Viisi Hypotheken is voor het vierde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Na de afgelopen drie jaar als eerste te zijn geëindigd in de categorie kleine bedrijven (tot vijftig medewerkers), wint de hypotheekadviesketen nu ook in de categorie middelgrote bedrijven (tot tweehonderdvijftig medewerkers). 

Great Place to Work Viisi 2022

De titel Best Workplace wordt jaarlijks uitgereikt door onderzoeks- en adviesbureau Great Place To Work aan de hand van een uitgebreide analyse op de gebieden medewerkerstevredenheid en werkgeversbeleid (Trust Index en Culture Audit).

Viisi Hypotheken scoort in de rapportage vooral op de onderdelen kameraadschap, eerlijkheid en geloofwaardigheid. “Voor de vierde keer op een rij deze prijs winnen is bijzonder eervol”, zegt Marc-Peter Pijper van Viisi Hypotheken.

“Maar eerste worden is niet ons doel. Het belangrijkste is dat onze eigen collega’s ons de beste werkgever vinden. Tegelijkertijd vinden we het uiteraard geweldig wederom nummer één te zijn en dat zelfs in de nieuwe categorie van middelgrote bedrijven.”

Duurzame groei door People First

Ondanks de krappe arbeidsmarkt is het aantal medewerkers van Viisi Hypotheken het afgelopen jaar met bijna een derde toegenomen. Per 1 juni werken er 64 Viisionairs bij de hypotheekadviesketen.

Pijper: “Wij zijn ervan overtuigd dat als collega’s tevreden zijn, tevreden klanten automatisch volgen. Wij noemen dat: People first, Customers Second”.

In de zoektocht naar het aantrekken en binden van talent schuwt Viisi het niet om bestaande HR-conventies uit te dagen. “Bij alles wat we doen, vragen we onszelf af: waarom doen we dit zo? Verhoogt het de ervaring van autonomie? Bevordert het onze teamprestaties? Helpt het iedereen zijn of haar talenten te ontdekken en te versterken? Als het antwoord daarop ‘nee’ is, sneuvelen heilige HR-huisjes”, aldus Pijper.

Roel Dijkstra Fotografie

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto: Dennis Wisse

Holacracy

Viisi Hypotheken werkt sinds 2016 op basis van het zelforganisatiemodel Holacracy, waarin geen vaste functieomschrijvingen bestaan en medewerkers alleen nog autonome rollen vervullen die ze zelf opstellen. Pijper: “Daarbij hebben we een nieuw salarismodel ontwikkeld dat past bij onze manier van organiseren. Uitgangspunt is dat het thema beloning op de achtergrond staat. Alleen dan kunnen de teams samen vrij rollen bedenken en het werk verdelen.”

Best Workplaces 2022

De ranglijst Best Workplaces 2022 werd eerder vandaag bekendgemaakt door Great Place to Work. Naast Viisi Hypotheken wonnen  ViewSonic (klein), Afas Software (groot) en Salesforce (multinational).

“Viisi Hypotheken is een geweldig voorbeeld van hoe je medewerkers echt op één zet”, zegt Wencke Ester-Lorber, Commericeel Directeur bij Great Place to Work. “Dat maar liefst honderd procent van alle Viisionairs het bedrijf een Great Place to Work vindt, is daarvan het ultieme bewijs. Het is geen marketing, maar puur wie zij zijn. Dat vergt lef en is enorm inspirerend. “

Lees onze Culture Audit

Great Place to work 2022

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto: Dennis Wisse

Over Viisi Hypotheken

Viisi Hypotheken is gespecialiseerd in onafhankelijk hypotheekadvies en begeleidt met name starters en young professionals bij de aankoop van een woning. Alle adviseurs zijn academisch opgeleid. Viisi Hypotheken is een bedrijf met een duidelijke missie: let’s change finance. Het bedrijf heeft een zogenaamde #peoplefirst strategie, wat betekent dat eigen medewerkers op de eerste plaats komen, daarna komen de klanten en dan pas de aandeelhouders.

Werken bij Viisi? Kijk hier voor meer informatie.