Voor het eerst staat Viisi in de Top 250 Groeibedrijven. De lijst wordt ieder jaar samengesteld door NLgroeit: een publiek-private samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, NLevator en de Kamer van Koophandel.

Waar is de lijst op gebaseerd?

De Top 250 Groeibedrijven bestaat uit de 250 Nederlandse bedrijven die de meeste groei in omzet en/of werknemers hebben laten zien in de periode van 2014 tot en met 2017. De top 10 is gebaseerd op zowel het aantal banen dat gecreëerd is, als de relatieve werknemersgroei in deze periode. De lijst wordt jaarlijks gepubliceerd en is gebaseerd op het ScaleUp Dashboard: een jaarlijks onderzoek naar Nederlandse snelgroeiende bedrijven. Takeaway.com scoorde dit jaar het beste op de combinatie van het aantal gecreëerde banen en relatieve groei in werknemers. Op de tweede plaats staat de nummer één van vorig jaar, Rituals, en de nummer drie is net als vorig jaar Coolblue. Je kunt de complete top 250 hier vinden.

De criteria waar een groeibedrijf aan moet voldoen

De lijst onderscheidt zich van andere lijsten door de focus op personeelsgroei en omzet, waar anderen vaak alleen naar omzet kijken. De criteria waar scale-ups aan moeten voldoen zijn:

  • Minimale jaarlijkse groei van 20 procent in omzet en/of werknemers in de periode 2014-2017;
  • Er moeten minstens 10 werknemers in dienst zijn en/of de omzet moet minstens 5 miljoen euro zijn in 2014.

Ook werken bij een van de 250 Groeibedrijven van Nederland?

We zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Kijk eens op werkenbij.viisi.nl. Misschien maak je binnenkort wel deel uit van deze snelgroeiende scale-up.