Luister naar de laatste hypotheeknieuwtjes

Volg de actuele ontwikkelingen op het gebied van hypotheken. Handig voor iedereen die meer wil weten over hypotheken en de woningmarkt. Of je nu al druk op huizenjacht bent, nog twijfelt of je gaat kopen, of al een ware hypotheekexpert bent: hier leer je altijd iets nieuws.

Aflevering 16: Welke verzekeringen zijn belangrijk om te hebben en waarom?

In de 16de aflevering van de Alles over Hypotheken Show staat de volgende vraag centraal: Welke verzekeringen zijn handig om te hebben?

Hierbij worden verschillende verzekeringen opgenoemd en er wordt besproken waarom deze wel of niet handig zijn.

  • Ook is er aandacht voor het laatste hypotheek- en woningmarktnieuws, waarbij besproken wordt waarom verhuurders hun woningen verkopen.
  • Verder geeft hypotheekadviseur Natascha iedere aflevering een update over hoe de verkoop van haar eigen woning verloopt. Is het verkocht of lukt het nog steeds niet.
  • De vraag van de luisteraar komt dit keer van Loraine. Zij wilt weten of ze haar nieuwe baan en hoger inkomen kan gebruiken voor het kopen van een nieuwe woning.

De presentatie is deze keer in handen van Myrthe Romeijn en Natascha Wienen.

Aflevering 15: Hoe kijken hypotheekadviseurs naar Funda

Tijdens deze aflevering van de Alles over Hypotheken Show bespreken wij hoe hypotheekadviseurs Funda gebruiken bij het zoeken naar een woning. Hierbij worden 10 belangrijke punten opgenoemd waar je goed op moet letten tijdens je zoektocht naar een huis.

Natuurlijk is er ook aandacht voor het laatste hypotheek- en woningmarktnieuws, inclusief een bespreking van het resultaat van de verkiezingen en de mogelijke invloed daarvan op de woningmarkt.

Verder geeft hypotheekadviseur Natascha iedere aflevering een update over hoe de verkoop van haar eigen woning verloopt. Deze heeft ze namelijk al een tijdje te koop staan. De vraag van de luisteraar komt dit keer van Laura. Zij vraagt zich af of aflossingsvrij lenen nog mogelijk is om lagere maandlasten te hebben.

De presentatie is deze keer in handen van Myrthe Romeijn en Natascha Wienen.

Aflevering 14: Hoe je ouders (of familie) kunnen helpen bij het kopen van een woning

In deze aflevering staat centraal hoe familie kan helpen bij het kopen van een woning.
En nog meer:

=> Hypotheekadviseur Natascha heeft sinds een tijdje haar eigen woning in de verkoop gezet. Iedere aflevering geeft ze een update hoe de verkoop verloopt (SPOILER, loopt nog niet echt lekker).

=> Zoals altijd is er aandacht voor het laatste hypotheek- en het woningmarktnieuws.

=> De vraag van de luisteraar komt van Ricardo. Hij vraagt waarom je eigenlijk een adviseur nodig hebt en niet beter direct naar de bank kunt gaan.

Aflevering 13: Op welke nieuwe hypotheekregels moet je letten vanaf 2023?

In deze aflevering staan de nieuwe regels in 2023 centraal. Welke invloed heeft mijn studieschuld nu op hoeveel ik kan lenen? Kan er nog belastingvrij geschonken worden? En nog meer.

Hypotheekadviseur Natascha heeft sinds kort haar eigen woning in de verkoop gezet. Iedere aflevering geeft ze een update hoe de verkoop verloopt.

Zoals altijd is er aandacht voor het laatste hypotheek- en het woningmarktnieuws.
De vraag van de luisteraar komt van Ronald. Hij wil weten of je de nieuwe WOZ waarde kunt gebruiken om je hypotheekrente te verlagen.

Aflevering 12: Vooruitblik 2023, kopen of wachten?

