Luister naar de laatste hypotheeknieuwtjes

Elke 2 weken praten Myrthe en Hergen je bij over de actuele ontwikkelingen op het gebied van hypotheken. Handig voor iedereen die meer wil weten over hypotheken en de woningmarkt. Of je nu al druk op huizenjacht bent, nog twijfelt of je gaat kopen, of al een ware hypotheekexpert bent: hier leer je altijd iets nieuws.

Heb je vragen? Dan kun je die insturen via myrthe.romeijn@viisi.nl, wie weet wordt jouw vraag dan in de volgende aflevering beantwoord.

Aflevering 7: Het verhuren van je woning

In Nederland maken hypotheekverstrekkers streng onderscheid tussen een woning die wordt gekocht om zelf in te wonen en een huis dat je koopt om te verhuren. Wat is het verschil?

Aflevering 6: Hoe krijg je een zo laag mogelijke rente?

Een zo laag mogelijke hypotheekrente. Wie wil dat nou niet. Maar wist je dat je daar ook zelf invloed op hebt?

Aflevering 5: Hoe versnel je jouw hypotheekaanvraag?

Hoe breng je versnelling in je hypotheekaanvraag? Myrthe & Hergen geven je handige tips. Deze aflevering is in bijzonder nuttig voor wie mensen die op het punt staan een woning te kopen. Hoe bereid je jezelf goed voor?

Aflevering 4: Rare hypotheekregels

Deze keer in de Alles over hypotheken show: ‘rare hypotheekregels’. Regels waar de logica ver te zoeken is, maar soms in het voordeel van woningkopers kunnen werken. Het is bijvoorbeeld niet altijd zo dat je met een lagere rente meer kunt lenen. Ook kan het zo zijn dat je door het verhogen van je schuld soms niet minder, maar meer kan lenen.
 

Aflevering 3: Verduurzaming

Dit keer staat verduurzaming centraal. Hoe werkt dat, een (extra) hypotheek om je woning energiezuinig te maken? Welke haken en ogen zitten hier aan? En hoe zit het met de overwaarde? Myrthe & Hergen leggen het haarfijn uit in deze podcast. Nu de energieprijzen sterk zijn gestegen,  zien zij dat hierover steeds meer vragen van klanten komen.

Aflevering 2: Aflossingsvrij

Hoe aantrekkelijk is een aflossingsvrije hypotheek? Aan de ene kant kun je daar je maandlasten mee drukken, maar wat zijn de risico’s? Dat en meer in deze tweede aflevering van ‘De alles over hypotheken show’.

Aflevering 1: De rente stijgt, en nu?

In deze aflevering van ‘De alles over hypotheken show’ staat de stijgende hypotheekrente centraal: moet je je daar als potentiële huizenkoper zorgen over maken? En wat als je al een koopwoning hebt en de rentevaste periode afloopt?