust2 werkdagen
ING3 werkdagen
IQWOON3 werkdagen
Lloyds Bank3 werkdagen
MUNT2 werkdagen
Merius2 werkdagen
NIBC2 werkdagen
Nationale Nederlanden7 werkdagen
Obvion1 werkdag
Rabobank (Amsterdam)3 werkdagen
Syntrus Achmea2 werkdagen
Woonfonds2 werkdagen
bijBouwe5 werkdagen

Nadat je zelf het hypotheekaanbod hebt geaccepteerd, duurt het meestal nog één tot drie werkdagen voordat de geldverstrekker dit heeft verwerkt en geld naar de notaris kan overmaken.

In ons stappenplan kun je rustig lezen hoe het volledige traject bij Viisi van hypotheekaanvraag tot financiering verloopt. Verder hebben we ook een overzicht voor je met de verschillende rentes per geldverstrekker.

Neem contact met ons op