Ons ontwikkelingstraject is zo ontworpen dat jij in 7 maanden zelfstandig leert adviseren. Daar is aan de ene kant vakinhoudelijke ontwikkeling voor nodig, maar natuurlijk ook persoonlijke ontwikkeling. Het programma is als volgt opgebouwd:

1. Start by Happiness Factory

De eerste twee maanden start je binnen onze Holacracy cirkel Happiness Factory, zodat je de organisatie van binnenuit leert kennen en goed bekend raakt met de werkprocessen en systemen. Iedere week zitten we samen om je ontwikkeling te bespreken: hoe vind je het gaan, loop je ergens tegenaan, welke stappen heb je al gezet et cetera?

2. Smooth ops: dossierkennis opdoen

In maand drie en vier zul je rollen vervullen binnen de cirkel Smooth Operations. Binnen deze cirkel zul je veel gaan leren over de interne acceptatie van dossiers en heb je veel contact met de geldverstrekkers. Vanaf maand 4 zul je ook gaan starten met het bijzitten van hypotheekgesprekken van ervaren adviseurs

3. Behalen vakdiploma’s

Tijdens de eerste vier maanden ga je ook aan de slag met het behalen van je eerste vakdiploma’s. Om te mogen adviseren heb je namelijk minimaal drie kwalificaties nodig vanuit de Wet op het financieel toezicht (Wft). Het gaat dan om de kwalificaties Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Hypothecair Krediet

4. Trainen van adviesvaardigheden

Vanaf maand vijf zul je steeds meer aan de slag gaan met het trainen van je adviesvaardigheden en zul je ook rollen gaan vervullen binnen Realising Dreams. Je gaat gesprekken oefenen en wordt door één van onze ervaren collega’s begeleid. Daarnaast word je gekoppeld aan een collega (je buddy) en ga je hem of haar ondersteunen bij adviestrajecten.

Zelf aan de slag en woningkopers adviseren

Ben je er helemaal klaar voor? Dan voer je een afsluitend oefengesprek met de partner waarbij hij jou groen licht geeft. Hierna mag je zelfstandig klanten gaan adviseren en krijg je de verantwoordelijkheid over je eigen klanten.

Natuurlijk word je niet echt in het diepe gegooid en blijf je in contact met je buddy.