Viisi werkt samen met meer dan 30 geldverstrekkers. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken zijn dit niet allemaal banken, maar ook verzekeraars, pensioenfondsen en andere investeerders. Je vindt ze allemaal terug in dit overzicht, inclusief speciale voorwaarden en andere bijzonderheden. Binnen dit brede aanbod vinden onze adviseurs altijd wel een hypotheek die bij jouw persoonlijke situatie past. 

ABN-AMRO logo

Over ABN-AMRO

ABN AMRO werd in 1824 opgericht als de Nederlandsche Handelmaatschappij, door koning Willem I. ABN AMRO is een Nederlandse bank met de doelstelling: “banking for better, for generations to come”.

Uitgelicht

Mogelijkheden voor rentekorting als je een nieuwbouwwoning koopt of je werkgever een bepaalde deal (werknemersarrangement) heeft met ABN.

AEGON logo

Over AEGON

Aegon is een grote internationale verzekeraar, pensioenfonds en vermogensbeheerder. Wereldwijd hebben ze ruim 47 miljoen klanten.

Uitgelicht

De offerte van Aegon is (inclusief verlenging) tot 12 maanden geldig.

Allianz logo

Over Allianz

Allianz Group is grote, van oorsprong Duitse partij in de wereld van verzekeringen en financiële dienstverlening, met klanten in meer dan 70 landen.

Uitgelicht

Sinds kort kun je ook voor hypotheken boven de NHG-grens bij Allianz terecht.

Argenta

Over Argenta

Argenta is een Belgische bank voor hypotheken, sparen en verzekeren. De bank opereert in de hele Benelux.

Uitgelicht

Bij Argenta kan je de geldigheid van de offerte kosteloos verlengen, tot maximaal 12 maanden.

Logo ASR Verzekeringen

Over ASR Verzekeringen

ASR is een Nederlandse verzekeraar die bestaat sinds 1720. De verzekeraar staat bekend om zijn duurzame insteek, en behaalde hiermee dan ook de beste score als verzekeraar in de Eerlijke Geldwijzer.

Uitgelicht

ASR past automatisch je rente naar beneden aan, als je hypotheek door aflossingen in een lagere risicoklasse terecht is gekomen.

Logo Attens Hypotheken

Over Attens Hypotheken

Attens Hypotheken is er speciaal voor mensen die werkzaam zijn in de zorg en pensioen opgebouwd hebben bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Attens Hypotheken is een initiatief van Syntrus Achmea. Het geld voor de hypotheken die Attens verstrekt, is afkomstig van het pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Uitgelicht

Speciaal voor mensen die pensioen opbouwen bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW). Je financiert dan bij wijze van spreken je hypotheek met je eigen pensioengeld.

Logo bijBouwe

Over bijBouwe

bijBouwe is de eerste online hypotheekverstrekker in Nederland. Ze financieren hun hypotheken vanuit een investeerdersgroep, en noemen zich dan ook ‘de hypotheek zonder bank’. bijBouwe is een merk van Dynamic Credit en verstrekt hypotheken sinds 2015.

Moederbedrijf Dynamic Credit bestaat sinds 2003. Zij waarderen en adviseren beleggers over leningen met een vaste rente, waaronder hypotheken.

Uitgelicht

Bij bijBouwe kan je de geldigheid van de offerte kosteloos verlengen, tot maximaal 6 maanden.

Logo BLG Wonen

Over BLG Wonen

BLG is in 1954 opgericht als Bouwfonds Limburgse Gemeenten, vanuit één gedachte: iedereen de kans geven om een huis te kopen. BLG is sinds 1992 onderdeel van de Volksbank scoort hoog in de Eerlijke Geldwijzer onder de banken.

Uitgelicht

Ben je in loondienst? Dan kun je in sommige gevallen met een uitdraai van je arbeidsverleden van het UWV een hypotheek aanvragen en is een werkgeversverklaring niet nodig.

Logo Centraal Beheer

Over Centraal Beheer

Centraal Beheer is een grote financiële dienstverlener in Nederland, die al meer dan 100 jaar geleden is opgericht. Sinds 1995 is Centraal Beheer onderdeel van Achmea.

Uitgelicht

Je krijgt 10 verhuisdozen cadeau van Centraal Beheer na afsluiten van je hypotheek. En je mag je huis onder voorwaarden korte tijd verhuren (bijv. voor AirBnB).

Logo Florius

Over Florius

Florius is al meer dan 70 jaar onderdeel van ABN AMRO.

Uitgelicht

Bij Florius heb jede mogelijkheid om een rentelimiet in te stellen: je profiteert dan van de lage variabele rente, tot die gaat stijgen. Dan wordt de rente automatisch vastgezet op een vooraf ingesteld maximum.

