Welkom thuis bij Viisi. En gefeliciteerd met je arbeidscontract! Bij Viisi doen we niet aan traditionele vaste functieomschrijvingen, maar we werken met holacratische rollen. Zegt dit je nog niet zoveel? Geen zorgen, neem hier alvast een kijkje. Je krijgt ook een uitgebreide holacracy-introductie in je eerste werkweek.

Iedereen vervult verschillende rollen, maar er is één rol die iedereen vervult: de Viisionair-rol. Met het ondertekenen van je contract ga je akkoord met de afspraken die bij deze Viisionair-rol horen. Die afspraken vind je op deze pagina terug. Ze zijn voor iedereen in te zien, dus ook voor de buitenwereld. Wel zo transparant.

1. He-le-maal jezelf zijn

Wat wij het belangrijkst vinden? Dat je he-le-maal jezelf bent. En dat je werkt vanuit onze Gouden Regel: behandel anderen zoals jij zelf behandeld wilt worden.

Dit betekent dat alle Viisionairs actief meewerken aan een werkplek waarin je met je hele zelf aanwezig mag zijn. Inclusief onzekerheden, seksuele geaardheid, afkomst, religie, gewoonten, gender en unieke talenten. Een werkplek waar je wordt gewaardeerd om wie je bent en waar je respectvol met elkaar omgaat. Hiermee laten we zien hoe divers Viisi is en hoe we daarmee samen voor 1 doel gaan: de financiële sector gezonder, duurzamer en meer op de lange termijn gericht maken.

Als je het gevoel hebt dat de Gouden Regel in het gedrang komt, dat er bij jou of bij iemand anders grenzen worden overschreden, spreek elkaar daarop aan en weet dat er zowel een interne- als externe vertrouwenspersoon voor je klaar staat.

2. Jij zit achter het stuur

Je bepaalt zelf, in overleg met je team, op welk onderdeel van jouw vakgebied jij je gaat specialiseren en hoe jouw rollenpakket eruit gaat zien. Binnen die rollen ben je autonoom: jij beslist hoe je van A naar B komt, zolang het maar niet schadelijk is of een stap terug, voor zowel jezelf als voor Viisi. Wil je op termijn van vakgebied veranderen? Ook dat is mogelijk, lees hier meer over de spelregels.

Opleiding en coaching

We gaan ervan uit dat je je voortdurend wil ontwikkelen. Daar bieden we dan ook alle ruimte voor, bijvoorbeeld door alle opleidingskosten volledig te vergoeden. Lees hier meer over opleiding en coaching binnen Viisi.

Er zijn rollen die je alleen mag vervullen als je voldoende opleiding, kennis en ervaring hebt, bijvoorbeeld die van hypotheekadviseur of hypotheekacceptant. Onze Viisi Academy helpt je daarbij op weg.

3. Werken waar je wilt

Je hebt de vrijheid om je eigen werkdagen in te delen, in overleg met je team. Werk je een keer iets langer door? Dan plan je daarna wat extra vrije tijd in. Begin je liever voordat de zon opkomt, zorg er dan voor dat je ook wat eerder stopt. Wel doen hoor, want dit vinden we serieus belangrijk!

We hebben natuurlijk ook vaste feestdagen waarop elke Viisionair vrij is. Dit zijn:

 • Nieuwsjaardag
 • Pasen
 • Koningsdag
 • Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar, de volgende is in 2025)
 • Hemelvaartsdag
 • Pinksteren
 • Kerstmis

Bij Viisi hebben we veel vrijheden, maar we vinden het wel belangrijk (én het is natuurlijk heel erg leuk) dat we regelmatig op kantoor werken. Niets is leuker dan je collega’s fysiek te spreken, maar je kunt ook van elkaar leren! Natuurlijk kun je ook dagen thuiswerken, dat kun je gewoon in je team bespreken.

Wil je naast je werk bij Viisi ook ander (vrijwilligers)werk (blijven) doen? Leuk! Zorg wel dat je hier binnen je team heldere afspraken over maakt, zodat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten.

Matcht het toch niet zo goed tussen ons als gehoopt? Jammer, maar dat kan natuurlijk. In dat geval willen we zo goed mogelijk uit elkaar gaan.  Zowel Viisi als jij kunnen het dienstverband schriftelijk opzeggen. We houden daarbij rekening met de wettelijke opzegtermijnen en het contract eindigt altijd aan het einde van de maand. Voor jou als werknemer geldt altijd een opzegtermijn van 1 maand. Voor Viisi als werkgever is dat eerst ook 1 maand, en na 5 jaar in dienst loopt deze termijn op tot maximaal 4 maanden. We helpen je zo goed mogelijk met het vinden van een nieuwe baan, daar hebben we zelfs een rol voor.

Je begrijpt dat we jou, samen met alle waardevolle kennis die je bij Viisi hebt opgedaan, niet graag naar een concurrent zien vertrekken. Bij het tekenen van je contract erken je deze belangen.

