Trots! We mogen ons dit jaar weer een Certified Great Place to Work noemen. Al voor de 6e keer op een rij, een heuse streak dus! Dit jaar vinden we het wel extra bijzonder, omdat we al een jaar bijna alleen maar thuiswerken. Sommige nieuwe collega’s hebben we zelfs alleen nog maar online gezien.

We zijn weer Great Place to Work Certified!

Samen uit, samen thuis

Toen corona in Nederland uitbrak hebben wij onze volledige dienstverlening verhuisd naar ‘online’. Onze offline seminars werden online webinars, de offline hypotheekafspraken deden we voortaan via online beeldbellen. En ja, ook onze collega’s zagen we bijna alleen maar via een scherm.

Ondanks dat stond 1 ding als een paal boven water: we wilden als compleet team, dus inclusief Viisionairs met een tijdelijk contract en zelfs ZZP’ers, deze crisis uitkomen. En daar zijn we tot nu toe in geslaagd. Sterker nog: we zijn in het afgelopen jaar flink gegroeid. Sinds kort zijn we met meer dan 50 Viisionairs. We hebben 12 nieuwe collega’s mogen verwelkomen, die vrijwel volledig online ingewerkt werden. En ook dit jaar zoeken we weer veel nieuwe collega’s.

Ons nieuwe normaal

Verder hebben we in het afgelopen jaar extra initiatieven opgezet om een nog betere Place to Work te worden.

We zetten Wiezetjijopéén op, een platform om andere bedrijven ook te stimuleren om solidair, samen met hun werknemers en leveranciers, intelligente oplossingen te vinden om door de crisis te komen en daarmee ontslagen zoveel mogelijk te vermijden.

Dankzij de opbrengsten van onze crowdfunding campagne kunnen we in 2021 nog 25 nieuwe collega’s aannemen. Hiermee kunnen we onze adviescapaciteit, en daarmee ook onze duurzame impact op de financiële wereld verdubbelen.

In plaats van de gewoonlijke borrels en uitjes meer online samen gedaan, zoals yogasessies, lezingen van The School of Life, en spelletjesavonden. En we besloten om ons partnerverlof te verlengen naar 15 dagen extra, bovenop de wettelijke norm van 1 week. Family first.

Ook hebben we nagedacht over onze kantoren. Wat gaan we doen als we weer veilig naar kantoor kunnen? Veel collega’s missen het samenwerken met anderen op locatie, maar willen wel graag gedeeltelijk thuis blijven werken. Het grote voordeel van thuiswerken is dat je geen reistijd hebt, en dat hebben we meegenomen in ons besluit om nieuwe kantoren te openen, met als uitgangspunt dat iedere Viisionair lopend of op de fiets naar kantoor kan. Zo hebben we onlangs een kantoren in Hoorn en Zaandam geopend. Weinig reistijd, wel samen werken op kantoor, en het is nog duurzamer ook!

Wat is een Great Place to Work?

Al 35 jaar meet Great Place To Work het vertrouwen, trots en plezier op de werkvloer. Dat meten gebeurt via een onderzoek onder alle medewerkers: de Trust Index. Werknemers vullen aan de hand van verschillende thema’s een uitgebreide vragenlijst in, waar bepaalde scores uit komen. Daarnaast lever je als bedrijf een zogenoemde Culture Brief in.

Iedere organisatie die voldoet aan de criteria van het medewerkersonderzoek en de analyse van de organisatiecultuur mag voor een jaar de titel Great Place to Work Certified dragen.

Wil je als bedrijf ook meedingen naar een plek op de lijst van Best Workplaces? Dan is er ook een uitgebreide Culture Audit nodig. Benieuwd na onze audit? Die publiceren we als de uitreiking geweest is.

Door het certificeren van goed werkgeverschap streeft Great Place To Work ernaar organisaties te stimuleren hun mensen op de eerste plek te (blijven) zetten.

Meer over Great Place to Work Certified