Een dag uit het leven van…

Robert DiemerRobert Diemer_800px

“07:45 Ik ben vroeg op kantoor Amsterdam vandaag, zodat ik voor de spits kan reizen. In alle rust werk ik mijn e-mails weg. Mijn collega’s druppelen gezellig binnen.

09:30 Het is maandag dus ik ga naar onze ‘maandagmorgenronde’. Dit is het wekelijkse overleg waarin alle consultants samen komen. We bespreken de belangrijkste aandachtspunten van aankomende week en de leermomenten van de dagen ervoor.

11:00 Ik heb een telefonisch adviesgesprek met een jongen die naast zijn werk een eigen bedrijfje heeft en we bespreken de mogelijkheden voor zijn situatie. Het duurt met een uur wat langer dan verwacht, maar het was een prettig en ook gezellig gesprek. We blijken allebei dezelfde studie te hebben gedaan, en we hebben nog even gelachen over die ene aparte docent. Ik nodig hem uit om naar ons seminar te komen en stuur hem nog even een e-mail ter bevestiging.

12:00 Ik bel met een klant om de laatste vragen die hij heeft te beantwoorden waarna ik mijn adviesrapport voor hem afmaak en toestuur.

12:30 Ik schuif aan bij onze gedekte eettafel waar een verse lunch klaarstaat. Ik klets gezellig bij met een collega.

13:15 Snel terug naar mijn werkplek want mijn klanten van half twee komen zo. Het is een leuk stel, dat een woning gaat kopen buiten de stad, meer geschikt voor hun twee jonge kinderen. We nemen de risico’s van overlijden en arbeidsongeschiktheid goed samen door. Eén van beiden heeft een stuk hoger inkomen en we willen de financiële risico’s goed afdichten.

15:30 Ik zit weer op mijn werkplek en maak tijd om wat klanten en geldverstrekkers te bellen aangaande lopende zaken. Ik houd een takenlijst bij en werk deze af. Een paar dossiers zijn rond dus ik kan goed nieuws brengen! Ik kom helaas ook een kleine beer op de weg tegen maar onze dossieracceptant in het supportteam weet het gelukkig voor mij op te lossen waardoor ik de klant gerust kan stellen. Fijn zulke collega’s die meedenken! Het is wat hectisch met alle e-mails en telefoontjes over en weer maar de tijd vliegt voorbij.

17: 45 Opeens is het kwart voor zes en ik besluit lekker naar huis te gaan. Eigenlijk had ik nog een uurtje willen studeren vandaag. Ik kreeg een mailtje van onze Viisi Academy met actueel vaknieuws. Misschien lees ik dat in de trein nog even. Ik plan een uurtje in om samen met een collega te studeren voor een volgend examen. Samen oefenen is toch leuker en het motiveert om de vaart erin te houden. Snel mijn laptop inpakken want morgen ga ik in Utrecht aan de slag, om de hoek van waar ik woon. Ik pak een appel uit de keuken voor onderweg en roep met een glimlach ‘Tot morgen!’ naar mijn collega’s die nog wat aan het afmaken zijn. Morgen weer een dag!”

Robert een dag uit het leven van