Loopt de rentevaste periode van je hypotheek binnenkort af? Dan ontvang je een brief van je geldverstrekker met een nieuw aanbod. Maar is dat aanbod voor jou wel het meest gunstig? Het aflopen van de rentevaste periode is een goed moment om te kijken of het oversluiten van je hypotheek naar een andere geldverstrekker voor jou voordelig is.

Voorstel van je huidige geldverstrekker

Minimaal drie maanden voor het aflopen van je rentevaste periode doet je geldverstrekker een nieuw rentevoorstel. Je kunt dan zelf je rentevastperiode opnieuw kiezen. Maak je geen keuze voor de deadline die in het voorstel van de geldverstrekker staat, dan wordt je rentevaste periode verlengd met dezelfde tijd als je huidige.

Vergelijk andere geldverstrekkers: overstappen gunstig?

Als je hypotheek al een tijdje loopt, zal het aanbod van je huidige geldverstrekker door de momenteel historisch lage rentes er al gauw prachtig uitzien. Maar er is de afgelopen periode flink wat concurrentie op de hypotheekmarkt geweest. Dat kan betekenen dat een andere geldverstrekker je misschien een nog interessanter aanbod kan doen. Gebruik de drie maanden die je krijgt vanaf het aanbod van je geldverstrekker dus om goed rond te kijken en te vergelijken.

Meer besparen door onafhankelijk advies

Natuurlijk kun je zelf op onderzoek naar een interessant hypotheekaanbod van een andere geldverstrekker. Maar daarbij komt er veel informatie op je af, waar je misschien helemaal niet zo goed in thuis bent. Voor je het weet ben je appels met peren aan het vergelijken of zie je belangrijke zaken over het hoofd waardoor je veel voordeel misloopt. Een onafhankelijk adviseur kent de markt goed, weet waar je op moet letten en kan je zo meer voordeel bezorgen.

Ben jij benieuwd of het oversluiten van je aflossingsvrije hypotheek voor jou gunstig is? Maak dan een berekening met onze Oversluit-berekening, of plan een vrijblijvende belafspraak met een adviseur.

Oversluit-berekening