De Telegraaf schrijft over het ontbrekende vertrouwen van starters in de plannen van minister De Jonge (Bouwen en Wonen) en de schuld die deze groep de politiek geeft van de malaise op de woningmarkt. De krant baseert zich op de Viisi Statersbarometer

Van alle starters die bekend zijn met de plannen van De Jonge (slechts 38 procent), denkt maar zeventien procent dat het van positieve invloed zal zijn op hun positie op de woningmarkt.

Starters: Den Haag verantwoordelijk

‘Uit het onderzoek blijkt verder dat maar liefst de helft van alle koopstarters politiek Den Haag verantwoordelijk houdt voor de huidige crisis op de woningmarkt’, schrijft De Telegraaf. Hetzelfde artikel verscheen ook in De Limburger.

Politiek verantwoordelijk

De Telegraaf citeert Hergen Dutrieux, co-founder van Viisi Hypotheken: “Het verbaast mij niets dat zo’n groot gedeelte van de respondenten de politiek verantwoordelijk houdt voor de huidige wooncrisis. Nog geen vijf jaar geleden meldde toenmalig minister Stef Blok nog dat hij de woningmarkt voor eens en altijd had ‘gefikst’. Jarenlang ging hij er zelfs prat op dat hij een heel ministerie heeft laten verdwijnen. Inmiddels weten we beter: het ministerie is weer opgetuigd en wonen is terug op de politieke agenda. Zijn opvolger staat nu voor de ongekende uitdaging.”

Lees het artikel in De Telegraaf (betaalmuur)

Hergen Dutrieux

Hergen Dutrieux, co-founder Viisi Hypotheken