Great Place to Work heeft voor de twintigste keer de lijst van Best Workplaces in Europa bekendgemaakt. De lijst is gebaseerd op onderzoek onder 1,4 miljoen medewerkers van meer dan 3.000 organisaties in 37 Europese landen. Viisi werd eerder dit jaar uitgeroepen tot Best Place to Work in de categorie middelgrote werkgevers van Nederland. En ook op Europees niveau speelt Viisi in de topklasse.

Viisi Hypotheken

Welke positie een werkgever inneemt in de ranglijst van Great Place to Work, is onder meer gebaseerd op de feedback van de eigen medewerkers op het gebied van vertrouwen, innovatie, waarden en leiderschap. 90% van de medewerkers bij de Best Workplaces in Europa zou hun werkgever aanbevelen bij familie en vrienden.

Best Place to Work

In juni werd Viisi uitgeroepen tot beste middelgrote werkgever van Nederland.  Viisi Hypotheken stond eerder al drie keer nummer één in de categorie Nederlandse middelgrote bedrijven. Viisi scoort in de rapportage vooral op de onderdelen kameraadschap, eerlijkheid en geloofwaardigheid.

Lees ook:  Viisi Hypotheken beste werkgever van Nederland voor vierde jaar op rij

Groeien op een krappe arbeidsmarkt

De Europese uitreiking vond dit jaar plaats in Venetië. Van de deelnemende middelgrote Nederlandse werkgevers, scoorde Viisi het beste. In deze ranglijst neemt Viisi de 24e plek in. In totaal werden 3000 organisatie beoordeeld.

De lijst bestaat uit vier categorieën: klein (20-49 medewerkers), middelgroot (50-499 medewerkers), groot (500+ medewerkers) en multinational. Het was dit jaar voor het eerst dat Viisi werd beoordeeld als middelgrote organisatie.

Best Workplaces

De Nederlandse Best Workplaces in Europa maken het verschil op deze drie stellingen:

  •  Dit is een leuke plek om te werken (10 Nederlandse organisaties: 95% versus Top 150: 90%)
  •  Als ik oneerlijk behandeld word, geloof ik dat ik een eerlijke kans krijg als ik het bespreekbaar maak (10 Nederlandse organisaties: 94% versus Top 150: 89%)
  •  Ik kan management iedere redelijke vraag stellen en krijg daar een eerlijk antwoord op (10 Nederlandse organisaties: 94% versus Top 150: 89%)

Inclusieve werkervaring

Organisaties worden ook beoordeeld op hoe goed zij een inclusieve werkervaring creëren. Een hoge mate van respect, eerlijkheid en welzijn helpt bij het creëren van organisatiecultuur met een hoog vertrouwen.