Loopt de rentevaste periode van je hypotheek binnenkort af? Dan kun je 2 dingen doen: je hypotheekrente verlengen of je hypotheek oversluiten. Als je rentevaste periode afloopt is dit een goed moment om te kijken of het oversluiten van je hypotheek naar een andere geldverstrekker voor jou voordelig is.

Viisi Hypotheken

Verlengen hypotheek na rentevaste periode

Ongeveer 3 maanden voordat je rentevaste periode afloopt doet je geldverstrekker een nieuw rentevoorstel. Je kunt dan zelf je nieuwe rentevaste periode opnieuw kiezen. Let op de uiterste datum om je keuze door te geven. Maak je geen keuze voor de deadline? Dan verlengt je geldverstrekker je rentevaste periode met dezelfde periodes als in de oude opzet van je hypotheek.

Hypotheek oversluiten na rentevaste periode

Gebruik de 3 maanden die je hebt vanaf het aanbod van je geldverstrekker om te kijken of een andere geldverstrekker misschien een interessanter aanbod kan doen. Ook al ziet het aanbod er van je huidige geldverstrekker al goed uit, het kan zeker lonen om een vergelijking te maken. Bekijk het overzicht met actuele hypotheekrentes. Oversluiten kan extra voordelig zijn omdat je geen oversluitboete hoeft te betalen. Je rentevaste periode zit er immers op.

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend met een adviseur samen de mogelijkheden te verkennen. Lees meer over wat er komt kijken bij het oversluiten van je hypotheek. Of bereken meteen hoeveel je eventueel bespaart door over te sluiten.

Oversluit-berekening

Advies bij aflopen rentevaste periode

Uit ervaring weten we dat er veel bij komt kijken. En het is natuurlijk zonde als je belangrijke zaken over het hoofd ziet en daardoor voordeel misloopt. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe je het beste de lengte van je nieuwe rentevaste periode kunt bepalen? Onze onafhankelijke adviseurs weten goed waar je op moet letten.

Plan een vrijblijvende afspraak