Solliciteren bij Viisi is de eerste stap zetten naar je droombaan, naar een nieuwe manier van werken in een informele, open en ambitieuze organisatie die draait op zelfsturing volgens Holacracy. Wij zijn er van overtuigd dat goede mensen de kracht achter een succesvolle organisatie zijn. Daarom nemen we graag de tijd om jou goed te leren kennen.

Passen we goed bij elkaar?

Wij vinden het cruciaal om de optimale match te vinden tussen de persoon en de organisatie. Zit je bij Viisi op je plek, dan haal je net zo veel plezier uit je werk als al jouw collega’s. Belangrijk, want een nieuwe baan heeft veel invloed op je privéleven en je verdere carrière. En je wilt vooraf zeker zijn dat je de juiste keuze maakt. Wij hechten er dan ook veel waarde aan dat jij ons goed leert kennen, voordat je hier aan de slag gaat. Jij kan tenslotte zelf het beste inschatten of het werk en de omgeving jouw droombaan vormen.

Ons sollicitatieproces bestaat uit 8 stappen, wat jou en ons volop de mogelijkheid geeft om te kijken of we goed bij elkaar passen. Aangezien we ook van snelheid houden, proberen we je steeds binnen 2 werkdagen al feedback te geven op je sollicitatieronde en plannen we de verschillende rondes zo snel mogelijk na elkaar voor je in.

Voor de vacature Consultant zullen de stappen 6 en 7 worden samengevoegd in 1 sollicitatiedag. Tijdens deze dag loop je mee met een adviseur en geef jij een presentatie. Deze sollicitatiedag vindt plaats op ons hoofdkantoor in Amsterdam, mits dit volgens de coronamaatregelen is toegestaan.

Vanaf de vierde stap beginnen de gesprekken. Vóór de coronapandemie voerden we deze gesprekken op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Omdat wij nu nog steeds deels thuis werken zullen sommige gesprekken via een beveiligde videoverbinding gevoerd worden.

1. Sollicitatieformulier

Om je vanaf het begin goed te leren kennen, vragen we om veel informatie, misschien wel meer dan andere werkgevers. Met behulp van ons sollicitatieformulier loop je eenvoudig alle stappen door.

Als we je sollicitatie ontvangen dan bekijken we deze zo snel mogelijk. We doen ons best om binnen twee werkdagen te reageren en contact met je op te nemen.

Viisi Hypotheken

2. Telefonische kennismaking

Wanneer we enthousiast zijn over je sollicitatie bellen we je voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit interview leren wij je beter kennen en kunnen we een goed beeld van je vormen. Tegelijkertijd is het ook voor jezelf dé mogelijkheid om ons te leren kennen en je eerste vragen te stellen.

ViisiHypotheekadvies

3. Ontdek je toptalenten!

Na de telefonische kennismaking bieden we je gratis de online StrenghtsFinder test aan. Deze test – die al meer dan 10 miljoen keer is uitgevoerd door het bedrijf Gallup – geeft je in 30-45 minuten de mogelijkheid om je meest prominente talenten te ontdekken. Het geeft je meteen de eerste stap om te gaan focussen op waar jij nu echt goed in bent! Bij Viisi zijn we van mening dat je zoveel mogelijk moet doen waar je goed in bent, want dan presteer je optimaal en zal je het meeste geluk in je werk ervaren. Het resultaat is een gepersonaliseerd inzichtenrapport over je top 5 talenten. Deze talenten neem je mee naar de volgende ronde: het cultural fitgesprek.

ViisiHypotheekadvies

4. Cultural fitgesprek

Bij Viisi geloven we dat de mensen de organisatie maken. We investeren daarom graag tijd om jou als persoon goed te leren kennen. Het cultural fitgesprek is een interview waarbij het doel is om voor jou en voor ons als organisatie elkaars eigenschappen, principes en sterktes te weten komen.

We vinden het belangrijk dat iedereen die onderdeel uitmaakt van onze organisatie hier goed op zijn plek zit. Deze match tussen jou als persoon en ons als organisatie noemen we cultural fit.

Het gesprek vindt plaats met twee van onze Viisionairs en hiervoor hebben we een uitgebreide serie vragen voor je die we in een leuk gesprek aan je stellen. Dit (online) gesprek duurt circa 1 uur. Het cultural fit gesprek is waarschijnlijk een ander soort gesprek dan je wellicht gewend bent. Wees vooral jezelf, dat doen we zelf namelijk ook! Zijn we uit hetzelfde hout gesneden? Dan praten we graag verder in een volgende ronde.

ViisiHypotheekadvies

5. Vaardigheden / vakinhoudelijk gesprek

In deze ronde willen we graag meer weten over jouw inhoudelijke kennis ten aanzien van de rollen die je zult gaan vervullen. We zullen tijdens dit gesprek ingaan op de kennis en vaardigheden die je al hebt opgedaan in de afgelopen jaren. Dit gesprek vindt plaats met 2 van onze Viisionairs. Welke Viisionairs dit zijn, is afhankelijk van de functie – en met name de rollen – waar je op solliciteert.

6. Presentatie

Bij een sollicitatie voor een baan, vragen we je om een korte presentatie voor te bereiden. Je presenteert over een thema dat te maken heeft met Viisi en de diensten die wij voor onze klanten leveren. Welk onderwerp je kiest, is helemaal aan jou, evenals de manier waarop je het wilt presenteren. Hierbij zijn twee Viisionairs aanwezig. Jouw presentatie geeft ons een goed beeld van je kennisniveau, je enthousiasme en je vaardigheden.

ViisiHypotheekadvies

7. Referenties en meeloopdag

Wanneer je qua motivatie, vaardigheden, kennis en karakter bij ons aansluit, nemen we contact op met 2 van jouw referenties. Dit is voor ons een laatste check om te kijken of ons beeld overeenkomt met de indruk die anderen van jou hebben gekregen. Deze stap wordt in overleg met jou uitgevoerd.

Naast het spreken van je referenties willen we ook de meeloopdag inplannen. Afhankelijk van de situatie omtrent de coronaregels zal deze soms op kantoor worden gepland, maar het kan ook online. Je zult dan een dag meelopen met een collega uit de cirkel waar je uiteindelijk de meeste rollen zal gaan vervullen.

8. Arbeidsvoorwaarden

In dit laatste gesprek leggen we je uit wat onze arbeidsvoorwaarden zijn. Hierin wordt onder andere je salaris, het aantal vakantiedagen en je reiskostenvergoeding besproken. Ook gaan we nader in op je ontwikkelingsperspectieven en de (interne) opleidingen die je bij ons gaat volgen. Natuurlijk is er tijdens dit gesprek ook ruimte voor praktische vragen van jouw kant.

ViisiHypotheekadvies

Welkom bij Viisi!

Zodra je de overeenkomst getekend hebt, ben je officieel Viisionair. Als er online events gepland staan word je hiervoor meteen uitgenodigd. Daarnaast sturen wij je ook alle spullen op die je nodig hebt om vanuit huis aan het werk te gaan.

Sollicitatieproces Viisi

Ook werken bij Viisi?

Dat kan! We zijn namelijk altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Draag jij ook bij aan onze purpose? Kijk op werkenbij.viisi.nl voor een overzicht van alle vacatures. Misschien ben jij de nieuwe Viisionair.

Ja, ik wil ook bij Viisi werken!
  • Viisi Great Place to Work
  • Viisi heeft Keurmerk Talentontwikkeling
  • Viisi Independer Hypotheekprijs
  • Viisi bij de top 250 groeibedrijven
  • Viisi FD Gazellen 2014-2018