Stonden we vorig jaar nog op plek 10, dit jaar is Viisi geklommen naar de 1e plek in de lijst van het Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling! Dat betekent dat we opnieuw het Keurmerk Talentontwikkeling mogen dragen. Zo zien potentiële nieuwe collega’s in 1 oogopslag dat ze hier snel kunnen groeien.

Marc-Peter Pijper - Award Talentontwikkeling

In het onderzoek worden werkgevers getoetst op 2 aspecten: talentontwikkeling en arbeidsvoorwaarden. Het is gebaseerd op promotie-onderzoek van dr. Mirjam Baars (MBA), in samenwerking met PWnet en onderzoeksbureau SatisAction. We scoorden op alle gebieden hoog, maar de jury lichtte een aantal van onze initiatieven extra uit.

Viisi Academy: blijven leren, zonder vast opleidingsbudget

Hoe we ons ontwikkelen is aan onszelf, en aan ons team. Zo lang het als toegevoegde waarde wordt gezien binnen je eigen team, ben je vrij om je te ontwikkelen.

Viisi heeft een eigen academy, speciaal voor de vakinhoudelijke opleidingen op financieel gebied. Op een digitaal leerplatform bieden we allerlei opleidingen aan én kun je masterclasses volgen en updates krijgen over de laatste ontwikkelingen in onze markt.

Collega Laura is er blij mee: “Met Viisi Academy willen we iedereen de mogelijkheid geven om zijn of haar talenten volledig te kunnen benutten. Naast de verplichte externe opleidingen doen we ook veel aan interne kennisoverdracht. Iedere week, tijdens ons vaktechnisch overleg, delen adviseurs hun ervaringen en leermomenten. Fijn om even te kunnen sparren!”

“Veel collega’s specialiseren zich op een bepaald onderdeel van het advies. Minimaal 1 keer per jaar geeft iedere expert een interne scholing over zijn/haar expertisegebied.”

Laura over Talentontwikkeling en Viisi Academy

Iedereen die dat wil kan ook extra opleidingen volgen, zelfs als het meer uit persoonlijke interesse is. Je beslist samen in je team wie wat gaat doen. Alle opleidingskosten worden door Viisi vergoed.

Iedereen te voet naar kantoor

Viisi heeft in het afgelopen jaar meer stappen gezet. Letterlijk en figuurlijk: we hebben namelijk nieuwe kantoren geopend zodat iedereen te voet of op de fiets naar zijn of haar werk kan. We zijn nu ook in Hoorn, Zaandam en Zwolle te vinden.

Dit klinkt misschien raar, in een jaar waarin thuiswerken de norm werd. Maar toch vinden we het soms fijn om de rumoer van kinderen, partners en huisdieren even thuis te kunnen laten.

En moeten toch wat verder reizen? Dan brengt het OV ons van deur tot deur, inclusief de OV-fiets. Want vanuit duurzaamheidsoverwegingen doen we niet aan leaseauto’s.

Stoplichtsysteem: hoeveel werk kan je hebben?

“Ben jij vandaag groen, oranje of rood?” Deze vraag wordt sinds de eerste lockdown regelmatig gesteld bij Viisi. Met het stoplichtsysteem wordt snel helder in hoeverre onze collega’s in staat zijn om te werken.

Collega Marc-Peter legt uit: “Rood betekende dat iemand niet kon werken. Dit kon een collega zijn waarvan de partner een cruciaal beroep had en tijdens de lockdowns de kinderen thuis moest lesgeven. Oranje betekende dat men 50% kon werken. Bijvoorbeeld als je thuis het lesgeven aan de kinderen moest verdelen met je partner. Bij groen kon je gewoon 100% werken, bijvoorbeeld bij singles of tweeverdieners zonder kinderen. Die laatste groep deed daarom regelmatig een stapje extra.”

People én family first

Onze eigen mensen staan altijd al op de eerste plek: people first noemen we dat. Dit jaar lag de nadruk zo ook op family first. “Onze collega’s krijgen alle tijd en ruimte om hun aandacht daar te hebben waar het het meest nodig is. Tijdens de lockdowns was dat in veel gevallen hun familie.”

De kleur van het stoplicht had geen effect op het salaris. “We kijken bij Viisi altijd naar de lange termijn. De volgende keer als iemand anders jouw hulp nodig heeft, zet jij een stapje extra. Dat is voor ons heel logisch. Het stelt gerust dat niemand in zo’n drukke tijd de volle 100% van je verwacht.”

Lees ook het artikel op PW: Lef & creativiteit: talentawards naar Viisi Hypotheken, Experius en Kabisa