Leanne van de Pol

Hoe en wanneer ben je bij Viisi gaan werken?

Ik werk eigenlijk al sinds juni 2014 bij Viisi. Tijdens mijn bachelor kwam ik in contact met Peternille die destijds de HR deed. In de tijd dat ik bij Viisi werk ben ik er wel twee keer tussenuit geweest: voor een sabbatical en om mijn stage te doen. Sinds april 2019 ben ik weer terug!

Wat is je achtergrond?

Op dit moment ben ik bezig met het afronden van de master Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit.

Wat vind je van Holacracy?

Toen we bij Viisi met holacracy begonnen was dat wel even wennen. Vooral de vergaderstructuur veranderde voor Happiness Factory heel erg, met allerlei nieuwe regels. Uiteindelijk heeft dit voor ons juist heel goed uitgepakt. De tacticals zijn veel gestructureerder en efficiënter geworden. Daarnaast is het heel fijn dat iedereen verschillende rollen op zich kan nemen, en als een rol niet geschikt blijkt kan je deze ook weer heel makkelijk aan iemand anders doorgeven.

Welke rollen heb je binnen Viisi?

Op dit moment alleen de rollen die bij Happiness Factory horen.

Leanne op wintersport

Wat betekent de cultuur binnen Viisi voor jou?

De cultuur is voor mij de belangrijkste reden dat ik bij Viisi werk. Er heerst een cultuur van hard werken, waarbij iedereen goed samenwerkt en feedback aan elkaar geeft. Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Het belangrijkste voor mij, is dat iedereen heel prettig met elkaar om gaat. Ons motto is dan ook ‘behandel anderen zoals je zelf behandeld zou willen worden’. En niet te vergeten: er worden leuke borrels en uitjes georganiseerd! Afgelopen week zijn we nog met elkaar op wintersport geweest bijvoorbeeld.

Wat zijn je doelen voor de komende periode?

Voor de komende periode is mijn persoonlijke doel vooral gericht op het afronden van mijn master.

Wat doet Viisi anders dan andere bedrijven, volgens jou?

Viisi doet het op veel vlakken anders dan andere bedrijven. Ze zetten hun eigen werknemers op de eerste plek en werken met zelfsturende teams. En transparantie, duurzaamheid en het continue verbeteren van processen en efficiëntie staan hoog in het vaandel.

Leanne zwart-wit

Wat doe je graag als je niet bij Viisi bent?

Buiten Viisi breng ik mijn tijd graag door met vriendinnen, samen koken en borrelen. Ik speel ook graag hockey en piano. En ik ga heel graag op reis, er valt nog genoeg te zien!

Gaat de purpose van Viisi buiten werktijd ook door voor jou?

Niet zozeer de purpose om de financiële wereld beter te maken, maar ik ben me wel steeds meer bewust van hoe belangrijk duurzaamheid is. En ik vind ook zeker dat je je eigen dromen moet kunnen naleven!