Madelon - Hypotheekadviseur

Dit is Viisi: Madelon zit in de zomermaanden het liefst met haar gezin in hun strandhuisje

15 juni 2018

Viisi is een bedrijf met een missie: let’s change the world of finance. En zo’n missie vraagt erom goed uitgedragen te worden. Dat wordt gedaan door een hecht team van meer dan 35 Viisionairs, die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor de purpose. De komende maanden leren jullie hen beter kennen. Madelon is de volgende Viisionair die we aan je voorstellen. Zij is één van de hypotheekadviseurs bij Viisi en zit in de zomermaanden het liefst met haar gezin in hun strandhuisje.

Sinds wanneer werk je bij Viisi?

1 maart 2018

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Via Marc-Peter (red. MP). Ik likete wat LinkedIn berichten die hij deelde en toen heeft hij mij benaderd of ik Viisionair wilde worden. Ik kende hem als een open en betrokken oud-collega. Hij had een artikel gedeeld over Holacracy, over hoe het salarismodel van Viisi werkt. Die openheid en transparantie was echt precies wat ik zocht bij een nieuwe werkgever. Dus ik was voornamelijk gecharmeerd van de cultuur en ik werd steeds enthousiaster en nieuwsgieriger naarmate ik er meer over las.

Wist je al veel van de financiële markt toen je hier kwam?

Inhoudelijk niet direct, maar wel van de grotere ontwikkelingen, ik las het FD en alle andere grote financieel georiënteerde nieuwsplatforms. Ik schreef bij mijn vorige baan namelijk programma’s voor financiële congressen. Dus ik volgde de grote lijnen, onder anderen van de hypotheekmarkt, maar ook van pensioenen en vooral over de wet en regelgeving. Maar ik was zelf dus geen financieel adviseur.

Wat is je achtergrond?

Ik heb Internationale Betrekkingen gestudeerd in Groningen. In 2007 ben ik afgestudeerd. Daarna heb ik 6 jaar bij PostNL gewerkt en vervolgens dus een paar jaar bij een congresorganisatie.
Madelon Hypotheekadviseur

Wat vind je van Holacracy?

Het is de reden dat ik bij Viisi ben gekomen. Meer nog dan het hypotheekadvies an sich. Ik denk dat het op lange termijn de enige manier is waarop organisaties kunnen blijven bestaan. En ik was benieuwd hoe dat nou in de praktijk zou werken, zo zonder traditionele managers.
De open en platte structuur spreekt me nog steeds erg aan. Het vraagt een zekere mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, dat vind ik altijd prettig werken.
Bij mijn vorige werk heb ik gezien dat dit in de financiële sector niet altijd vanzelfsprekend is.
Over het algemeen vind ik de grote lijnen van het bedrijfsproces interessant. Dat artikel wat MP destijds deelde sprak me daarom ook zo aan. Ik wilde daar gewoon heel graag deel van uitmaken.

Wat betekent de cultuur binnen Viisi voor jou?

Het staat voor mij voor openheid en transparantie, informeel werken, betrokkenheid, intelligentie, kritisch kunnen zijn waar nodig en gelijkwaardigheid. En het biedt kansen voor de langere termijn. De collega’s zijn hartstikke belangrijk, dat staat echt op nummer 1. De groep is heel divers. Maar er is een gemene deler en dat is dat er veel waarde wordt gehecht aan eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing. Ik vind het ook leuk dat iedereen een andere achtergrond heeft en niet ‘standaard’ financieel adviseur is. Het komt erop neer dat het belangrijk is wat je talent is en niet wie je bent of kent.

Wat zijn je doelen voor de komende periode?

Binnen Viisi is het mijn eerste prioriteit om mijn inwerkperiode goed af te sluiten. Onderdeel hiervan is het halen van mijn diploma’s die nodig zijn om advies te geven. Binnen nu en een jaar wil ik graag lekker bezig zijn met adviseren.
Op de wat langere termijn wil ik graag kijken naar wat ik zelf aan Viisi zou toe kunnen voegen als bedrijf, in de grote lijnen en strategische ontwikkelingen.
Persoonlijk, na een roerige drie jaar, wil ik graag wat stabiliteit en rust. We hebben in die periode een nieuw huis gekocht, we hebben twee jonge kindjes en ik heb net een boek geschreven. Dit zal na de zomer uitkomen. Het stof begint nu wat neer te dalen.
Voor de lange termijn staan nog veel meer dingen op mijn bucketlist: mooie grote festivals als Burning Man, Glastonbury, Coachella bezoeken, een grote reis maken en wellicht nog een boek schrijven.

Madelon - HypotheekadviseurWat doet Viisi anders dan andere bedrijven, volgens jou?

Ik heb tien jaar werkervaring. Heel anders is de cultuur en de mogelijkheden die je op lange termijn hebt. En, people first. Heel veel bedrijven zeggen wel dat ze hun mensen belangrijk vinden, maar dan is profit uiteindelijk toch het belangrijkst.
Het mooie vind ik dat je hier ook ruimte krijgt om je persoonlijke bucketlist af te werken en mijn ambitie is om in 2020 drie maanden met een camper, mijn vriend en de kinderen door Europa te toeren. Dat is al een longtime droom en anders doe je dat gewoon niet. Het geeft rust dat je hier een sabbatical van drie maanden op kunt nemen om aan jezelf te werken en als persoon te groeien.

Wat doe je graag als je niet bij Viisi bent?

We hebben een strandhuisje in IJmuiden, dus we gaan in de zomermaanden heel graag naar het strand. Als het even kan gaan we op reis en ik schrijf graag. Ik hou van fotografie en echt van het buitenleven. En met twee kindjes van 0 en 2 hoef je je sowieso nooit te vervelen.

Gaat de purpose van Viisi buiten werktijd voor jou ook door?

In een brede zin wel. Het hele idee van ‘behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden’ geldt altijd. Daarom sluit de visie van Viisi naadloos aan bij hoe ik zou willen werken. Ik zie werk als onderdeel van mijn leven en niet als mijn leven, maar ik vind het wel belangrijk dat het op elkaar aansluit.

Ook werken bij Viisi?

Dat kan! We zijn namelijk op zoek naar nieuwe collega’s. Draag jij ook bij aan onze purpose? Kijk op werkenbij.viisi.nl voor een overzicht van alle vacatures. Misschien ben jij samen met Madelon binnenkort ook Viisionair.

Ja, ik wil ook bij Viisi werken!