Logo Handelsbanken

Over Handelsbanken

Handelsbanken is een Zweedse fullservicebank voor particulieren, ondernemers en bedrijven.

Uitgelicht

In Nederland richt Handelsbanken zich primair op de hogere marktsegmenten.

Logo Hypotrust

Over Hypotrust

Hypotrust verkoopt sinds 1993 hypotheken. Toch zijn ze geen bank en ook geen bemiddelaar. Ze benaderen banken en verzekeraars die geld uitlenen, in Nederland én in het buitenland en zetten dit om in verschillende hypotheeklabels.

Uitgelicht

Bij de Hypotrust Comfort hypotheek zijn er geen annuleringskosten, als je zou besluiten de hypotheek toch niet af te nemen.

Logo ING

Over ING

ING is de grootste bank in Nederland, met een zeer breed publiek. Hun doel is om al hun klanten in staat te stellen om hun eigen ideeën voor een betere toekomst te realiseren, hoe groot of klein die ook zijn.

Uitgelicht

Mogelijkheden tot rentekorting als je (groot)ouders een ING-hypotheek met loyaliteitsbonus hebben.

Logo IQWOON

Over IQWOON

IQWOON heeft de ambitie om jou zorgeloos te laten wonen, nu en later. IQWOON bestaat sinds 2016 en wordt gefinancierd vanuit en investeerdersgroep.

Uitgelicht

Heeft een doorgeefregeling: als je weer verhuist, kun je je (gunstige) hypotheekvoorwaarden doorgeven aan de koper van je huis, wat goed kan zijn voor bij de prijsonderhandelingen.

Logo Jungo

Over Jungo

Bij Jungo kon je je hypotheek deels met crowdfunding financieren. Voor de rest van de hypotheek is AEGON de geldschieter. De missie van Jungo is dan ook om eerlijk alternatief financieren de standaard te maken.

Uitgelicht

Jungo verstrekt momenteel geen nieuwe hypotheken meer.

Logo Lloyds Bank

Over Lloyds Bank

Lloyds Bank is een handelsnaam van Lloyds Banking Group. De groep is in 2009 is ontstaan uit een fusie tussen een aantal bekende Britse financiële instellingen. Sinds 1966 is de bank actief in Nederland, en sinds 1999 bieden ze online hypotheken aan.

Uitgelicht

Lloyds kent een dagrente: heb je een hypotheekrente van 2,8% afgesproken in je offerte, maar is die op moment van passeren bij de notaris gedaald naar 2,7%? Dan betaal je die lagere rente over je hypotheek.

Logo Merius Hypotheken

Over Merius Hypotheken

Merius Hypotheken is een handelsnaam van Fenerantis B.V. en onderdeel van CMIS Group. Ze worden gefinancierd vanuit een investeerdersgroep en verstrekker sinds 2016 hypotheken.

Uitgelicht

Bij Merius mag je tot 25% van de originele hypotheeksom per jaar extra aflossen op je hypotheek.

Logo MUNT Hypotheken

Over MUNT Hypotheken

MUNT Hypotheken kwam in 2014 op de Nederlandse markt. Deze partij verstrekt hypotheken op basis van kapitaal van een groot aantal Nederlandse pensioenfondsen en behoort daarmee tot de 10 grootste hypotheekaanbieders van Nederland. Hun missie: snel, transparant en goed geprijsd hypotheken aan te bieden.

Uitgelicht

Bij MUNT mag je zoveel extra aflossingen doen als je wilt op je hypotheek, zolang je dat met eigen geld doet (bijv. spaargeld of schenking, niet met een andere lening).

Logo Nationale-Nederlanden

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden behoort tot de grootste financiële dienstverleners van Nederland, met ruim 170 jaar ervaring in verzekeringen. Nationale-Nederlanden biedt een groot assortiment aan producten waaronder verzekeringen, hypotheken en bancaire producten.

Uitgelicht

Mogelijkheid tot rentekorting bij een nieuwbouwwoning.

Logo NIBC Direct

Over NIBC Direct

NIBC werd in 1945 opgericht, om de wederopbouw van Nederland te financieren. Sinds 1971 staat de bank bekend als de Nationale Investeringsbank. Vanaf 2008 breidde de bank zich uit tot een bank voor sparen en hypotheken in Nederland, België en Duitsland.

Uitgelicht

Bij NIBC kun je kosteloos een bankgarantie laten stellen (normaliter kost dit 1% van de waarborgsom).

Logo Obvion

Over Obvion

Obvion heeft meer dan 35 jaar ervaring in het verstrekken van hypotheken. In 1980 zijn ze gestart als ABP Hypotheken. Vanaf 2002 heten ze Obvion en sinds 2012 zijn ze 100% dochter van Rabobank.

Uitgelicht

Bij Obvion kunnen ouders (onder voorwaarden) meetekenen voor de hypotheek.

