Woningmarkt Den Haag

Persoonlijk, efficient & onafhankelijk door universitair opgeleide adviseurs

Start je hypotheekaanvraag

binnen 10 minuten je belafpraak gepland

De Haagse woningmarkt is divers: van Kijkduin tot Ypenburg, Benoordenhout, het bruisende centrum en de smeltkroes van culturen rond het Zuiderpark. Je kunt wonen in prachtige oude panden met monumentale gevels in het centrum, in een frisse nieuwbouwwijk in Leidschenveen, hoogbouw bij het centraal station, of vlak bij de duinen in Vogelwijk. Den Haag is een stad van contrasten. Of je nu op zand of op veen gaat wonen, er is altijd een wijk die bij je past.

Den Haag is een heerlijke stad om te werken en te wonen. Dat merken we bij Viisi Den Haag maar al te goed. Met name de historische wijken dicht bij het centrum, zoals het Zeeheldenkwartier, Bezuidenhout, Willemspark, Archipelbuurt en het Regentessekwartier zijn ontzettend in trek de laatste jaren. De meeste woningen in deze buurten bestaan uit gesplitste panden; benedenwoningen en een dubbel bovenhuis, of een stapeling van drie of vier appartementen. Bij zulke huizen laat de Vereniging van Eigenaren (VvE), die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het hele pand, nog wel eens wat te wensen over. De laatste jaren zijn geldverstrekkers strenger geworden in het accepteren van financieringen voor appartementen met inactieve VvE’s. Daar weten we bij Viisi gelukkig het fijne van.

Veel hoogopgeleide starters in Den Haag vinden het begin van hun carrière binnen de overheid. En of je nu voor de gemeente werkt, een ministerie, de provincie Zuid-Holland of een baan hebt binnen een andere tak van de overheid, er is een grote kans dat je niet in dienst bent, maar een aanstelling hebt. Dan heb je vaak geen proeftijd maar een ambtenaren-proefperiode van een jaar of twee. Zo’n arbeidsrelatie is voor sommige geldverstrekkers wat vreemd. Ook hier kunnen we je goed mee helpen.

Opvallend is dat de prijsontwikkelingen in Den Haag van de laatste jaren minder extreem zijn dan andere steden in de Randstad, zoals Amsterdam en Utrecht. De prijsstijgingen liggen dichter bij het landelijk gemiddelde. Net zoals in de rest van de Nederlandse steden zijn woningen nog wel erg snel verkocht en moet je er snel bij zijn om een goede kans te maken op een huis. Door het ontbreken van een grote universiteit zijn er minder jonge, hoogopgeleide starters op de markt in de hofstad. Dat zorgt voor wat minder spanning op de markt. Helaas betekent dat niet altijd dat een perfect huis vinden ook daadwerkelijk gemakkelijk is. Goed voorbereid op pad gaan is dan essentieel. Bezoek daarom ons gratis Seminar Eigen Woning: een goed begin is het halve werk!

Wil je weten wat je mogelijkheden zijn om een mooi huis in (regio) Den Haag te kunnen kopen? Neem contact op en we helpen je graag met een vrijblijvend telefonisch gesprek met een van onze gespecialiseerde adviseurs!

Maak direct een belafspraak