Wat je moet weten over de woningmarkt in Utrecht

Ben je de woningmarkt van Utrecht aan het verkennen of wil je een bod uitbrengen? Snel schakelen op de Utrechtse huizenmarkt lukt alleen als je in die fase al goed je huiswerk hebt gedaan. Financieel advies is daarbij cruciaal.

Start je hypotheekaanvraag

Bij ons ben je aan het juiste adres voor jouw nieuwe woonadres. Onze universitair opgeleide adviseurs geven persoonlijk, efficiënt en onafhankelijk advies. Ontdek het vandaag nog en regel binnen 10 minuten je afspraak.

Maak nu een afspraak

Over de woningmarkt in Utrecht

Het vinden van je droomhuis in Utrecht is niet eenvoudig. Daar vertellen we niks nieuws mee. Huizen op Funda zijn in veel gevallen al weg voor je de kans krijgt om te reageren. In de lijstjes met oververhitte woningmarkten zien we Utrecht dan ook al een paar jaar steevast in de top 3 staan.

“Het voelt alsof de crisis nooit is geweest, want veel woningen zijn inmiddels alweer duurder dan vóór 2009”, vertelt Robert Diemer, die als consultant bij Viisi werkt. “We zien onder hoogopgeleiden momenteel vooral veel vraag naar ruime appartementen en tussenwoningen. Maar vooral in de populaire wijken net buiten de binnenstad wordt maar weinig gebouwd.”

Handel snel, maar laat je niet gek maken door een makelaar

Droomhuis gezien? Ga er snel op af, maar laat je niet gek maken door een makelaar.

“Natuurlijk is het vervelend als je beoogde nieuwe stek aan je neus voorbijgaat. Houd je vast aan de gedachte dat er zeker nog een volgende kans voorbijkomt. Wij adviseren mensen die graag in Utrecht willen wonen om eerst naar ons Eigen Woning Webinar te komen of om een telefonische afspraak met ons in te plannen als je al wil gaan bieden. Samen nemen we dan je financiële ruimte door. Met die kennis sta je veel sterker op de huizenmarkt als het op bieden aankomt.”

Webinars

Meld je aan

Ga voor financieringsvoorbehoud

Een bod op tafel leggen zonder voorbehoud van financiering? Dat raadt Robert af zolang je het bedrag dat je nodig hebt niet zelf hebt, en je dit bedrag niet bij familie of je eigen bedrijf kunt lenen.

“Mocht je de hypotheek uiteindelijk toch niet rondkrijgen en je kunt het bedrag niet ophoesten, dan moet je een boete betalen aan de verkopende partij. Die is 10% van het aankoopbedrag. Met een financieringsvoorbehoud zeg je feitelijk: ik koop de woning voor dit bedrag, mits ik mijn hypotheek rondkrijg. Dat is een stuk veiliger.”

Maak direct een afspraak

Onze Utrechtse klanten aan het woord

We hebben {{ total }} reviews gekregen met een gemiddeld cijfer van:

9,9

Hoe komen we tot dit cijfer?

{{ review.date }}

{{ review.review }}

{{ review.name }}

Review via: {{ review.source }}

{{ review.advisor }}

Wil je hypotheekadvies in Utrecht? Kom gerust langs.

Viisi heeft 28 locaties in Nederland