Wie nieuw in dienst komt bij Viisi Hypotheken zet zijn handtekening voortaan op een kunstwerk. Daarmee is de hypotheekadviesketen uniek in Nederland. Het kunstwerk is gemaakt door de beroemde Nederlandse tekenaar en grafisch ontwerper Joost Swarte, bekend van de ‘klare lijn’.  

Viisi

Kunstwerk als arbeidscontract

De illustratie is speciaal voor Viisi gemaakt en gesigneerd door Swarte. Elk exemplaar is genummerd, ingelijst en kan zo aan de muur worden gehangen. Dat past bij de overtuiging van Viisi dat het aangaan van een arbeidsovereenkomst een feestelijke gebeurtenis is. Marc-Peter Pijper van Viisi: “Een arbeidscontract zou een bijzonder stuk moeten zijn, dat staat voor een nieuwe of eerste uitdaging. Niet iets wat je laat versloffen in de ladekast.”

Welkomstbrief

Op donderdag 14 juli zetten de eerste drie Viisionairs hun handtekening onder een welkomstbrief, waarin een aantal persoonlijke zaken staan die juridisch vastgelegd moeten worden: de startdatum en duur van het arbeidscontract, parttime/fulltime, beloning, ‘hoofdrol’ en -werkzaamheden. Pijper: “Van de ondertekening maken we ook een feestje, omdat we vinden dat je zo’n mooie mijlpaal niet ongemerkt voorbij mag laten gaan.”

Zowel het kunstwerk als de welkomstbrief verwijzen door middel van een QR code naar een openbare pagina op de website van Viisi, waarop een aantal afspraken staan waarmee de werknemer akkoord gaat. “Hoewel we zoveel mogelijk onnodige juridische teksten wilden schrappen, vinden we het wel belangrijk om bijvoorbeeld vast te leggen dat alle collega’s actief bijdragen aan een werkplek waarin ze respectvol met elkaar omgaan”, legt Pijper uit.  “Iedereen is welkom bij ons, ongeacht zijn of haar  onzekerheden, seksuele geaardheid, afkomst, religie, gewoonten, gender en unieke talenten.​​”

Klare lijn 

Dat Swarte is gevraagd om de illustratie te maken, is niet toevallig. Met zijn ‘klare lijn’, zoals ook Hergé die voor Kuifje gebruikte, staat de tekenaar voor duidelijkheid en eenvoud. Pijper: “Viisi vindt dat een arbeidscontract glashelder dient te zijn. De stijl van Swarte, technisch perfect, staat symbool voor hoe we graag werken.”

Over Viisi Hypotheken

Viisi Hypotheken is gespecialiseerd in onafhankelijk hypotheekadvies en begeleidt met name starters en young professionals bij de aankoop van een woning. Alle adviseurs zijn academisch opgeleid. Viisi Hypotheken is een bedrijf met een duidelijke missie: let’s change finance.

Het bedrijf heeft een zogenaamde #peoplefirst strategie, wat betekent dat eigen medewerkers op de eerste plaats komen, daarna komen de klanten en dan pas de aandeelhouders.