Sollicitatieproces

Passen we goed bij elkaar?

Wanneer je solliciteert bij Viisi zet je de eerste stap naar een uitdagende functie binnen een informele, open en ambitieuze organisatie. Wij zijn er van overtuigd dat goede mensen de kracht achter een succesvolle organisatie zijn. Daarom nemen we graag de tijd om jou goed te leren kennen.

Wij geloven dat het cruciaal is om de optimale match te zoeken tussen de persoon en de organisatie. Want als jij bij Viisi op je plek zit, dan haal je net zo veel plezier uit je werk als al jouw collega’s. En dat is belangrijk, want een nieuwe baan heeft veel invloed op je privéleven en je verdere carrière. Je wil er vooraf zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Wij hechten er dan ook veel waarde aan dat jij ons goed leert kennen, voordat je hier aan de slag gaat. Jij kan tenslotte zelf het beste inschatten of het werk en de omgeving jouw droombaan vormen.

Ons sollicitatieproces bestaat uit acht stappen, wat jou en ons volop de mogelijkheid geeft om te kijken of we goed bij elkaar passen. Aangezien we ook van snelheid houden, proberen we je steeds binnen twee werkdagen al feedback te geven op je sollicitatieronde en plannen we de verschillende rondes zo snel mogelijk na elkaar voor je in.

1. Sollicitatieformulier

Om je vanaf het begin goed te leren kennen, vragen we om veel informatie, misschien wel meer dan andere werkgevers. Met behulp van ons sollicitatieformulier loop je eenvoudig alle stappen door.

Als we je sollicitatie ontvangen dan bekijken we deze zo snel mogelijk. We doen ons best binnen twee werkdagen te reageren en contact met je op te nemen.

2. Telefonische kennismaking

Wanneer we enthousiast zijn over je sollicitatie bellen we je voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek leren wij je beter kennen en kunnen we een goed beeld van je vormen. Tegelijkertijd is het ook voor jezelf dé mogelijkheid om ons te leren kennen en je eerste vragen te stellen.

Daarna nodigen we je graag uit om bij ons op kantoor langs te komen voor een tweede gesprek. We proberen je dit binnen twee werkdagen te laten weten.

3. Algemeen sollicitatiegesprek

Het eerste sollicitatiegesprek heeft een algemeen karakter. Het gesprek gaat wat dieper in op wat er tijdens de telefonische kennismaking is besproken. We zijn tijdens dit eerste gesprek vooral benieuwd naar je motivatie en vaardigheden. Ook geeft het je de mogelijkheid om de sfeer op ons kantoor te proeven. Dit gesprek vindt plaats met twee van onze Viisionairs. Welke Viisionairs dit zijn, is afhankelijk van waar je op solliciteert.

Voor studenten:
We begrijpen dat je als student nog niet zoveel werkervaring hebt opgedaan. Als student hoef je alleen langs te komen voor het algemene sollicitatiegesprek en het Cultural fit gesprek (stap 6). De andere sollicitatierondes zijn voor jou niet van toepassing. Na het Cultural fit gesprek mag je gelijk door naar het arbeidsvoorwaardengesprek.

4. Vakinhoudelijk sollicitatiegesprek

Het derde gesprek heeft een vakinhoudelijk karakter. We zullen tijdens dit gesprek ingaan op de kennis en vaardigheden die je al hebt opgedaan in de afgelopen jaren. Dit gesprek vindt plaats met twee van onze Viisionairs. Welke Viisionairs dit zijn, is afhankelijk van waar je op solliciteert.

5. Presentatie en adviesgesprek

Bij een sollicitatie voor een fulltime baan, vragen we je om een korte presentatie voor te bereiden. Je presenteert over een thema dat te maken heeft met Viisi. Welk onderwerp je kiest, is helemaal aan jou, evenals de manier waarop je het wilt presenteren. Hierbij is een Viisionair en één van de co-founders aanwezig. Jouw presentatie geeft ons een goed beeld van je kennisniveau, je enthousiasme en je vaardigheden.

Aansluitend vindt een rollenspel plaats. Hierin speel jij de rol van de klant en word je door één van onze Viisionairs geadviseerd. Het doel van dit gesprek is om jou te laten zien hoe wij bij Viisi werken en wat het werk bij ons in de praktijk inhoudt. Tip: Je maakt natuurlijk indruk als je van te voren jezelf verdiept in de verschillende hypotheeksoorten, actuele rentestanden en verschillen in voorwaarden bij diverse geldverstrekkers.

6. Cultural fit gesprek

Bij Viisi geloven we dat de mensen de organisatie maken. We investeren daarom graag tijd om jou als persoon goed te leren kennen. We vinden het belangrijk dat iedereen die onderdeel uitmaakt van onze organisatie hier goed op zijn plek zit. Deze match tussen jou als persoon en ons als organisatie noemen we Cultural fit.

Het Cultural fit gesprek is een minder standaard gesprek dan je wellicht gewend bent. Je kunt je hier minder goed op voorbereiden. We adviseren je dan ook om vooral gewoon jezelf te zijn, dat doen we zelf namelijk ook!

7. Referenties

Wanneer je qua motivatie, vaardigheden, kennis en karakter bij ons aansluit, nemen we contact op met twee van jouw referenties. Dit is voor ons een laatste check om te kijken of ons beeld overeenkomt met de indruk die anderen van jou hebben gekregen.

8. Arbeidsvoorwaarden

 

In dit laatste gesprek leggen we je uit wat onze arbeidsvoorwaarden zijn. Hierin wordt onder andere je salaris, het aantal vakantiedagen en je reiskostenvergoeding besproken. Ook gaan we nader in op je ontwikkelingsperspectieven en de (interne) opleidingen die je bij ons gaat volgen. Natuurlijk is er tijdens dit gesprek ook ruimte voor praktische vragen van jouw kant.

Zodra je de overeenkomst getekend hebt, ben je officieel Viisionair. Je wordt direct voorgesteld aan jouw collega-Viisionairs en als er een event gepland staat wordt je hiervoor meteen uitgenodigd. Daarnaast krijg je alvast een stapel inspirerende boeken mee, zodat jij je verder op je start kunt voorbereiden. Welkom bij Viisi!


Great Place To Work 2017    Independer Hypotheekprijs 2017 Haaglanden       logo-circular-design-award-2016