Viisi Hypotheken wederom uitgeroepen tot Best Workplace

Hypotheekadviesketen winnaar in de categorie Best Small Workplaces

Amsterdam, 16 juni 2020 – Viisi Hypotheken is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot winnaar Best Workplace. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door onderzoeks- en adviesbureau Great Place To Work. De hypotheekadviesketen wint de prijs in de categorie Best Small Workplaces 2020. Viisi Hypotheken scoort in het rapport hoge punten op de onderdelen kameraadschap, vertrouwen en transparantie.

Viisi Hypotheken is specialist in onafhankelijk hypotheekadvies en begeleidt met name starters en young professionals bij de aankoop van een woning. “Het is een mooie erkenning voor het gehele team van ‘Viisionairs’”, zegt Tom van der Lubbe, co-founder Viisi Hypotheken, over de nummer 1 notering. “In deze tijden zijn ranglijsten en prijzen natuurlijk niet belangrijk. Veel bedrijven en hun medewerkers zijn aan het overleven. Mensen maken zich zorgen om het coronavirus, zijn bang hun baan te verliezen en zijn onzeker over hun toekomst. Tegelijkertijd mogen we trots zijn op deze erkenning, die we met z’n allen mogelijk hebben gemaakt.”

Great Place To Work

Aan de hand van een uitgebreid onderzoek (Trust Index en Culture Audit) publiceert Great Place To Work elk jaar een lijst van de beste Nederlandse werkgevers. De missie van Great Place To work is het vertrouwen binnen organisaties vergroten. Met de lijst van Best Workplaces erkennen zij werkgevers die hierin zijn geslaagd. In vier verschillende categorieën zijn er vandaag, tijdens een online live awardshow, winnaars bekendgemaakt. Viisi Hypotheken heeft de prijs gewonnen in de categorie Best Small Workplace 2020. Overige genomineerden in deze categorie waren: Accuracy, Crux Engineering, Dopper, Mundipharma Pharmaceuticals, Nétive, Protime, Rackspace, Republiq en Solventa.

De winnaars in de overige categorieën zijn: Atlassian (Best Multinational Workplaces 2020), coöperatie Dela (Best Large Workplaces 2020), LCG (Best Medium Workplaces 2020).

PeopleFirst

WieZetJijOpEen.nu

Van der Lubbe vervolgt: “Er gaat jammer genoeg veel te veel media-aandacht naar bedrijven die zich amoreel gedragen, terwijl dat er maar een paar zijn. Slecht nieuws scoort en goed nieuws blijft – helaas – vaak onderbelicht.” Vanuit deze ergernis heeft Viisi Hypotheken het initiatief genomen het platform WieZetJijOpEen.nu op te richten. De website is een open platform voor werkgevers, die juist nu de mens op de eerste plaats zetten, verbindt. Van der Lubbe: “Deze crisis is tijdelijk, dus laten we proberen zoveel mogelijk ontslagen te vermijden en samen naar oplossingen zoeken, ook met leveranciers en klanten. Bedrijven die solidair zijn, komen sterker uit een crisis.” Er hebben zich al meer dan tweehonderd organisaties aangesloten, van grote multinationals zoals, Unilever, Salesforce en Cisco. Maar ook veel kleinere, maar bekende, namen zoals: Dopper, Mollie en Seepje. Daarnaast hebben overkoepelende organisaties zoals nlgroeit en BCorp ook hun steun uitgesproken en zich aangemeld.

Hoe word je een Best Workplace?

Daar gaat een groot, uitgebreid onderzoek aan vooraf. Dit begon al aan het eind van vorig jaar met de Trust Index. Alle Viisionairs vullen aan de hand van verschillende thema’s een uitgebreide vragenlijst in, waar bepaalde scores uit komen. Aan de hand van die scores wordt bepaald of je überhaupt op de lijst terecht kunt komen. Van de deelnemende organisaties zijn dit jaar 84 Great Place To Work Certified en daarvan zijn slechts 36 uiteindelijk op de lijst met Best Workplaces geplaatst.

Culture Audit: de onderbouwing

Vervolgens beschrijf je in de Great Place To Work Culture Audit via 9 thema’s op welke manier de organisatiecultuur invloed heeft op de beleving van de medewerkers. Op deze manier krijg je inzichtelijk of wat je als organisatie doet ook het gewenste effect heeft. Onze Culture Audit telt tientallen pagina’s, waarin je tot in detail na kunt gaan hoe het werk bij Viisi eruit ziet. Ben je benieuwd? We delen de audit graag met je.

Vul je gegevens in en bekijk direct de Viisi Culture Audit 2020:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.