De Beste Hypotheekprijs 2017 is gewonnen door geldverstrekker BLG Wonen. Obvion en ABN AMRO delen de tweede plek, gevolgd door de nummer één van vorig jaar: Florius. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en wordt samengesteld door alle adviseurs en acceptanten van Viisi.

BLG Wonen Beste Hypotheek 2017

Hoe is de winnaar bepaald?

Om tot de eindscore te komen heeft Viisi een aantal objectieve voorwaarden (tweederde van de score) gehanteerd. Dat is gecombineerd met de mening van de Viisi-hypotheekadviseurs en -acceptanten (eenderde van de score).

BLG Wonen scoort op het gebied van maatwerk

Één van de belangrijkste redenen voor de winst van BLG, is het feit dat zij per casus naar het complete plaatje kijken. Ze hebben geen lijst met vaste punten waaraan een klant moet voldoen voor het verkrijgen van een hypotheek, maar willen vaak kijken naar waar de mogelijkheden liggen en hun best doen om het waar te maken voor de klant.

De punten waarop we hebben gelet

Gelijk aan voorgaande jaren hebben we verschillende factoren in achting genomen bij het bepalen van de winnaar. Zo kijken we onder andere naar:

  • duurzaamheid,
  • de standaard voorwaarden,
  • rentedaling op basis van Loan to Value (LtV),
  • de mogelijkheid om boetevrij af te lossen,
  • vrije bankkeuze,
  • het aanbieden van maatwerk voor speciale casussen (zoals expats en PhD-kandidaten),
  • de doorlooptijd,
  • financiering in box 3 (wat in deze tijd, waarin overwaarde van woningen steeds meer voorkomt, belangrijk is voor onze klanten).

Duurzaamheid

Een van de punten waar we zwaar aan hebben getild is duurzaamheid. Voor dit jaar hebben we gekeken naar de scores van de Eerlijke Bankwijzer. In de nabije toekomst wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Vooral als het gaat om verduurzaming in en rondom woningen. Daarom gaan we volgend jaar vooral letten op hoe gemakkelijk geldverstrekkers leningen bieden aan mensen die hun woning willen verduurzamen. Dit zal zwaar meewegen in ons oordeel voor de Beste Hypotheekprijs 2018.

Lenen in box 3 steeds belangrijker

Doordat steeds meer mensen maandelijks aflossen op hun hypotheek, ontstaat er voor velen overwaarde (huis is meer waard dan de hypotheek). Bij Viisi zien we steeds vaker dat klanten deze overwaarde willen opnemen voor, bijvoorbeeld, de aankoop van een vakantiewoning of een investeringsappartement. Daarom hebben we dit jaar gekeken naar de flexibiliteit van heropname na aflossing bij de geldverstrekkers. In andere woorden: kunnen klanten geld opnemen en/of verhogen in box 3? We hebben gezien dat dit bij steeds meer geldverstrekkers kan, maar vaak onder beperkende voorwaarden. Ook op dit punt scoort BLG Wonen erg goed.

Persaanvragen

Voor meer informatie, interviews of een gedetailleerd overzicht van de samenstelling van de score, neem contact op met Frank Tukker via frank.tukker@viisi.nl.