Managementtrainer Veiko Valkiainen’s podcast Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis (Leiderschapskwaliteit is een concurrentievoordeel) geeft antwoord op de vraag: wat betekent het om een succesvolle manager te zijn? In deze aflevering interviewt hij Marc-Peter Pijper, zelf-organisatiecoach bij Viisi, over holacratisch werken.

Beluister de podcast via deze link

Podcaster Veiko Valkiainen noemt het een eer om Marc-Peter Pijper in de uitzending te hebben. “Viisi is waarschijnlijk de eerste financiële organisatie ter wereld die Holacracy toepast om haar dagelijkse activiteiten te runnen. Ze hebben hun organisatie en haar werking opgebouwd op de zelfbeschikkingstheorie (zoals deze wordt gepopulariseerd door Daniel Pink in zijn boek “Drive”) die de bevrediging van drie fundamentele menselijke behoeften bevordert – de behoefte aan autonomie, beheersing en doel.”

“Viisi werkt met een ‘People First, Customers Second, Shareholders Last’-filosofie, omdat het hun vaste overtuiging is dat als werknemers gelukkig en gemotiveerd zijn, gelukkige klanten en uiteindelijk gelukkige aandeelhouders automatisch volgen. En dit heeft veel resultaat opgeleverd. Viisi heeft de prijs voor de Best Place to Work Nederland 4 keer op rij gewonnen. In 2021 werden ze uitgeroepen tot Europese Best Place to Work. Het was een eer om deze kans te hebben om met Marc-Peter te praten over het verhaal van de Viisi en de lessen die zijn geleerd tijdens het invoeren van Holacracy”, aldus Valkiainen.

Alle afleveringen van Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis zijn te vinden op Soundcloud.