We zijn officieel B Corp! Superblij en trots om deze belangrijke mijlpaal te delen. Maar wat betekent deze certificering, en waarom is het belangrijk voor ons? We duiken er in deze blog wat dieper in.

Viisi team

Wat betekent een B Corp-certificering?

B Corp staat voor Benefit Corporation. Het label B Corp is een certificering voor commerciële bedrijven die worden beoordeeld op de impact op sociale en milieuaspecten. Bedrijven die het B Corp label mogen voeren, hebben duurzaamheid stevig verankerd in hun kern en creëren op verschillende manieren waarde.

Wat B Corp bijzonder maakt, is de brede kijk op je bedrijf. Ze beoordelen niet slechts één onderdeel, maar je hele bedrijfsvoering, de algehele impact op je werknemers, klanten, maatschappij en milieu. Het gaat om het bevorderen van een inclusievere en duurzamere economie. Voor meer informatie, zie de B Impact Assessment.

Voor velen lijkt het concept van B Corp misschien abstract, maar het is simpelweg een keurmerk voor bedrijven die daadwerkelijk een positieve impact op de wereld maken.

De missie van Viisi

Onze motivatie om Viisi op te richten was, dat wij als financieel planners de wereld van het financieel advies wilden veranderen. We vonden, en vinden nog steeds, dat het financiële advies beter kan, meer op de lange termijn gericht moet zijn en ook in maatschappelijk opzicht duurzamer moet worden. Het behalen van de B Corp-certificering onderstreept onze toewijding aan dit doel. We zijn trots dat we met onze ‘People First, Customers Second’- aanpak hoog hebben gescoord op gebieden zoals Governance en Werknemers. Maar op andere onderdelen is er werk aan de winkel!

Werk aan de winkel!

Bij het behalen van onze B Corp-certificering heeft Viisi 87 punten gescoord, terwijl het minimum voor certificering 80 punten is, en het maximum 200. Dit resultaat plaatst ons boven de vereiste drempel, een prestatie waar we trots op zijn, maar we realiseren ons ook dat er nog volop werk aan de winkel is. Ons doel is niet alleen om deze score te behouden, maar om deze aanzienlijk te verbeteren. Vooral op het gebied van Gemeenschap en Milieu. Het B Corp netwerk verbindt ons met gelijkgestemde bedrijven die ook positieve impact willen maken. Het is een herinnering dat onze missie verder gaat dan individueel succes – het gaat om het gezonder maken van de financiële sector, zodat deze meer maatschappelijke waarde kan toevoegen, in plaats van alleen aandeelhouderswaarde.

Transparant

In onze zoektocht naar vooruitgang is transparantie de sleutel. We erkennen de gebieden waarin we moeten groeien en nodigen iedereen uit om mee te kijken en te ondersteunen. Of het nu gaat om het verbeteren van onze milieubewuste initiatieven of het verdiepen van onze betrokkenheid bij de gemeenschap, iedere concrete stap, hoe klein ook, vergroot onze impact.