Een gezonde bedrijfscultuur bepaalt voor een groot deel je werkgeluk en je prestaties. Toch wordt het belang ervan vaak onderschat. Wat is een bedrijfscultuur precies? Voor Intermediair schreef Robert Heeg een verhelderend artikel hierover.

Wat is een gezonde bedrijfscultuur?

‘Een opvallend organisatorisch model kan ook een cultuur kleuren, zoals bij Google, waar medewerkers een dag per week aan eigen innovaties mochten sleutelen, of bij Viisi | Hypotheken, dat dankzij het transparante holacratie-model al jaren op rij een-certificaat wint,’ schrijft Intermediair.

Kom meer te weten over hoe Viisi is georganiseerd.

Een gezonde bedrijfscultuur

Bij Viisi Hypotheken staan de medewerkers op de eerste plaats, daarna volgen de klanten en op de laatste plaats staan de aandeelhouders. Dat dit geen loze kreet is bleek bij het uitbreken van de coronacrisis in maart 2020. Hoewel de hypotheekmarkt even vrijwel stil viel, bleven alle medewerkers gewoon in dienst. Ook degene met een tijdelijk contract. Ook werden de opdrachten aan freelance-medewerkers niet ingetrokken, zoals bij het uitbreken van de crisis veelal gebeurde.

Lees het artikel ‘Wat is bedrijfscultuur? ‘ van Intermediair