Om tegen de scherpste tarieven in de markt te kunnen werken, moeten wij zeer efficiënt zijn. Wij verzoeken je daarom om bij voorkeur documenten als volgt per e-mail aan te leveren:

  • als PDF
  • per soort document een losse PDF (bijv. paspoort en loonstrook niet bij elkaar)
  • document bestaande uit meerdere pagina’s als één PDF (‘IB aangifte 2011’ als één file)
  • duidelijke omschrijving (bijv. ‘paspoort H_Schakel.pdf’)

Zo makkelijk werkt het:
PDF’s maken en beheren in Windows
PDF’s maken en beheren op je Mac
PDF’s maken en beheren met je smartphone

Leer ook hoe je een PDF kunt ondertekenen zonder deze te hoeven printen.

Windows

PDF’s maken

De snelste manier om van een document een PDF te maken, is om deze te printen als PDF. Je kunt hiervoor ook één van de onderstaande beheerprogramma’s gebruiken.

PDF’s beheren

Met Ilovepdf kun je gemakkelijk online PDF’s samenvoegen en bewerken zonder iets te hoeven downloaden. Een stappenplan vind je hier.

Een alternatief is SmallPDF. SmallPDF werkt op een soortgelijke manier als Ilovepdf.

Met het gratis, offline programma PDFSAM kun je PDF documenten samenvoegen en splitsen. Ook kun je hierin de volgorde van pagina’s aanpassen.

Mac

PDF’s maken

Als je in een document de opdracht print geeft staat er standaard de optie om het document als PDF op te slaan. Je hoeft hier geen extra programma voor te installeren.

PDF’s beheren

Je hoeft hiervoor geen programma te installeren. Dubbelklik op de PDF, deze opent standaard in ‘Voorvertoning’. In de linkerbovenhoek zie je een klein icoontje met een pijltje ernaast. Als je daarop klikt kun je kiezen voor ‘Contactvel’. Vervolgens kun je eenvoudig pagina’s toevoegen, verwijderen of de volgorde aanpassen.

Met Ilovepdf kun je ook gemakkelijk online PDF’s samenvoegen zonder iets te hoeven downloaden. Een stappenplan vind je hier.

Smartphone

PDF’s maken en delen

Er zijn verschillende gratis apps beschikbaar waarmee je eenvoudig met je mobiele telefoon foto’s om kunt zetten in PDF documenten. Met deze app kun je een foto van je document maken, waarna je deze vervolgens kunt bijsnijden en rechtzetten. De PDF die automatisch wordt aangemaakt kun je vervolgens eenvoudig versturen naar je e-mailadres of naar je adviseur.

Een goede app die geschikt is voor iOS is Scannable. Voor Android is CamScanner een goede optie.

Viisi - iOS  Viisi - Android