Als je nieuwe werknemers zoekt – en wie doet dat niet in de huidige markt – moet je als werkgever laten zien wie je bent. Viisi kiest voor een persoonlijke aanpak. Iedereen met interesse in het bedrijf kan vrijblijvend kennis komen maken tijdens ons Open Huis. AMweb interviewde Marc-Peter Pijper over deze succesvolle aanpak.

Viisi Open Huis

In het artikel legt Marc-Peter Pijper uit hoe deze ‘borrelavonden’ eruitzien. “Het zijn informatieavonden voor iedereen die ook maar een beetje interesse heeft in Viisi als werkplek. Daar kunnen mensen zich voor inschrijven. Wij hebben geen agenda. Het enige wat wij vragen is: ‘wat wil je weten over Viisi?’ En met een hapje en een drankje erbij gaan we die vragen beantwoorden.”

We hebben te maken met een krappe arbeidsmarkt. Dus Viisi moet die mensen nog wel weten te vinden. Ook daarvoor grijpt Viisi terug op de band die het bedrijf opbouwt met klanten en medewerkers. Pijper: “We hebben een groot klantennetwerk. Onze adviseurs spreken iedere dag klanten. Dat is een bron. En onze eigen social media-kanalen. We posten best heel veel over wat we doen. Ook omdat we erin geloven dat we geen enkel geheim hebben binnen ons bedrijf. Ook op social media is het open huis.”

Best Workplace

Viisi is de beste middelgrote werkgever van Nederland. Dat zegt Viisi niet zelf, dat zegt Great Place to Work, dat Viisi 4 jaar op rij kroonde tot Best Workplace van Nederland.

Lees ook: Viisi Hypotheken beste werkgever van Nederland voor vierde jaar op rij

Dat is niet alleen leuk voor de mensen die nu al bij Viisi werken, het trekt ook de belangstelling van mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Soms zo zeer dat het eerder averechts werkt.

De eerste keer kwamen er mensen solliciteren met als belangrijkste reden het werkgeverschap van Viisi, vertelt Marc-Peter Pijper in AMweb. “Ze vergaten dan wel voor welke vacature ze zich hadden aangemeld.” Uiteindelijk zijn er gewoon hypotheekadviseurs nodig. Of consultants, zoals Viisi ze noemt.

Lees het volledige interview op AMweb