Sollicitatieproces

Passen we goed bij elkaar?

Solliciteren bij Viisi is de eerste stap zetten naar je droombaan, naar een nieuwe manier van werken in een informele, open en ambitieuze organisatie die draait op zelfsturing volgens Holacracy. Wij zijn ervan overtuigd dat goede mensen de kracht achter een succesvolle organisatie zijn. Daarom nemen we graag de tijd om jou goed te leren kennen.

Wij vinden het cruciaal om de optimale match te vinden tussen de persoon en de organisatie. Zit je bij Viisi op je plek, dan haal je net zo veel plezier uit je werk als als jouw collega’s. Belangrijk, want een nieuwe baan heeft veel invloed op je privéleven en je verdere carrière. En je wilt vooraf zeker zijn dat je de juiste keuze maakt. Wij hechten er dan ook veel waarde aan dat jij ons goed leert kennen, voordat je hier aan de slag gaat. Jij kan tenslotte zelf het beste inschatten of het werk en de omgeving jouw droombaan vormen.

Ons sollicitatieproces bestaat uit negen stappen, wat jou en ons volop de mogelijkheid geeft om te kijken of we goed bij elkaar passen. Aangezien we ook van snelheid houden, proberen we je steeds binnen twee werkdagen al feedback te geven op je sollicitatieronde en plannen we de verschillende rondes zo snel mogelijk na elkaar in.

Vanaf de vierde stap beginnen de gesprekken bij ons op het hoofdkantoor in Amsterdam West (Surinameplein 124).

1. Sollicitatieformulier

Om je vanaf het begin goed te leren kennen, vragen we om veel informatie, misschien wel meer dan bij andere werkgevers. Met behulp van ons sollicitatieformulier loop je eenvoudig alle stappen door.

Als we je sollicitatie ontvangen dan bekijken we deze zo snel mogelijk. We doen ons best om binnen twee werkdagen te reageren en contact met je op te nemen.

2. Telefonische kennismaking

Wanneer we enthousiast zijn over je sollicitatie bellen we je voor een kenningsmakingsgesprek. Tijdens dit interview leren wij je beter kennen en kunnen we een goed beeld van je vormen. Tegelijkertijd is het ook voor jezelf dé mogelijkheid om ons te leren kennen en je eerste vragen te stellen.

3. Ontdek je toptalenten (Strengthsfinder test)

Na de telefonische kennismaking bieden we je gratis de online StrengthsFinder test aan. Deze test – die al meer dan 10 miljoen keer is uitgevoerd door het bedrijf Gallup – geeft je in 30-45 minuten de mogelijkheid om je meest prominente talenten te ontdekken. Het geeft je meteen de eerste stap om te gaan focussen op waar jij nu echt goed in bent! Bij Viisi zijn we van mening dat je zoveel mogelijk moet doen waar je goed in bent, want dan presteer je optimaal en zul je het meeste geluk in je werk ervaren. Het resultaat is een gepersonaliseerd inzichtenrapport over je top 5 talenten. Deze talenten neem je mee naar de volgende ronde: het Cultural Fit gesprek.

4. Cultural Fit gesprek

Bij Viisi geloven we dat mensen de organisatie maken. We investeren daarom graag tijd om jou als persoon goed te leren kennen. Het Cultural Fit gesprek is een interview waarbij het doel is om voor jou en voor ons als organisatie elkaars eigenschappen, principes en sterktes te weten te komen. We vinden het belangrijk dat iedereen die onderdeel uitmaakt van onze organisatie hier goed op zijn plek zit. Deze match tussen jou als persoon en ons als organisatie noemen we Cultural Fit.

Ook geeft het je de mogelijkheid om de sfeer op ons hoofdkantoor te proeven, de plek waar iedere nieuwe Viisionair zal starten. Het gesprek vindt plaats met twee van onze Viisionairs en hiervoor hebben we een uitgebreide serie vragen voor je die we in een leuk gesprek aan je stellen. Het gesprek duurt circa 1,5 uur. Het Cultural Fit gesprek is waarschijnlijk een ander soort gesprek dan je wellicht gewend bent. Wees vooral jezelf, dat doen we zelf namelijk ook! Zijn we uit hetzelfde hout gesneden? Dan praten we graag verder in de volgende ronde.

5. Vaardigheden / vakinhoudelijk gesprek

In deze ronde willen we graag meer weten over jouw inhoudelijke kennis ten aanzien van de rollen die je zult gaan vervullen. We zullen tijdens dit gesprek ingaan op de kennis en vaardigheden die je al hebt opgedaan in de afgelopen jaren. Dit gesprek vindt plaats met twee van onze Viisionairs. Welke Viisionairs dit zijn, is afhankelijk van de functie – en met name de rollen – waar je op solliciteert.

6. Presentatie- en adviesgesprek

We vragen je om een korte presentatie voor te bereiden. Je presenteert over een thema dat te maken heeft met Viisi en de diensten die wij voor onze klanten leveren. Het thema zullen wij aan je communiceren, maar het onderwerp dat je kiest, is helemaal aan jou evenals de manier waarop je het wilt presenteren. Hierbij is een Viisionair en één van de co-founders aanwezig. Jouw presentatie geeft ons een goed beeld van je kennisniveau, je enthousiasme en je vaardigheden.

Als je solliciteert als consultant voor een van onze vestigingen zal aansluitend aan de presentie een rollenspel plaatsvinden tijdens het adviesgesprek. Hierin speel jij de rol van de klant en word je door de Viisionair geadviseerd. Het doel van dit gesprek is om jou te laten zien hoe wij bij Viisi werken en wat het werk bij ons in de praktijk inhoudt. Tip: je maakt natuurlijk indruk als je van te voren jezelf verdiept in de verschillende hypotheeksoorten, actuele rentestanden en verschillen in voorwaarden bij diverse geldverstrekkers.

7. Co-foundergesprek

Cultuur is binnen Viisi het belangrijkste wat er is. Daarom vindt dit gesprek altijd plaats met minimaal één van de co-founders. Tijdens dit gesprek zullen zij meer vertellen over Viisi; de start, de cultuur en de visie van het bedrijf.

8. Referenties

Wanneer je qua motivatie, vaardigheden, kennis en karakter bij ons aansluit, nemen we contact op met twee van jouw referenties. Dit is voor ons een laatste check om te kijken of ons beeld overeenkomt met de indruk die anderen van jou hebben gekregen. Deze stap wordt in overleg met jou uitgevoerd.

9. Arbeidsvoorwaarden

In dit laatste gesprek leggen we je uit wat onze arbeidsvoorwaarden zijn. Hierin wordt onder andere je salaris, het aantal vakantiedagen en je reiskostenvergoeding besproken. Natuurlijk is er tijdens dit gesprek ook ruimte voor praktische vragen van jouw kant.

Zodra je de overeenkomst getekend hebt, ben je officieel Viisionair. Je wordt direct voorgesteld aan jouw collega-Viisionairs en als er een event gepland staat wordt je hiervoor meteen uitgenodigd. Daarnaast krijg je alvast een stapel inspirerende boeken mee, zodat jij je verder op je start kunt voorbereiden. Welkom bij Viisi!


Great Place To Work 2017    Independer Hypotheekprijs 2017 Haaglanden       logo-circular-design-award-2016