In een rubriek van de website Kop-Munt reflecteren adviseurs op dat ene advies dat ze het meest is bijgebleven.  Jantien Schipper van Viisi Hypotheken vertelt over het advies aan haar ouders. Ze hebben nu een pensioenproof hypotheek.  

 

pensioenproof hypotheken

Jantien: “Het ingewikkelde is dat je tijdens zo’n traject opeens met je familie zakelijk moet praten. Dan zie je ook dat het probleem van stukken aanleveren in het online dossier lastig is voor wat oudere mensen. Je moet dan echt even gaan zitten om uit te leggen wat ze moeten doen. De hypotheekaanvraag zelf verliep juist vrij soepel. Mooi dat mijn eigen familie ook een keer zag hoe ik mijn werk doe.”

Hypotheek op latere leeftijd

“Ze dachten eerst dat het op hun leeftijd niet meer mogelijk was om een hypotheek over te sluiten. Dat hoor ik wel vaker. Maar als aan de inkomenseis – wat ook pensioen mag zijn – is voldaan, komt iedere volwassene voor een hypotheek in aanmerking.”

Pensioenproof

“Dat mijn familie €200 per maand minder ging betalen, gaf echt rust. Ik weet nu dat bij het eventueel wegvallen van één van mijn ouders de woning betaalbaar zal blijven.”

Lees hier meer over het opbouwen van aanvullend pensioen.

Lees het complete interview op Kop-Munt