4. Eerlijke beloning

Viisi is transparant over al onze salarissen. Ook over dat van jou. Aan de hand van het Viisi salarismodel bepalen we je startsalaris en hoe het zich, net als het salaris van alle andere Viisionairs in jouw vakgebied, verder ontwikkelt.

Ons salarismodel in het kort:

 • People first: Je krijgt ieder jaar een vaste salarisverhoging, en je salaris wordt jaarlijks met inflatie geïndexeerd. Daardoor kun je vrij werken aan je persoonlijke ontwikkeling.
 • Goed belonen: We zijn een topteam, en daar worden we ook naar beloond. Je salaris behoort tot de top 25% van jouw vakgebied.
 • Teamwork: Alles draait om teamwork, we geloven daarom niet in persoonlijke prestatiebonussen. Iedereen ontvangt een vaste 13e maand.
 • Gelijk belonen: Jouw salaris is gebaseerd op je relevante werkervaring. Je hoeft dus niet te onderhandelen voor een goed salaris.
 • Loyaliteit wordt beloond: Met Virtual Shares gebaseerd op je jaren bij Viisi. En bij 3, 6 en 9 jaar in dienst vieren we je werkjubileum met een extra salarisverhoging.

5. Transparantie

Onze volledige holacracy-organisatiestructuur is transparant: van rollen tot projecten, van next actions tot metrics over omzet en liquiditeit.

Iedere Viisionair mag bij ieder overleg aansluiten, dat juichen we zelfs toe. Sterker nog, radicale transparantie is een basisvoorwaarde voor onze holacratische organisatie. Het is natuurlijk niet zo dat iedereen altijd overal bij moet zijn, maar weet dat het altijd mogelijk is.

Wij spreken af dat jij vertrouwelijke informatie over Viisi en onze klanten en relaties vertrouwelijk behandelt en niet deelt met derden als dat voor het werk niet nodig is. Als je mensen buiten Viisi toegang moet geven tot bepaalde informatie, dan zijn er natuurlijk wel regels waar je je aan moeten houden. Zorg er dan bijvoorbeeld voor dat die derde partij een geheimhoudingsverklaring tekent.

Iedere Viisionair staat met een mooie portretfoto op de website van Viisi. Jij komt daar ook bij te staan, gezellig! We publiceren deze portretten ook op onze social media en eventuele andere kanalen. Daarnaast publiceren we regelmatig foto’s en videos van onze evenementen, waar je hopelijk vaak bij aansluit.

6. Jouw Benefit Shop

En dan hebben we nog de Viisi Benefit Shop. Een plek waar je inzicht krijgt in al je arbeidsvoorwaarden en een deel zelf in kunt richten. Hierbij alvast de benefits voor je op een rij:

 • Je ontvangt een keuzebudget, bestaande uit je vakantiegeld (8% van je brutosalaris) en een vaste 13e maand. Dit keuzebudget kun je op verschillende manieren besteden:
  • maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen
  • maximaal 10 extra vakantiedagen van kopen (bovenop de 25 vakantiedagen die je hebt op basis van een fulltime contract)
 • Heb je vakantiedagen over? Volgens de wet kun je het minimum aantal van 4 vakantieweken (bij fulltime dienstverband) meenemen naar het volgende kalenderjaar. Je moet die dan vóór 1 juli in het opvolgende jaar opnemen. Bovenwettelijke vakantiedagen verjaren pas na 5 jaar. Maar eigenlijk vinden we dat je ze al eerder op moet maken. 🙂
 • Je kunt er je volgende sabbatical plannen.
 • We vullen de wettelijke verlofregelingen aan met extra betaald verlof.
 • Geef je borstvoeding en ga je weer aan het werk op kantoor? Lees hier wat we voor je hebben georganiseerd.
 • Elke maand draagt Viisi bij aan jouw pensioen bij a.s.r. (voorheen Brand New Day). Een eigen bijdrage is hierdoor niet nodig, maar mag uiteraard wel. Hier vind je ons hele pensioenreglement (versie 2022).
 • Je krijgt een vergoeding als je een nieuwe Viisionair aanbrengt.
 • Je kunt van je collega’s hulp krijgen bij je eigen financiële planning.
 • Voor aanvang van je eerste werkdag ontvang je een NS Businesscard in je brievenbus. Deze kan je gebruiken voor al je werkgerelateerde reizen met het openbaar vervoer.
 • We hopen natuurlijk van niet, maar het kan gebeuren dat je langdurig ziek of arbeidsongeschikt wordt. Viisi doet graag een schepje bovenop de wettelijke regeling. Je hebt dan immers al zorgen genoeg.
 • En tot slot houden we bij Viisi van samenzijn. Daarom organiseren we regelmatig evenementen voor Viisionairs!

We werken voortdurend aan het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden bij Viisi. De laatste versie vind je altijd op deze pagina en via Viisi’s Benefit Shop. Veranderingen worden altijd gecommuniceerd in de Viisi Townhall meetings.

Deel dit artikel: