Wat je moet weten over de woningmarkt in Haarlem

Ben je de woningmarkt in Haarlem aan het verkennen of wil je een bod uitbrengen? Snel schakelen op de huizenmarkt in Haarlem lukt alleen als je in die fase goed bent voorbereid. Financieel advies is daarbij cruciaal.

Start je hypotheekaanvraag

Bij ons ben je aan het juiste adres voor jouw nieuwe woonadres in Haarlem. Onze universitair opgeleide hypotheekadviseurs geven persoonlijk, efficiënt én onafhankelijk advies. Ontdek het vandaag nog en regel binnen 10 minuten je afspraak.

Plan je afspraak

Overbieden op de woningmarkt in Haarlem

Het is dringen op de huizenmarkt in Haarlem. “Dat betekent dat je als koper goed je huiswerk moet doen,” vertelt Jaap Zonjee, consultant bij Viisi. “Het is prettig als je weet wat je financiële mogelijkheden zijn en in welk deel van de stad je de meeste woningen vindt die passen bij jouw wensen.”

Is de uiteindelijke koopsom van je koophuis hoger dan de vraagprijs? Dan spreken we van overbieden. Wij denken graag met je mee over de verschillende mogelijkheden van financiering van jouw nieuwe koopwoning.

Start je hypotheekaanvraag

Ga voor financieringsvoorbehoud

Wie alleen Funda afstruint, is in veel gevallen te laat. Makelaarskantoren worden vaak al 2 dagen vóór de verkooppublicatie op Funda ingeseind en spelen daar op in door hun klanten nog dezelfde dag op de woning te wijzen. “In de jacht naar een populaire woning in Haarlem zien we dat veel mensen nu al meteen een bod neerleggen en dat zelfs zonder financieringsvoorbehoud doen. De verkoper wil immers zekerheid en mikt op een snelle verkoop. Hier kleven wel risico’s aan en wij raden dit dan ook af”, aldus Jaap.

Met financieringsvoorbehoud voorkom je een boete die kan oplopen tot 10% van het aankoopbedrag. Wil je jouw bod iets aantrekkelijker maken en het voorbehoud beperken? Neem dan contact met ons op, wij kunnen je adviseren.

Maak een afspraak

Over ons Eigen Woning Webinar

Droomhuis gezien? Ga er snel op af, maar laat je niet gek maken door een makelaar. In ons Webinar ‘Woning Kopen’ vertellen we alles wat je moet weten voordat je gaat bieden. Met onze kennis over prognoses, verwachtingen en vierkante meterprijs van de woningsector van Haarlem, sta je sterker in je schoenen als je gaat bieden.

Webinars

Schrijf je nu in

Onze Haarlemse klanten aan het woord

We hebben {{ total }} reviews gekregen met een gemiddeld cijfer van:

9,9

Hoe komen we tot dit cijfer?

{{ review.date }}

{{ review.review }}

{{ review.name }}

Review via: {{ review.source }}

{{ review.advisor }}

Wil je hypotheekadvies in Haarlem? Kom gerust langs.

Viisi heeft 28 locaties in Nederland