Bij Viisi tekenen we onze groeitrajecten expres niet tot in de puntjes uit. Wij kijken naar ieder mens als individu, met unieke talenten.

Autonomy, mastery en purpose

Als uitgangspunt nemen we de 3 drijfveren van intrinsieke motivatie volgens Dan Pink:

  1. Autonomy: om volledig gemotiveerd te zijn wil je het gevoel hebben dat je zelf kunt bepalen wat je doet, hoe je het doeten met wie je het doet.
  2. Mastery: je potentieel is onbeperkt en je wilt jezelf constant verbeteren door te leren en te oefenen.
  3. Purpose: waar doen we het eigenlijk voor? We staan iedere dag klaar voor elkaar én voor onze klanten. En door een duidelijke purpose te hebben blijven we het grotere plaatje zien.

Hoe we ons ontwikkelen is aan onszelf, en aan ons team. Zo lang het als toegevoegde waarde wordt gezien binnen jouw cirkel, ben je vrij om je te ontwikkelen.

Holacracy als zelf-organisatiemodel helpt daarbij: iedereen bepaalt hoe ze het werk uitvoeren en hoe ze rollen kunnen laten aansluiten op hun talenten.

Esmee Zijp - Viisi

Versterk juist je talenten

Om te ontdekken waar je talenten liggen, gebruiken we onder andere het CliftonStrengths assessment van het onderzoeksbureau Gallup. Zij kwamen erachter dat dat de mate waarin je je talenten kwijt kunt in je werk, bepalend is voor je succes en voldoening. We vinden dit zo belangrijk dat je al in je sollicitatieproces dit assessment doet, zodat je vanaf dag 1 jouw sterktes in kaart hebt.

“De vraag ‘wat zijn je ontwikkelpunten’ vind ik niet meer van deze tijd. Het is vaak een illusie om dingen waar je geen talent voor hebt, veel beter te gaan doen. Concentreer je op sterke punten van een persoon, want die zorgen voor intrinsieke motivatie en geven energie in plaats van dat het energie kost.”– Esmee Zijp

Onboarding programma

Iedere nieuwe Viisionair doorloopt ons onboarding programma, waarin je leert werken met Holacracy terwijl je een aantal weken volledig meedraait in verschillende teams. Op deze manier leer je alles over hoe we werken en waar de teams mee bezig zijn. Bovendien is het een leuke manier om veel nieuwe collega’s te leren kennen.

On-the-job opleiding tot consultant

Als je bij Viisi start als consultant, dan is er een opleidingstraject, waarin je stapsgewijs opgeleid wordt om een breed scala aan klanten op de professionele Viisi-wijze kunt adviseren.

Een groot deel van je opleiding regelen we ‘on-the-job’. Denk aan telefoontrainingen en het meeluisteren met adviesgesprekken.

Voor consultants wordt dit traject aangevuld met de (deels wettelijk verplichte) vakinhoudelijke opleidingen (zoals Wft-diploma’s) die je behaalt via onze Viisi Academy.

Viisi Academy

Jep, we hebben een eigen academy.

Speciaal voor de vakinhoudelijke opleidingen op financieel gebied bieden we op een digitaal leerplatform allerlei opleidingen aan. Je wordt stapsgewijs door een aantal modules geleid, inclusief toetsen, persoonlijke feedback en examens. Verder kun je online allerlei masterclasses volgen en updates krijgen over de laatste ontwikkelingen in onze markt.

Bovendien is er in iedere cirkel een rol die zich bezighoudt met de opleidingswensen binnen die cirkel. Iedereen die dat wil kan extra opleidingen volgen, binnen je eigen vakgebied of voor je persoonlijke ontwikkeling.

Viisi vergoedt alle opleidingskosten, ook voor opleidingen die buiten de Viisi Academy vallen. Je beslist samen in je cirkel wie wat gaat doen.

Coaching met interne opleiders

We leren veel van elkaar. Viisionairs met een specifieke expertise delen hun kennis met collega’s, beantwoorden al je vragen en geven scholingen.