In de afgelopen twee maanden hebben meer dan 260 investeerders 891.977 euro gestoken in Viisi Hypotheken. Ruim 300.000 euro hiervan is afkomstig van eigen medewerkers, vrienden en familie. Met de opbrengsten van de crowdfundingcampagne gaat de hypotheekadviesketen het aankomende jaar 25 nieuwe medewerkers aannemen en opleiden.

Hergen Dutrieux

Hergen Dutrieux, co-founder Viisi Hypotheken

“Het is ons doel om de financiële sector radicaal transparant te maken, met andere woorden: Waar komt het geld vandaan en waar gaat het naartoe”, zegt Hergen Dutrieux van Viisi Hypotheken. “De keuze voor crowdfunding was daarom een logische. Natuurlijk hebben we ook een banklening, maar bij crowdfunding weet je precies waar het geld vandaan komt; van onze eigen medewerkers en – tevreden – klanten.

Crowdfunding: 178 procent van het streefbedrag

Dankzij de grote belangstelling onder investeerders en eigen medewerkers heeft Viisi via crowdfunding uiteindelijk 178 procent van het eigenlijke streefbedrag (500.000 euro) opgehaald.

51 Viisionairs

Viisi biedt op dit moment werk aan 51 zogenaamde ‘Viisionairs’. Met de 25 nieuwe medewerkers hoopt de hypotheekadviesketen in 2022 haar adviescapaciteit te verdubbelen van één naar twee miljard euro. Dutrieux: “We zullen komend jaar veel tijd besteden aan het werven en onboarden van alle nieuwe mensen. De kwaliteit van onze dienstverlening staat daarbij voorop. Ook gaan we aan de slag met onze belofte richting de investeerders. Zo zal er een ‘Viisi bos’ worden aangeplant en wanneer het weer mogelijk is, willen we onze investeerders graag ontmoeten tijdens live events.”

Lees ook deze column van Hergen Dutrieux: Banken, bouw een bemiddelingsfeestje