Viisi heeft Superuse Studios opdracht gegeven ons kantoor op basis van circulaire principes te verbouwen. Dit ontwerp van Cesare Peeren  is genomineerd voor de Circulair Design Award 2016.

Circulair design

Het circulaire innovatieve karakter van het ontwerp

In dit project wordt een kantoor voorzien van een vloer gemaakt van afgeschreven bureaubladen uit de jaren tachtig, die door zandstralen worden geüpcycled tot een hedendaagse en decoratieve vloer met het logo van het bedrijf als basis. Op de vloer staat monumentaal meubilair gemaakt van een dertig jaar oude bowlingbaan. Erboven hangt een plafond gemaakt van een typisch jaren tachtig akoestisch materiaal uit één van de duizenden leegstaande kantoren van Nederland. Hier ontstaat een volledig nieuwe sfeer waarin de tachtiger jaren letterlijk op hun kop worden gezet.

Gebruik grondstoffen/reststromen: 50 m2 bowlingbaan, 120 m2 restpartij Trespa, 20 lampen.

De ontwerpen van dichtbij bekijken?

Binnenkort zijn alle genomineerde ontwerpen van de Circulair Design Award 2016 te zien op de ‘Circular Expo’ op the Valley in Hoofddorp. Dit is de eerste fysieke plek waar de ‘best practices’ uit Nederland op het gebied van de circulaire economie worden geëxposeerd!

De genomineerden zijn: ‪Cleo de Brabander, ‪Danny Verdonk, ‪Césare Peeren, ‪Anton Teeuw , ‪Dennis Teeuw, Lucia van der Lee, ‪Suzanne Plasmeijer, Paulien Kingma, Don Hoppenbrouwer, Cees Cornielje en Rob Jansen.