Logo Rabobank

Over Rabobank

De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener met haar wortels in Nederland. De missie van de Rabobank luidt: ‘Growing a better world together’.

Uitgelicht

De offerte van de Rabobank is 6 maanden geldig, zonder dat je die hoeft te verlengen. De offerte van de Plus-variant is zelfs 12 maanden geldig.

Logo Reaal

Over REAAL

REAAL is een verzekeringsmaatschappij die al sinds 1904 bestaat. Ze zijn onderdeel van VIVAT en hebben ruim 1,8 miljoen klanten.

Uitgelicht

Als je de offertegeldigheid moet verlengen bij REAAL, betaal je alleen verlengingskosten als de rente in de tussentijd is gestegen en alleen over het aantal dagen dat je daadwerkelijk verlengd hebt (i.p.v. per maand).

Logo Robuust

Over Robuust

Robuust Hypotheken is een hypotheekverstrekker voor de Nederlandse hypotheekmarkt. De Robuust Hypotheek wordt door Conneqt aangeboden, en is uitsluitend via een selectief aantal onafhankelijke adviseurs verkrijgbaar. Ze worden gefinancierd vanuit een investeerdersgroep.

Uitgelicht

Het is bij Robuust niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij je hypotheek.

Logo Syntrus Achmea

Over Syntrus Achmea

Syntrus Achmea Real Estate & Finance is al 50 jaar vermogensbeheerder in vastgoed en hypotheken voor institutionele beleggers. Ze financieren, ontwikkelen en beleggen in vastgoed en hypotheken in opdracht van pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. De partij is onderdeel van Achmea Groep.

Uitgelicht

Heb je een bouwdepot bij je hypotheek van Syntrus Achmea? Dan is de rentevergoeding die je daarover ontvangt, gelijk aan de hypotheekrente die je betaalt.

Logo Tellius

Over Tellius

Tellius Hypotheken is initiatief van Syntrus Achmea; een partij die ruim 50 jaar actief is op de Nederlandse hypothekenmarkt. Zelf geven ze geen hypotheekadvies, maar werken ze samen met onafhankelijke hypotheekadviseurs zoals Viisi.

Uitgelicht

Tellius verstrekt momenteel geen hypotheken aan nieuwe klanten.

Logo Triodos Bank

Over Triodos

Al sinds hun oprichting in 1980 investeert de Nederlandse Triodos Bank in duurzame initiatieven, die een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.

Uitgelicht

Het rentetarief is gekoppeld aan je energielabel en je krijgt gratis verduurzamingsadvies bij je hypotheek.

Logo Tulp Hypotheken

Over Tulp Hypotheken

Tulp Hypotheken biedt hypotheken voor de aankoop, verbouwing of herfinanciering van een bestaande woning Hun belangrijkste financier is de in Londen gevestigde investeerder TwentyFour Asset Management.

Uitgelicht

Tulp richt zich met name op starters met een huis boven de NHG-grens.

Logo Van Lanschot

Over Van Lanschot

Van Lanschot is een Nederlandse bank die al bestaat sinds 1737. Bij het verstrekken van hypotheken kijken ze graag verder dan alleen je salaris, wat voor professionals, ondernemers en zzp’ers van wezenlijk belang kan zijn.

Uitgelicht

Bij Van Lanschot mag je tot 20% van het hypotheekbedrag jaarlijks terugbetalen, zonder boete.

Logo Venn Hypotheken

Over Venn Hypotheken

Venn Hypotheken verstrekt hypotheken met geld van onder andere pensioenfondsen, verzekeraars en beleggingsfondsen. Deze partij is opgericht door de Britse vermogensbeheerder Venn Partners, maar sinds maart 2016 zijn ze op de Nederlandse markt te vinden. Ze houden zich alleen bezig met hypotheken en werken samen met onafhankelijke hypotheekadviseurs, waaronder Viisi.

Uitgelicht

Je kunt eenvoudig inzicht krijgen in en wijzigingen doorgeven op je hypotheek via het online portal MijnHypotheekOnline.

Logo Vista Hypotheken

Over Vista

Vista Hypotheken is een Nederlandse hypotheekverstrekker. Ze werken samen met onafhankelijke adviseurs en houden hun hypotheken graag simpel, zonder ‘gedoe of verrassingen’. Pensioenfonds ABP is een grote geldschieter achter dit label.

Uitgelicht

Korting mogelijk als je een duurzame woning koopt met energielabel A.

Logo Woonfonds

Over Woonfonds

Woonfonds is een bank binnen de grote verzekeraar Achmea. Sinds 1973 bieden ze hypotheken aan, via onafhankelijke adviseurs.

Uitgelicht

Wil je een woning kopen om te verhuren? Daar biedt Woonfonds ook mogelijkheden voor.