In de 64ste aflevering van de Ondernemers Boekencast bespreken Erno Hannink en Tom van der Lubbe het boek Autonomie verbondenheid competentie purpose – Leidinggeven aan mensen met de kennis van nu. Het boek is geschreven door organisatiepsycholoog Matthijs Steeneveld.

Het boek slaat een goede brug tussen research en academisch onderzoek en toepassing in de praktijk, is het oordeel van de boekencasters. Als je wilt dat mensen floreren, dan zijn onderwerpen als autonomie, verbondenheid, competentie en purpose een goed uitgangspunt om van start te gaan. De auteur neemt geen scherpe stellingen in, maar biedt handvatten en houvasten om zelf aan de slag te gaan.

Over het boek (beschrijving door de uitgever):

Je geeft leiding aan mensen, maar hoe zorg je ervoor dat ze goed presteren én het naar hun zin hebben? Organisatiepsycholoog Matthijs Steeneveld geeft het antwoord. In dit boek vertaalt hij de laatste wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk. Inzichten over motivatie, werkdruk en omgaan met tegenslagen. Je leest hoe je een medewerker begeleidt bij loopbaanontwikkeling. Hoe je leidinggeeft om het werkgeluk te vergroten. Hoe je zorgt voor ‘goed werk’, met betere resultaten en minder last van stress.

Autonomie Verbondenheid Competentie Purpose is een waardevolle tool voor leidinggevenden, maar ook voor teamcoaches en trainers die goed werk willen maken, vol werkgeluk én presteren. Matthijs Steeneveld is positief organisatiepsycholoog en werkt als zelfstandig adviseur, opleider en spreker. Eerder verschenen van zijn hand onder andere Hybride bijeenkomsten (2021), Appreciative Inquiry (2020), Character Strengths Intervention Cards (2019) en Optimisme Hoop Veerkracht Zelfvertrouwen (2017).

Meer boekencasts van Erno Hannink & Tom van der Lubbe

Op De Ondernemer vind je een overzicht van alle Ondernemers Boekencasts.

Erno Hannink is businesscoach bij Decide for Impact en Tom van der Lubbe is co-founder van Viisi Hypotheken.