In de leukste Nederlandse podcast over hypotheken staat dit keer centraal: kopen of wachten. Kun je nu beter snel een huis kopen omdat er minder kijkers zijn of beter wachten tot huizenprijzen verder gaan dalen? Hypotheek- en woningmarkt experts Natascha Wienen en Hergen Dutrieux bieden inzicht en geven hun ongezouten mening.

Aflevering 11: Hoe je jouw hypotheek meeneemt naar een volgende woning

In de leukste Nederlandse podcast over hypotheken staat dit keer de meeneemregeling centraal. Wanneer kun je jouw hypotheek naar een volgende woning meenemen? Hypotheekadviseur Harry Otse is te gast en legt precies uit hoe de regeling werkt.

In deze aflevering verder aandacht voor het laatste hypotheek- en het woningmarktnieuws. De presentatie is dit keer in handen van Hergen Dutrieux en Thomas Sies.

Aflevering 10: Zonder vast contract toch een hypotheek

In deze aflevering staat dit keer het doelgroepenbeleid centraal. Wanneer kun je een hypotheek krijgen als je geen vaste aanstelling hebt? En hoe eerlijk is het eigenlijk als je niet onder dit beleid valt?

Aflevering 9: Wat als je huis onder water komt te staan

Nederland gaat in de komende 10 jaar een miljoen woningen bijbouwen. Een groot aantal van die woningen komt te staan op plekken waar de kans op wateroverlast in de toekomst groot is. Waar moet je dan op letten?

Aflevering 8: Smullen van Prinsjesdag

Prinsjesdag is smullen voor onze podcasters Hergen Dutrieux en Natascha Wienen. Op de derde dinsdag in september maakt het kabinet de plannen voor volgend jaar bekend. Dit jaar was er uiteraard aandacht voor de woningmarkt. Maar wat betekent dit nou in de praktijk voor huizenkopers?

Aflevering 7: Het verhuren van je woning

In Nederland maken hypotheekverstrekkers streng onderscheid tussen een woning die wordt gekocht om zelf in te wonen en een huis dat je koopt om te verhuren. Wat is het verschil?

Aflevering 6: Hoe krijg je een zo laag mogelijke rente?

Een zo laag mogelijke hypotheekrente. Wie wil dat nou niet. Maar wist je dat je daar ook zelf invloed op hebt?

Aflevering 5: Hoe versnel je jouw hypotheekaanvraag?

Hoe breng je versnelling in je hypotheekaanvraag? Myrthe & Hergen geven je handige tips. Deze aflevering is in bijzonder nuttig voor wie mensen die op het punt staan een woning te kopen. Hoe bereid je jezelf goed voor?

Aflevering 4: Rare hypotheekregels

Deze keer in de Alles over hypotheken show: ‘rare hypotheekregels’. Regels waar de logica ver te zoeken is, maar soms in het voordeel van woningkopers kunnen werken. Het is bijvoorbeeld niet altijd zo dat je met een lagere rente meer kunt lenen. Ook kan het zo zijn dat je door het verhogen van je schuld soms niet minder, maar meer kan lenen.

Aflevering 3: Verduurzaming

Dit keer staat verduurzaming centraal. Hoe werkt dat, een (extra) hypotheek om je woning energiezuinig te maken? Welke haken en ogen zitten hier aan? En hoe zit het met de overwaarde? Myrthe & Hergen leggen het haarfijn uit in deze podcast. Nu de energieprijzen sterk zijn gestegen,  zien zij dat hierover steeds meer vragen van klanten komen.

Aflevering 2: Aflossingsvrij

Hoe aantrekkelijk is een aflossingsvrije hypotheek? Aan de ene kant kun je daar je maandlasten mee drukken, maar wat zijn de risico’s? Dat en meer in deze tweede aflevering van ‘De alles over hypotheken show’.

Aflevering 1: De rente stijgt, en nu?

In deze aflevering van ‘De alles over hypotheken show’ staat de stijgende hypotheekrente centraal: moet je je daar als potentiële huizenkoper zorgen over maken? En wat als je al een koopwoning hebt en de rentevaste periode afloopt?