Hypotheekadviseur Viisi gaat de kapitaalmarkt op, schrijft het FD. De onderneming wil uitgroeien tot hypotheekverstrekker en is in gesprek met institutionele geldverstrekkers, meldt de krant op basis van een gesprek met medeoprichter Tom van der Lubbe en Maurice van Tilburg, net toegetreden tot de Advisory Board van Viisi.  

De zoektocht naar kapitaal heeft zich naar het buitenland uitgebreid. ‘We hebben met nagenoeg alle banken en pensioenfondsen in Nederland gesproken, maar zij durven dit niet aan’, zegt Van der Lubbe tegen het FD.  Het bedrijf heeft daarvoor de top versterkt met voormalig Euronext-ceo Maurice van Tilburg en Philips-strateeg Robert Metzke.

Institutionele investeerders

Van Tilburg wordt onder meer verantwoordelijk voor het benaderen van institutionele investeerders, Metzke richt zich op het duurzame aspect van het bedrijf. ‘We willen de verduurzaming van de woning direct meefinancieren’, zegt Van der Lubbe. Hij constateert dat bestaande aanbieders het vaak niet voor elkaar krijgen om tijdig zo’n CO2-neutrale hypotheek te verstrekken. ‘Dan zie je dat huiseigenaren voor zekerheid gaan en alleen hun woning financieren.’

Over Viisi

‘Viisi is goed voor jaarlijks meer dan €1 mrd aan hypotheekadvies, heeft al een eigen kredietteam in huis om de aanvragen te verwerken’, aldus het FD.

Viisi is een landelijke hypotheekadviesketen. Het bedrijf is in 2010 in Amsterdam opgericht en telt inmiddels 68 medewerkers. Zij staan bij Viisi op de eerste plaats, daarna komen de klanten en tot slot de aandeelhouders.

Viisi is dit jaar nummer één bij Great Place to Work Nederland. Dat is voor de vierde keer op rij. Afgelopen jaar behaalde het bedrijf de eerste plek in Europa. De klantwaardering is een 9.8 op Trustpilot (uit meer dan 1150 reviews).