Politiek moet je niet te veel aan politici overlaten. Daar zijn onze problemen namelijk te complex voor. Vooral een veelkoppig monster als klimaatverandering vraagt om een veelkoppige aanpak. Dat is de kern van  het boek Nu is het aan ons van Eva Rovers.

Is partijpolitiek nog wel in staat om de problemen van deze tijd op te lossen? Of moeten we onze democratie radicaal anders organiseren? Eva Rovers legt in haar boek uit waarom en hoe burgers zelf het beste in staat zijn de grote uitdagingen van onze tijd aan te pakken.

Boekencasters Erno Hannink en Tom van der Lubbe bespreken dit boek en kijken ook specifiek naar wat ondernemers ervan kunnen leren. Zij zien parallellen met Rovers’ ideeën en hoe bedrijven zich zouden kunnen organiseren.

De vraag aan het einde van de Boekencast is interessant: we weten dat de burgerberaden die Rovers voorstelt werken, er liggen goede voorbeelden dat dit snel en effectief is, maar waarom is dan nog niet ingevoerd?

Over de auteur

Eva Rovers is auteur van verschillende boeken waaronder de biografieën van Boudewijn Büch en Helene Kröller-Müller. Ze is cultuur historicus, afgestudeerd in Groningen.

Meer boekencasts van Erno Hannink & Tom van der Lubbe

Op De Ondernemer vind je een overzicht van alle Ondernemers Boekencasts.

Erno Hannink is businesscoach bij Decide for Impact en Tom van der Lubbe is co-founder van Viisi Hypotheken