De prijzenkast van Viisi is weer een beetje voller. Onlangs werden we opnieuw uitgeroepen tot Talentontwikkelaar van het jaar.

Keurmerk Talentontwikkeling 2022 Viisi

Elk jaar peilt onderzoeksbureau Satisaction welke bedrijven voorop lopen als het gaat om talentontwikkeling. Het is niet de eerste keer dat Viisi in de prijzen valt. Ook in 2021 mochten we de bokaal in ontvangst nemen.

Lees ook: Viisi verovert 1e plek in Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling

Het Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling is gebaseerd op het promotieonderzoek van Mirjam Baars. Zij is onder andere auteur van de boeken Leidinggeven aan talentontwikkeling en Anders leren, beter werken.

Oordeel van de jury

Dat Viisi in 2022 als beste uit de bus kwam, ligt volgens de jury onder andere aan de pro-actieve manier waarop de organisatie zoekt naar manieren om werknemers te ondersteunen. De volgende quotes komen uit het juryoverleg.

“In corona-tijd werkte Viisi met een stoplichtsysteem. Medewerkers konden met kleuren (rood, oranje, groen) aangeven in hoeverre zij (gezien de zorg voor kinderen) ruimte hadden om te werken. Collega’s die ruimte hadden, namen toen tijdelijk werk van andere collega’s over.

Ook past Viisi momenteel een inflatiecorrectie in haar salarissen toe. Binnen Viisi wordt pro-actief nagegaan of er medewerkers zijn die als gevolg van de hoge energierekening in de problemen komen. Er wordt dan gekeken of hier ondersteuning in geboden kan worden.

Waar Viisi zich in onderscheidt, is dat medewerkers continu worden uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen. In de organisatie zijn geen managers waardoor medewerkers veel verantwoordelijkheden en inspraak hebben. Ook kent Viisi geen vaste functies, maar vervullen medewerkers verschillende rollen. Doordat medewerkers telkens hun rollen kunnen wisselen, is het werk heel afwisselend en uitdagend.”

Viisi, een bijzondere organisatie

Mirjam Baars noemt Viisi een bijzondere organisatie. “Ik heb Viisi leren kennen als een organisatie waar medewerkers écht op de eerste plaats staan. Ook is Viisi erg pro-actief.

Wat opvalt in de vergelijking met andere organisaties is dat Viisi het solidariteits-principe hoog in het vaandel heeft staan. Dit maakt dat de organisatie een sterke cultuur heeft, wat het voor medewerkers prettig maakt om in te werken. Viisi lijkt dan ook een organisatie te zijn die, ondanks de huidige krapte op de arbeidsmarkt, geen moeite heeft om nieuwe medewerkers aan te trekken.”

Lees ook: Viisi Hypotheken eerste organisatie met kunstwerk als arbeidscontract

Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling

Werkgevers in de volgende categorieën kunnen deelnemen aan het onderzoek:

15-75 medewerkers
75-500 medewerkers
>500 medewerkers

Bedrijven die voldoen aan de voorwaarden, kunnen daarmee het Keurmerk Talentontwikkeling verdienen.

Award Talentontwikkeling

Op 14 november werd Viisi Hypotheken in Amsterdam uitgeroepen tot Talentontwikkelaar van het jaar 2022. Met als vierde van links op de foto Marc-Peter Pijper van Viisi.